co o tym myslicie?saxorulez - Pią 24 Lis, 2006 lipa... znam ludzi co zrobią to za podobną kase naprawdę profi.Anonymous - Pią 24 Lis, 2006 ale chodzi o to zeby nie ruszac lampy, nie przerabiac i w razie czego mozna bez problemu wymontowac.
nie chodzi o tego konkretnego sprzedawce tylko o sam system tzn taki gotowy zestaw.
czy to sie sprawdza?saxorulez - Pią 24 Lis, 2006 a to nie wiem tegoThe Mc - Pon 27 Lis, 2006 Za okolo 1400 w Warszawie(konstancinie) mozesz miec taki zestaw z montazem. Jakbys chcial wiecej sie dowiedziec to daj znac. Pozdrdzik - Pon 27 Lis, 2006 Temat postu: Re: xenony
Zajebista sprawa by oslepiac innych....Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 znajomy zamontowal u siebie zestaw HID ale H7 w 307
wyglada to... :559: SUPER!
zero oslepiania, montaz bez przerabiania 15 minut, poziomowanie dziala
droge oswietla znacznie lepiej niz zwykle H7
bylem bardzo ciekawy jak u mu to bedzie swiecilo i powiem szczeze ze jak tylko bede mial wolna $$$ to napewno cos takiego sobie kupie.
AAA odnosnie ceny... kupil taki zestaw za... 650PLN nowy nie smigany.
na Ebay'u sa po 100$ tutaj cena troche KOSMOS
ja bede zamawial z ebay'a jak juz cos
tutaj ---> http://www.allegro.pl/ite...owosc_wawa.html
masz cos takiego tylko 6000K znajomy ma 8000K
zastanawia mnie jeszcze tylko kwestia reflektora, w 307 jest "klar glas" u mnie w MG jest "nacinane" tzn nie jest przezroczyste. czytalem gdzies ze bez problemu mozna to zaszlifowac zeby bylo przezroczyste? wiecie cos na ten temat?
[ Dodano: Pon 27 Lis, 2006 ]
Dzik a widziales je u kogos czy tak tylko piszesz?
jechal za mna znajomy wlasnie z takim zestawem w 307 droga wcale nie byla jak stol wyboje dziury itd bylo to w nocy i nie "wyroznial" sie niczym szczegolnym od innych.
Poprawny montaz i ustawienie lamp podstawa.
zwykla H7 mozna walic po oczach jesli masz zle ustawionestrick - Pon 27 Lis, 2006 Za mną wczoraj jechało corrado z xenonami i oślepiał mnie bardzo!Loko - Pon 27 Lis, 2006 Większość przeróbek na xenon nie ma samopoziomowania, pewnie to dlatego.Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 jak koles sobie sam w garazu wystrugal to oslepianie jest bardzo prawdopodobne...
podstawa to poprawny montaz. i tyczy sie to nie tylko zestawow HID ale takze przerobek "profesjonalnych" na xenonAnonymous - Śro 29 Lis, 2006 majkel tylko chodzi o to ze jezeli jest zarowka h4(saxo) to musi byc specjalny zestaw ze specjalna zarowka bo w przeciwnym razie nie ma dlugich.
i takie zestawy sa drozsze.
w przypadku h7 nie ma takiego problemu bo sa dwie oddziwelne zarowki do krotkich i dlugich.
a klosze zeczywiscie trzeba podobno polerowac.
dla mnie xenon to zajebista sprawa.
a oslepiac potrafia tez zwykle swiatla jezeli sa zle wyregulowane albo ktos zaklada mocniejsza zarowke.Rudello - Śro 29 Lis, 2006 mnie oslepia wiekszosc samochodow nie tylko w xenonach ...ale to moze przez to ze siedze prawie na ziemi Anonymous - Śro 29 Lis, 2006 piotrek wcale nie sa duzo drozsze musisz tylko zwrocic uwage jak bedziesz chcial kupowac na ta zeby taki zestaw byl Bi-xenon. a jesli nie jest napisane wystarczy sie zapytac sprzedawcy czy dany zestaw posiada "bi-Xenon" jak to oni nazywaja czyli dlugie i mijania...
Szkoda ze jak brat byl w USA to jeszcze nie bylem do tych zestawow przekonany teraz niestety trzeba targac zza oceanu
Rudecki zamontuj sobie autosciemniajace sie lusterka Anonymous - Śro 29 Lis, 2006 dzisiaj jesZcze pojawi sie znajomy o krtorym mowil majkel ze juz to ma za soba... moze dorzuci swoje 0.03PLN...Rudello - Śro 29 Lis, 2006 Majkel mam takie tylko recznie trzeba przestawic zeby bylo ciemniej.. Ale wyobraz sobie ze i z bocznych lusterek tez mnie atakuja.. tak jakby 3lampy w moje slipa. ALe co tam trzeba byc twardy nie mietkim