To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [K] kombi diesel do 23-24 tysi pln

Maciusiowy - Pią 27 Wrz, 2013
Temat postu: [K] kombi diesel do 23-24 tysi pln
cześć - potrzebuję dosyć pilnie zakupić gnojowóz do 23-24tysi pln, najlepiej kombi, do nakur*wiania po autostradzie. Ma mało palić i szybko jeździć :faja:

znalazłem takie cudo: http://otomoto.pl/alfa-ro...-C26945186.html

poza tym myślałem o A4 1.9tdi; octavii 2; volvo v50

Sugestie mile widziane - może ktoś z Was, lub Waszych znajomych ma coś takiego 'na podorędziu'

kaziu1985pn - Pią 27 Wrz, 2013

alfa troche słaba jak na ta mase, mam ten silnik w lzejszej kascie :)
KarQ - Sob 28 Wrz, 2013

U mnie w Vectrze dobrze sobie radzi to i Alfa napędzi... tylko ja mam chyba delikatnego softa zrobionego przez poprzedniego ownera, bo jeździ prawie jak Passek 140 po sofcie, a pali średnio 6l.

Mogę wypowiedzieć się o silniku - IMO bardzo udany.

kaziu1985pn - Sob 28 Wrz, 2013

no to fakt silnik udany to trzeba przyznać, trasa poznań korcula 6l/100 a skrzynia 5b.
layer - Sob 28 Wrz, 2013

Pod względem awaryjności na pewno bardziej udany od wersji 150KM.

Vectrę czy 159 napędza powiedziałbym... normalnie. Daje radę, ale szału nie ma.
Teraz jeżdże Stilo kombi MJ 120KM, które zapewne waży ze 150kg mniej od AR i "idzie" wyczuwalnie lepiej.

Maciusiowy, ta Alfa, co dałeś link albo długo stała, albo będzie miała trochę więcej przejechane. W lipcu 2012 miała 2000km mniej niż ma teraz.
No i szkoda, że ma ręczną klimę.

Jakarti - Sob 28 Wrz, 2013

Macius , kolega sprzedaje mondeo, za ok 20-22. granatowy, pewnie jeden z drozszych na allegro. zerknij na allegro bo ja nie mam linku
Greg - Sob 28 Wrz, 2013

Maciuś, olej Alfę. Znajomy brata taką ma od jakiegoś czasu i to ponoć mega udręka z tym autem w dizlu, wkłada w to kasę cały czas. Dramat.

Ja będę szukał najpewniej podobnego auta co Ty i myślałem o Mondeo, A4 albo 3'ce. Mondeo kilka znam tych poprzednich) i wszyscy bardzo sobie chwalą. 150KM (chyba) idzie dobrze.

PiTT - Nie 29 Wrz, 2013

Jakarti napisał/a:
Macius , kolega sprzedaje mondeo, za ok 20-22. granatowy, pewnie jeden z drozszych na allegro. zerknij na allegro bo ja nie mam linku

Bienia mondziak idzie do żyda? :)
w sumie fura pewna i godna polecenia
tak sobie myślę że nie nie widzę sensu zmiany fury która spala 6l. vs moje 8l. w trasie... co innego jakbym trafił coś podobnego ze spalaniem 4l. ;)
ale takie chyba nie istnieją...

was79 - Nie 29 Wrz, 2013

Nie podobne, ale mieści się w przedziale 4 litry :)
http://www.spritmonitor.d...tdi&powerunit=2

Maciusiowy - Nie 29 Wrz, 2013

prośba do Warszawiaków - mógłby mi ktoś to auto JUTRO okukać? Zależy mi na czasie, a egzemplarz wygląda naprawdę dobrze i ma fajne wyposażenie. W zasadzie chodzi mi sprawdzenie go miernikiem lakieru i przejechanie się nim (jak się zachowuje podczas jazdy, czy coś tuka, puka, ściąga itd.) - w zamian jakiś dobry alkohol oczywiście: http://otomoto.pl/audi-a4...-C30743625.html
M - Nie 29 Wrz, 2013

WD to tablice mojej dzielni, ale nie mam miernika i ogolnie nie znam sie na ocenie samochodu.
Moge podjechac i obejrzec z bliska czy nie wyglada jakos podejrzanie jak stoi gdzies u mnie.

Maciusiowy - Nie 29 Wrz, 2013

Alek chyba podjedzie go okukać jutro o 18, ale może będzie potrzebował wsparcia :>
Jakarti - Pon 30 Wrz, 2013

alek, daj znac o ktorej bedziesz jechal - nie mam miernika ale chetnie pomoge
Anonymous - Pon 30 Wrz, 2013

M napisał/a:

Moge podjechac i obejrzec z bliska czy nie wyglada jakos podejrzanie jak stoi gdzies u mnie.

Jakarti napisał/a:
alek, daj znac o ktorej bedziesz jechal - nie mam miernika ale chetnie pomoge

Będę koło 18 bo facet dopiero wtedy wróci z pracy. Jeszcze potwierdzę.

Adres to Ks. Bolesława 7.

P.S.: Spot Expercki HH.org? :>

siema - Pon 30 Wrz, 2013

AleX napisał/a:
Będę koło 18 bo facet dopiero wtedy wróci z pracy. Jeszcze potwierdzę.

Adres to Ks. Bolesława 7.

P.S.: Spot Expercki HH.org?

Mina sprzedawcy widzącego kilkunastu takiej klasy ekspertów pukających w koło, mierzących każdy element miernikiem i zwracających się do niego per 'Panie Mirku' mogłaby być bezcenna :rotfl:
Niestety ja dziś nie mogę ;(