HydePark - manifestacja na której HotHatcha nie może zabraknąć...
lenny - Pią 22 Wrz, 2006 Temat postu: manifestacja na której HotHatcha nie może zabraknąć... Lider PO Jan Rokita zapowiedział, że 7 października odbędzie się w Warszawie przygotowana przez Platformę pokojowa manifestacja, której uczestnicy mają się domagać zakończenia rządów braci Kaczyńskich w Polsce.
Kiedy przygotowywaliśmy tę manifestację i zgłaszaliśmy do prezydenta Warszawy wniosek o zgodę na nią, nawet nie spodziewaliśmy się, że jej hasła będą aż tak aktualne - powiedział Rokita dziennikarzom w Sejmie.
Pytany, czy jego zdaniem, Polskę czekają na pewno przyspieszone wybory, Rokita odparł: Jestem człowiekiem, który głęboko wierzy w to, że pośród tego wszechogarniającego szaleństwa istnieje pewien zdrowy rozsądek i ukryta racjonalność polityki - powiedział Rokita.
Jego zdaniem, zgodnie z tą racjonalnością wszyscy muszą dzisiaj dążyć do wcześniejszych wyborów, bo każde inne rozwiązanie byłoby "kontynuowaniem absurdu".
Rokita uważa, że jesienne wybory parlamentarne stwarzają "bardzo dużą szansę" na zwycięstwo opozycji, a zatem na zmianę sytuacji w kraju.
Uważam, że jeśliby doprowadzić dzisiaj do spokojnych wyborów parlamentarnych, jest wielka szansa na to, że nastąpi zmiana zwycięzcy w stosunku do poprzedniego roku. A jeśli nastąpi zmiana zwycięzcy, to jest potem możliwy każdy rząd - powiedział Rokita.
Ze zwycięską Platformą będzie chciał współpracować PiS, będzie chciała, ku naszemu zdziwieniu współpracować Samoobrona, zawsze chce współpracować SLD. Pole możliwości będzie, moim zdaniem, nieograniczone - ocenił lider PO.
A przy zwycięstwie PiS, nawet niewielkim? - padło pytanie dziennikarzy. To już się nie zdarzy - odparł Rokita. (aka)
lista obecności:
1. lenny + żona + rodzina + piec + mój ginekolog + mechanik
anjas - Pią 22 Wrz, 2006
Ja też wchodzę, jeśli tylko będę w Wawie + moja Agnieszka.
Ginekologa też chciałem zabrać, ale powiedział, że idzie z Lennym.
M - Pią 22 Wrz, 2006
No proszę was...
Nie polaryzujmy forum politycznie bo zaraz awantura będzie.
Nie chce sie wypowiadać o PO także przemilczę ten temat.
Mamy tylko prośbe aby nie płynąć z nurtem populizmu i demagogi.
anjas - Pią 22 Wrz, 2006
eM napisał/a: | Mamy tylko prośbe aby nie płynąć z nurtem populizmu i demagogi. |
no właśnie, trzeba się temu nurtowi przeciwstawić
saxorulez - Pią 22 Wrz, 2006
wolę SLD panowie.. sorki
M - Pią 22 Wrz, 2006
anjas napisał/a: | eM napisał/a: | Mamy tylko prośbe aby nie płynąć z nurtem populizmu i demagogi. |
no właśnie, trzeba się temu nurtowi przeciwstawić |
TAk towarzyszu Musimy sie przeciwstawic
Chyba jajek zabraknie tego dnia w sklepach w centrum.
anjas - Pią 22 Wrz, 2006
Tylko nie "towarzyszu"
Towarzysz to saxorulez - napisał, że woli SLD
Nigdy nie sądziłem, że to powiem, ale jak patrzę na to co teraz się dzieje, to też wolę SLD
O ile dobrze zrozumiałem, to nie jest manifestacja poparcie dla PO, ale przeciwstawienia się rozpierduszce jaką robi obecny rząd.
lenny - Pią 22 Wrz, 2006
właśnie tak to odbieram i z taką przesłanką właśnie zamierzam zabrać ze sobą małą saperkę do wydłubywania kostek brukowych i płyt chodnikowych... jajka na pajaców rządzących teraz krajem to za mało!
strick - Pią 22 Wrz, 2006
I ja wespre ale niestety duchem!
gaugan - Pią 22 Wrz, 2006
myslalem, ze to apolityczne forum jest! ale jak tak to jasne! wzniescie pieklo qrwa na Boga!! :560:
ja sie nie dolacze, ale z saxorulezem bedziemy Was dopingowac :564:
M - Wto 03 Paź, 2006
http://video.google.pl/vi...&q=nocna+zmiana
Proponuję obejrzeć "Nocną Zmianę" a potem dopiero iśc na manifestację...
Anonymous - Wto 03 Paź, 2006
pliiiiiiiiiiiz, tylko nie polityka, nie tu
M - Wto 03 Paź, 2006
gd-r600 napisał/a: | pliiiiiiiiiiiz, tylko nie polityka, nie tu |
Nie ja zaczalem. A obejrzec film kazdy moze I wyciagnac wnioski.
|
|
|