Techniczne - uszkodzenie dolotu
Niemy - Śro 15 Lis, 2006 Temat postu: uszkodzenie dolotu
oto co zauwazylem wczoraj po otwarciu maski
wiele osob ma ta doloty, czy komus sie to juz zdarzylo?
jak to naprawic, czy mozna gdzies dostac takie kolanko, moze z czegos dorobic, zespawac??, skleic-kropelka,poxilina czy co?
any ideas?
Jakarti - Śro 15 Lis, 2006
wczoraj mi spadl stozek...
zdjalem. odkleilem stara tasme, przykleilem nowa. i jak to mowi jeden z naszych kolegow - pieknie bangla.
kolanko spokojnie w kazdym hydraulicznym sklepie mozesz kupic a na szybko wez tasme izolacyjna i tez bedzie dobrze
ps zrobiles 2 takie same tematy..
Niemy - Śro 15 Lis, 2006
sorka za podwojny temat, to przez moje zacinajace sie WiFi
skleilem odrazu izolacja
ale czy takie zwykle kolanko bedzie pasic?
saxorulez - Śro 15 Lis, 2006
Niemy napisał/a: | any ideas? |
otwór w dolocie zakleić na stałe w dowolny sposób,
a na odmę ząłożyć mały filterek.. i po problemie
KonradMK - Śro 15 Lis, 2006
taki od papierosa najlepiej - sorry ale jakoś tak mi się mały filterek skojarzył
(a wiadomo że ja nic mądrego nigdy nie napisałem)
Michał - Śro 15 Lis, 2006
mały filterek - siusiak konrada
anjas - Śro 15 Lis, 2006
Michał napisał/a: | mały filterek - siusiak konrada |
grając dalej w skojarzenia i biorąc pod uwagę to, że ten mały filterek od papierosa bierze się do ust, zastanawiam się skąd takie skojarzenie u Michała
saxorulez napisał/a: | a na odmę ząłożyć mały filterek. |
dobra... pytanie z cyklu Jakarti pyta:
gdzie na tym obrazku widac odme (i po co zakladac tam filterek?) i co to jest? otwor w dolocie?? tzn co? to gdize stozek jest czy ta dziure co mu sie polamalo..
saxorulez - Śro 15 Lis, 2006
odme masz zaznaczoną na czerwono, odprowadza ona spowrotem do układu dolotowego gazy oraz nadmiar oleju który gromadzi się w silniku. Teraz jak widzisz pękło połączenie odmy z dolotem. I dostaje sie nie filtrowane powietrze do dolotu, a odma.. odma moze sobie dmuchać na zewnątrz w niczym to nie przeszkadza. ale można założyćmały filterek który zatrzyma kapanie oleju
KonradMK - Śro 15 Lis, 2006
anjas napisał/a: | Michał napisał/a: | mały filterek - siusiak konrada |
grając dalej w skojarzenia i biorąc pod uwagę to, że ten mały filterek od papierosa bierze się do ust, zastanawiam się skąd takie skojarzenie u Michała |
Idąc dalej nadmianiam iż nie tyle fiutek mały co usta rozdymane
buziak Misiaczku hehe
saxorulez napisał/a: | odme masz zaznaczoną na czerwono, odprowadza ona spowrotem do układu dolotowego gazy oraz nadmiar oleju który gromadzi się w silniku. Teraz jak widzisz pękło połączenie odmy z dolotem. I dostaje sie nie filtrowane powietrze do dolotu, a odma.. odma moze sobie dmuchać na zewnątrz w niczym to nie przeszkadza. ale można założyćmały filterek który zatrzyma kapanie oleju |
musze zobaczyc jak to u mnie wyglada..
Loko - Śro 15 Lis, 2006
To ja się podepne, a czym można przytwierdzić odmę do silnika, bo w miejscu gdzie wchodzi w pokrywe lata i można ją wyjąc spokojnie. I czy w czymś to przeszkadza.
saxorulez - Czw 16 Lis, 2006
mi też lata... zasadniczo rusza sie troszkę i czasami ją poprawiam. Nie wiem czym to przykleić - silikonem do uszczelniania głowic... ale moim zdaniem nie warto
Loko - Czw 16 Lis, 2006
Przykelił bym to ale boje sie że potem ten silikon na przykłąd powpada do środka jak nie będzie się dobrze trzymał i dlatego juz pól roku tak jeżdze i pewnie dalej tak będzie
|
|
|