To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - [HELP] Kodeki audio

Loko - Sob 14 Paź, 2006
Temat postu: [HELP] Kodeki audio
Ogarnia ktos temat dzwieku? Bo chyba brakuje mi jakichś kodeków i nie mam dźwieku w filmikach online na przykłąd google video, w filmach z dysku jest, ale dla odmiany filmy z dysku są wszystkie takie ciemno bordowe. Co mam ściagnać zainstalować, albo co zrobić.
anjas - Sob 14 Paź, 2006

włączyć głośniczki ;) :619:
M - Sob 14 Paź, 2006
Temat postu: Re: [HELP] Kodeki audio
Loko napisał/a:
Ogarnia ktos temat dzwieku? Bo chyba brakuje mi jakichś kodeków i nie mam dźwieku w filmikach online na przykłąd google video, w filmach z dysku jest, ale dla odmiany filmy z dysku są wszystkie takie ciemno bordowe. Co mam ściagnać zainstalować, albo co zrobić.

Sciagnij sobie full paczke z http://ftp.freenet.de/pub...klmcodec159.exe
zainstaluj to a potem sprawdz czy nadal masz problemy.

Loko - Sob 14 Paź, 2006

Próbowałęm już róznych, ffd show, k lite też instalowałe i nic dalej to samo :/ , spróbuje te które dałęś w linku, może to jakaś nowsza wersja i potem napisze co i jak :)
M - Sob 14 Paź, 2006

Loko napisał/a:
Próbowałęm już róznych, ffd show, k lite też instalowałe i nic dalej to samo :/ , spróbuje te które dałęś w linku, może to jakaś nowsza wersja i potem napisze co i jak :)

Odinstaluj wszystko co masz i zainstaluj te.
Moze wrzuciles sobie jakiegos knota i przeszkadza.

Loko - Sob 14 Paź, 2006

Odinstalowałem wszystkie, zainstalowałem te i nadal obraz jest taki dziwny, ale zauważyłem teraz cos co może pomoże (niezły rym), w windows media playerze jest taka opcja ustawiania kontrastu/nasycenia itd. i jak się tym pomiesza troche to mozna w miare dobry obraz ustawić.
M - Sob 14 Paź, 2006

Loko napisał/a:
Odinstalowałem wszystkie, zainstalowałem te i nadal obraz jest taki dziwny, ale zauważyłem teraz cos co może pomoże (niezły rym), w windows media playerze jest taka opcja ustawiania kontrastu/nasycenia itd. i jak się tym pomiesza troche to mozna w miare dobry obraz ustawić.

To masz jakas krzywą akcję w takim razie :)

Loko - Sob 14 Paź, 2006

No z tym obrazem to pierwszy raz takie coś mam, audio zdarza się juz któryś raz z kolei, ale wcześniej ściagałem allplayera i tam jest opcja live update do ściagania kodeków i to pomagało na dźwiek, ale teraz coś nie działa i live update leży, przynajmniej u mnie.
M - Sob 14 Paź, 2006

Loko napisał/a:
No z tym obrazem to pierwszy raz takie coś mam, audio zdarza się juz któryś raz z kolei, ale wcześniej ściagałem allplayera i tam jest opcja live update do ściagania kodeków i to pomagało na dźwiek, ale teraz coś nie działa i live update leży, przynajmniej u mnie.

Chcialem juz powiedziec "włącz vnc" ale zapomnialem ze nie jestem w pracy :D

Loko - Sob 14 Paź, 2006

a co to takiego vnc? :D
M - Sob 14 Paź, 2006

Loko napisał/a:
a co to takiego vnc? :D

VNC (Virtual Network Computing) software makes it possible to view and fully-interact with one computer from any other computer or mobile device anywhere on the Internet. VNC software is cross-platform, allowing remote control between different types of computer. For ultimate simplicity, there is even a Java viewer, so that any desktop can be controlled remotely from within a browser without having to install software.

Loko - Sob 14 Paź, 2006

ok rozumiem, zdalne sterowanie :)

[ Dodano: Sob 14 Paź, 2006 ]
Najgorsze jest to ze w lfs, w którego mamy grać też nie ma dzwieku:/ przy łądowaniu wychodzi error initalisig sound i jest głucha cisza.

Michał - Sob 14 Paź, 2006

jaka plyta glwona ??
sciagnij stery najnowsze do karty muz. i zainstaluj

Loko - Sob 14 Paź, 2006

Płyta główna msi ale nie mam pojecia jaki model, próbuje nowsze sterowniki do karty teraz, moze to pomoże :D

[ Dodano: Sob 14 Paź, 2006 ]
Sterowniki do karty zainstalowane, ale nic się nie zmieniło dalej nie działa.

Michał - Sob 14 Paź, 2006

jest cos takiego jak codec un-installer
potraktuj to tym a pozniej zainstaluj. k-lite MEGA codec pack - 40 mega kodeków