Techniczne - Audi turboklekot - eksperci potrzebni
M - Pon 30 Gru, 2013 Temat postu: Audi turboklekot - eksperci potrzebni Pany, pacjent to auto szwagra - audi a6 2004 1.9tdi 115km.
Ma dziwne objawy tzn szarpie przy 1200obr lub w ogóle nie reaguje na wciśnięcie gazu na niskich jakby pedał nie działał. Podpiąłem go pod vaga, silnik bez błędów, skrzynia też czysto.
Jest to automat.
Pomóżta coś.
Kamill - Pon 30 Gru, 2013 Temat postu: Re: Audi turboklekot - eksperci potrzebni
M napisał/a: | Pany, pacjent to auto szwagra - audi a6 2004 1.9tdi 115km.
Ma dziwne objawy tzn szarpie przy 1200obr lub w ogóle nie reaguje na wciśnięcie gazu na niskich jakby pedał nie działał. Podpiąłem go pod vaga, silnik bez błędów, skrzynia też czysto.
Jest to automat.
Pomóżta coś. |
Jak nie znajdziesz przyczyny sam to wal do Diagtroników w Jankach, jeżeli chodzi o takie rozkminki w vw to robią to z zamkniętymi oczami, najlepiej przez tel powiedzieć w czym rzecz może będą wiedzieć od razu.
Ceny też maja przyzwoite, a uratowali mi kilka sytuacji podbramkowych na ktorych wyłożyli sie wszyscy specjaliści nawet klimę mi kiedyś naprawili i jakies problemy z wiązką przy stacyjce.
Sami też ogarniają sterowniki i ich naprawy.
M - Pon 30 Gru, 2013
Dzięki - może telefonicznie podpowiedzą coś bo auto jest zagramaniczne i zagramanicą się porusza.
poziek - Pon 30 Gru, 2013
Mega-Car na ul. Przasnyskiej w Wawie, od Powazkowskiej tez Ci pomogą.
Walle - Śro 01 Sty, 2014
poszło PW
pablonas - Śro 01 Sty, 2014
M, czy nie zapala się przy okazji kontrolka esp/asr ?
Ja widzę dwie opcje:
1- zgniła wiązka w puszcze na podszybiu pod sterownikiem silnika (tam idą kable od czujnika pedału gazu).
2 - kompletnie rozregulowane lub uszkodzone pompowtryskiwacze.
M - Pią 03 Sty, 2014
Dziękować - przekazałem dalej, zobaczymy co tam mechanik w Derby wykombinuje
|
|
|