Nath - Czw 28 Mar, 2013 Temat postu: Jakie chlodzenie do CLio RS ?Tak przekopalem troche forum i nic nie znalazlem w technicznym.. wiec zalozylem temacik czysto informacyjny. Jaki plyn zalewacie/zalewaliscie albo zalalilibyscie do Clio Sporta ?
Ja do tej pory uzywalem Valvoline Coolant Antifreeze BS6580 ale cos nie moge znalezc na alledrogo, wiec moze juz nie robia a ze koncze juz w koncu skladac Clio do kupy i trzeba zalac plyny (w tym oleje) to sie zastanawiam co wlac poza Valvolinem..Bart - Czw 28 Mar, 2013 Leję do chłodnicy co popadnie, mieszam płyny (byle kolor się zgadzał) i nigdy nie miałem problemów z układem chłodzenia.Młody Papież - Czw 28 Mar, 2013 A miałeś kiedyś Clio Sporta?Bart - Czw 28 Mar, 2013 Tak bardzo się wygłupiłem, przepraszam.Anonymous - Czw 28 Mar, 2013 ja miałem i lałem co popadniekaroluPL - Czw 28 Mar, 2013 potwierdzam opinie barta, lać wedle uznania byle kolor się zgadzał .
w zasadzie jak pomieszasz kolory, to też nic się nie stanie, oprócz tego, ze płyn będzie miał kolor gówna roj - Czw 28 Mar, 2013 no właśnie chciałem zapytać czemu nei można mieszać kolorów?
tzn. ja już mieszałem i akurat z układem chłodzenia nigdy żadnych problemów.
(przez jakiś czas odrobinę za nisko trzymał - wymiana termostatu pomogła)Anonymous - Czw 28 Mar, 2013
roj napisał/a:
czemu nei można mieszać kolorów?
a widziałeś jak podziało na niektórych mieszanie spirytusu z anyżkowym czymś? Nie mieszamy i tyle!roj - Czw 28 Mar, 2013
AleX_R53 napisał/a:
roj napisał/a:
a widziałeś jak podziało na niektórych mieszanie spirytusu z anyżkowym czymś? Nie mieszamy i tyle!
ale nie pytam czy można mieszać płyn chłodniczy z boosterem do paliwa zefir - Czw 28 Mar, 2013
AleX_R53 napisał/a:
roj napisał/a:
a widziałeś jak podziało na niektórych mieszanie spirytusu z anyżkowym czymś? Nie mieszamy i tyle!
ostatnio są nowe specjały na bazie whisky was79 - Czw 28 Mar, 2013
roj napisał/a:
no właśnie chciałem zapytać czemu nei można mieszać kolorów?
Jest na dolewki przeźroczysty, nie pamiętam firmy w żółtym opakowaniu mi - Czw 28 Mar, 2013 chyba o tym mowa:
was79 - Czw 28 Mar, 2013 Znalazłem, w fojwercie kupowałem: