Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] BMW e46 316ti forumowy
Ekonomista - Wto 15 Mar, 2016 Temat postu: [S] BMW e46 316ti forumowy
Aktualny stan - marzec 2016
Samochód pod koniec stycznia kilka razy ciężej odpalił i pewnego poranka kręcił, ale nie udało się uruchomić. Na lawecie do serwisu i tam stwierdzono rozciągnięcie łańcucha rozrządu. Został zakupiony cały nowy rozrząd ( dodaje kupującemu), jednak następnie stwierdzono lekkie zacięcia na korbowodzie. Silnik nie był uruchamiany.
Ja już tego nie chcę naprawiać, bo czas zmienić samochód (3 lata). Tak jakoś nie myślałem o sprzedaży.
Do zrobienia:
- coś z silnikiem ( do awarii wszystko chodziło super)
- kończą się klocki z przodu
- od wewnątrz nadkole prawy tył zjada trochę ruda ( tak już kupiłem, na początku to chciałem zrobić i nawet samochód stał u lakiernika ponad 2 tygodnie, ale jakoś się on za to nie zabrał, więc ja zabrałem fure)
Egzemplarz fajny bo:
- znana długa historia na THE FORUM
- wymienione istotne drogie części: rozrząd, amortyzatory, sprzęgło, chłodnica, wahacze...
- fabryczny pakiet aerodynamiczny
- świetne wyposażenie
- zadbany środek
Wyposażenie:
- 6x Air Bag ( przednie, boczne i kurtyny)
- elektryczne szyby
-elektryczne lusterka boczne + podgrzewanie
- centralny zamek ( + zamykanie drzwi po ruszeniu)
- klimatyzacja automatyczna (sprawna)
- półskórzana tapicerka
- podłokietnik, gałka i kierownica skórzane
- kierownica sportowa + sterowanie radiem + tempomat
- tylna kanapa dzielona (rozkładana)
- fabryczny Alarm
- halogeny przeciwmgielne
- automatyczne światła
- komputer pokładowy ( średnie spalanie, średnia prędkość, dystans do pokonania na obecnej ilości paliwa...)
- Radio BMW Business CD ( 6 głośników)
- białe kierunki (fabryczne)
- ABS, ASR, ESP
- czarna podsufitka
- fabryczny pakiet aerodynamiczny (nie M-pakiet) w którego skład wchodzą: lotka tył, nakładki bok + przód i tył zderzak,
- zawieszenie m-technik (fabrycznie, lepiej samochód się prowadzi)
- końcowy wydech firmy ULTER (cichy)
Moje wymiany, mam dokumenty:
- 138000km - oleje, filtry, tarcze i klocki przód, tuleja stabilizatora, zbiorniczek płynu wyrównawczego, tarcze i klocki tył.
- 142000km – komplet (P+T) amortyzatorów sachs advantage + osłony, odboje, poduszki, łącznik stabilizatora MEYLE, wahacz MEYLE LP, kompletny rozrząd (OEM), świece zapłonowe NGK, tuleja piasty MEYLE, uszczelka pokrywy zaworów REINZ, uszczelka pompy wspomagania
- 148000km – kompletne sprzęgło LUK, wycieraczki szyby przedniej VALEO silencio XTRM, wahacz PP MEYLE, tuleja wahacza przedniego, drążek kierowniczy prawy i boczny, końcówka drążka kierowniczego L, geometria zawieszenia, klimatyzacja – odgrzybianie, uzupełnianie, oleje full syntetyk + filtry
- 154000km – Chłodnica silnika, płyn.
- ok. 160000km - olej syntetyk i filtry ( październik 2015r.)
- zmieniłem kierownice dodając tempomat i sterowanie audio (sprawne)
Samochodem byłem 4-5 razy na Ułęży z Kają. Ostatni raz było w 2014 (październik lub listopad).
Samochód sprzedaje na kołach zimowych 16" - ostatnie zdjęcie, bo na to lato chciałem kupić sobie jakieś BBS
Przegląd techniczny ważny do kwietnia 2017, aktualne OC, AC, Assistance.
Posiadam Kartę Pojazdu PL, faktury za naprawy, poprzednie umowy kupna sprzedaży + dokumenty ze sprowadzenia. ( drugi kluczyk postaram się znaleźć, bo też miałem).
Dużo zdjęć: https://goo.gl/photos/En9SYW9DZrpDXYLNA
Cena na otomoto 5800zł, a dla forum 5000zł i taka myślę, że jest rozsądna patrząc na to ile zostało zainwestowane w samochód.
Zapraszam do obejrzenia, w Warszawie. Samochód jest w serwisie, ale śmiało można go obejrzeć również późnym wieczorem.
Poprzednie dwa ogłoszenia na hothatch:
http://forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=8431
http://forum.hothatch.org...highlight=316ti
http://otomoto.pl/oferta/...html#26b7608401
michool_vt - Wto 15 Mar, 2016
Z4 twoje?
Ekonomista - Śro 16 Mar, 2016
Znajomego, 3.0i zajebisty samochodzik, choć ja miałem okazję używać równolegle Porsche Boxstera 986 2.7 i dawał mi dużo więcej frajdy niż kolegi z4, mimo słabszych osiągów.
Ekonomista - Pią 18 Mar, 2016
Wpłacona zaliczka W niedziele odbiór.
Ktoś z forum podobno przekazał ogłoszenie - więc dzięki serdeczne!
ps. nie wiedziałem, że na samochód z uszkodzonym silnikiem może być tak duże zainteresowanie. Co dziennie kilka tel., wybrałem nawet o kilka stówek mniejszą ofertę, bo koleś wydaje się być spoko i wie czego chce.
Tomcat - Sob 19 Mar, 2016
Ekonomista napisał/a: | Wpłacona zaliczka W niedziele odbiór.
Ktoś z forum podobno przekazał ogłoszenie - więc dzięki serdeczne!
ps. nie wiedziałem, że na samochód z uszkodzonym silnikiem może być tak duże zainteresowanie. Co dziennie kilka tel., wybrałem nawet o kilka stówek mniejszą ofertę, bo koleś wydaje się być spoko i wie czego chce. |
To ja. Nie ma sprawy, flaszke przekażesz przy okazji
zajcev_28 - Nie 20 Mar, 2016
Ekonomista napisał/a: |
ps. nie wiedziałem, że na samochód z uszkodzonym silnikiem może być tak duże zainteresowanie. Co dziennie kilka tel., wybrałem nawet o kilka stówek mniejszą ofertę, bo koleś wydaje się być spoko i wie czego chce. |
to akurat normalne
sprzedawałem prawie dwa miesiące C2, nic, zero.. rozjebałem, sprzedało się tego samego dnia co wrzuciłem ogłoszenie
Maciusiowy - Pon 21 Mar, 2016
a'propos - właśnie otrzymałem pisemko z BMW, że do wymiany jest moduł poduszek powietrznych, bo 'może coś yebnąć'. Mogę przeslać PW, bo naprawa rzecz jasna bezpłatna
Ekonomista - Wto 22 Mar, 2016
Sprzedane
Odjechał do Maćka z Krakowa z polecenia Tomcat
Maciusiowy napisał/a: | a'propos - właśnie otrzymałem pisemko z BMW, że do wymiany jest moduł poduszek powietrznych, bo 'może coś yebnąć'. Mogę przeslać PW, bo naprawa rzecz jasna bezpłatna |
podeślij proszę, bo mam jeszcze jedno e46 coupe
Maciusiowy - Wto 22 Mar, 2016
Akcja Techniczna Nr 10072410100
|
|
|