To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - opony na zime

grzech - Pon 16 Paź, 2006
Temat postu: opony na zime
hej,
robi sie coraz zimniej i trzeba juz powaznie myslec o zimowych oponach. Co polecacie zalozyc na zime ?

Michał - Pon 16 Paź, 2006

ja polecam cos taniego , powaznie.
ile tej zimy u nas bedzie ?? 2 tygodnie ( chodzi mi o snieg na drogach,a nie o to ze najzwyczajniej zimno bedzie )

PiTT - Pon 16 Paź, 2006

co Ty gadasz ziom
pamiętasz zeszłą zimę? masz jakieś info od Zubilewicza że zima ma być łagodna?
wydaje mi się że jak dojebie niebawem mróz to się wszyscy obsrają
napada znowu śniegu i tylko zimówki będą wchodziły w grę
z tańszych to może "nalewanki"? max. 150 za szt. można kupić a słyszałem że są niezłe, ale 1 warunek na 1 góra 2 sezony, potem guma jest do dupy
ja mam problem bo nie wiem czy zmieniać gumy na stalowych 14" czy wsadzić zimówki na obecne 15" alu
tak czy inaczej muszę kupić nowe zimówki a ceny podobne czy 185/60/14 a 185/55/15

Loko - Pon 16 Paź, 2006

Na zime moge zdecydowanie poleciś goodyeara ug 7, bardzo dobrze trzyma ta opona. A z opon na których nigdy nie jezdziłem to słyszałem sporo dobrych opini o sempericie.
k-mart - Wto 17 Paź, 2006

to jak, robimy "wazny temat" OPONY??? :566???
strick - Wto 17 Paź, 2006

Qrcze, ja juz dzis auto musiałem skrobać! Powiem ewam że dębice frigo są niezłe! Mam je w 190-tce i jestem z nich bardzo zadowolony
Anonymous - Wto 17 Paź, 2006

Ja mogę polecić oponki na których jezdziłem: Nokian HAKKAPELIITTA - rewelacja na śniegu, potem miałem CEAT ARCTIC również baaardzo dobra guma (na barbórce cieszyńskiej w zeszłym roku śmigały na nich lancery!!!), teraz mam nówki frigo kupione za dobre pieniądze i jestem zadowolony ale lepiej jezdziło mi sie na CEATach. Według mnie zimówka musi być "świeża" żeby sprawdzała się na śniegu. Pod tymi oponkami podpisuję sie obiema rękami i gorąco je polecam.
strick - Wto 17 Paź, 2006

warwi napisał/a:
Nokian HAKKAPELIITTA

Mój ojciec ma w E-klasie i są genialne na śniegu! Bardzo fajnie jeździ! W górach nikt nie wierzył że to tylko RWD :D

grzech - Wto 17 Paź, 2006

a mozecie cos doradzic na temat Nokian W 175/65R14 82T ? zastanawiam sie nad czyms takim bo HAKKAPELIITTA jest bardzo drogi