Techniczne - woda zalewa Saxo przy przedniej szybie
matt2rally - Nie 13 Paź, 2013 Temat postu: woda zalewa Saxo przy przedniej szybie Witam.
Mam chyba nie codzienny problem. Od jakiegoś czasu dostawała mi się woda z zewnątrz do samochodu od strony przedniej szyby na górze. Nie ma podsufitki więc zauważyłem, że woda zbiera w rynience i po przebraniu kapie prosto na przedni fotel i kierownice od strony kierowcy. Byłem pewny że to nieszczelność na przedniej szybie i szyba została wklejona na nowo. Niestety nic z tego i woda dalej zalewa mi rajdówkę
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Sibu - Nie 13 Paź, 2013
Antena szczelna ?
was79 - Nie 13 Paź, 2013
W nissanie był taki właśnie problem: antena. Drugie miejsce to światło stop z tyłu i bagażnik pełny
Barejka - Nie 13 Paź, 2013
matt2rally, onli antena
matt2rally - Pon 14 Paź, 2013
Faktycznie woda dostaje się gdzieś przy antenie ale to nie tyle mocowanie anteny jest winne co słaby stan blacharski w tym miejscu sylikon poszedł w ruch i zobaczymy czy pomoże
jarek-malopolska - Wto 15 Paź, 2013
Przechodzilem ten temat.. silikony, uszczelki, gumowe zatyczki... pomoglo dopiero zaspawanie tej dziury
adamo - Wto 15 Paź, 2013
Ja miałem to samo, wkleiłem szybę na starej uszczelce, która już nie była tak elastyczna jak nowa. Po zmianie na nową problem zniknął.
matt2rally - Śro 16 Paź, 2013
Faktycznie mimo sylikonu woda dalej się dostaje do samochodu. Zauważyłem, że woda wlatuje dokładnie na łączeniu blach dachu z budą:/ Też wkleiłem na starej uszczelce wiec nie zostało mi nic innego jak zmienić tą uszczelkę i liczyć na to że pomoże
matt2rally - Śro 16 Paź, 2013
albo tak jak pisał jarek- zaspawać
koma600 - Śro 16 Paź, 2013
czarna guma sudal a nie silikony
|
|
|