GeKo - Wto 15 Lip, 2014 Temat postu: Padnięty dysk SSDDwa dni temu mój netbook stracił kontakt z bazą, czyli podczas uruchamiania nie wykrył systemu operacyjnego.
Wyciągnałem dysk włożyłem ponownie. Miałem nadzieje że może pomoże. Niestety.
Dziś go włożyłem w zewnętrzną kieszeń i chciałem podpiąć do kompa. Niestety komputer w ogóle go nie wykrywa.
Jakieś pomysły, oprócz tego że się spier$#%@ ! Michał - Wto 15 Lip, 2014 geko, ja miałem przejścia z dyskami. Moja propozycja
1. odpal sobie pod windą program photorec i tym sie pobaw ( tylko ze nie uruchamiasz go plikiem photorec.exe tylko plikiem testdisk )
2. zobaczy czy pod jakimś linuxem ci wykrywa owy dysk.
jak nic nie da, to rozkręc dziada - zobaczysz na pcb czy nic nie przyjarało się przypadkiem.M - Śro 16 Lip, 2014 Po podpieciu przez usb zobacz w windowsowym narzedziu do zarzadzania dyskami o sie pojawi na liscie dyskow, jak cokolwiek tu juz dobrze jak nic to masz po dysku.faldzip - Śro 16 Lip, 2014
M napisał/a:
windowsowym narzedziu do zarzadzania dyskami
jak byś nie mógł znaleźć, to w Uruchom (WindowsLogo+R) wpisuje się: diskmgmt.mscwas79 - Śro 16 Lip, 2014 To samo przerabiałem niedawno. Zdechł seagate a backup z kwietnia M - Śro 16 Lip, 2014 Polecam backupowac do dropboxa lub innej chmurowej uslugi najwazniejsze rzecxy oczywiscie zipem z haslem.106 - Śro 16 Lip, 2014 ja robilem ostatnio odzysk danych w arvice http://www.odzyskiwanie-danych.com.pl/
pies zerzal karte pamieci sd.. generalnie dali rade.. moze nie ze wszystkim ale sporo
moga. programy z neta i polecane na forum nie pomogly. z tego co mowil to lutowali
cos w tej karcie.
Geko jeszcze lepsi od odzyskiwania sa w Katowicach. Z Krakowa z "firmy" jezdza
do nich z nosnikami.was79 - Śro 16 Lip, 2014 Odzysk standardowy w Katowicach to pomiędzy 3-4kzł, jak wychodzi coś jeszcze to więcej. Z firmowego kompa odzyskiwaliśmy dane obliczeniowe.Kamill - Śro 16 Lip, 2014 Oby mi dysk w Katowicach nie padł Chloru - Śro 16 Lip, 2014 W Katowicach dysk może sobie padać byle nie padł w kompie Kenet - Czw 17 Lip, 2014 Wczoraj w Katowicach padał deszcz i grad.Kamill - Czw 17 Lip, 2014 Ja pierdole, co tam się wyprawia.GeKo - Czw 17 Lip, 2014 Dzięki za podpowiedzi spróbuje cos w weekend podzialac.Kamill - Czw 17 Lip, 2014 Spoko, grunt że mogliśmy pomóc.GeKo - Czw 17 Lip, 2014
faldzip napisał/a:
M napisał/a:
windowsowym narzedziu do zarzadzania dyskami
jak byś nie mógł znaleźć, to w Uruchom (WindowsLogo+R) wpisuje się: diskmgmt.msc