To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - [wydzielony] Troleje

Jakarti - Wto 28 Lis, 2006

patrze wlasnie na tvn turbo .. i skoda auto daja na wizji..

przejdzmy do sedna sprawy. tam sa takie koleczka z tylu symulujace poslizg - ile takie cos moze kosztowac i jak to ewentualnie sie montuje?! ?! fajna rzecz - mozna by sie kiedys pobawic a wynajem takiego auta to pewnie maksymalnie duzo kosztuje..

jesli cena bylaby ok to mozna by sie zastanowic nad kupnem czegos takiego :)

M - Wto 28 Lis, 2006

Takie same kolka sa przy smietnikach z klapa...
ale to chyba nie o tym mowimy w tym poscie :)

Niemy - Wto 28 Lis, 2006

Jakarti napisał/a:
tam sa takie koleczka z tylu symulujace poslizg

troleje

Jakarti napisał/a:
jak to ewentualnie sie montuje?!

normalnie na sruby jak felge

ile kosztuje to nie mam pojecia, ale posmigac by mozna bylo, mysle tylko ze bylby problem z roznym rozstawem srob w poszczegolnych autach

eM napisał/a:
Takie same kolka sa przy smietnikach z klapa...
ale to chyba nie o tym mowimy w tym poscie :)

oooj sorry. mozna wydzielic - myslalem ze jestem w innym... za duzo mysle..

Maciek - Wto 28 Lis, 2006

trzebaby waln±ć jeden ¶mietnik, poci±ć go żeby było kilka płaskowników i można sobie zrobić tekie troleje :)
polll - Wto 28 Lis, 2006

w moim automobilklubie sa takie troleje... zrobil je ktos ale pasuja tylko do seicento bo pod ten samochod zostaly zrobione... a zabawa jest swietna :D

wziac drugi smietnik - silnik od malucha i dalej jazda :D
Maciek - Wto 28 Lis, 2006

A tak na poważnie robi±ć co¶ takiego samemu, możnaby zrobić dwa różne rozstawy ¶rób i można hulać. My¶le, że spawarka, kilka płaskowników i można co¶ takiego ¶miało samemu zrobić. Tylko kto potem będzie odważny i to przetestuje? :D
GOKART - Wto 28 Lis, 2006

dajcie sobie na looooz z tymi trolejami. JeĽdziłem na czym¶ takim i poza zabaw± nie ma to nic współnego z symulowaniem poslizgu... auto staje się koszmarnie nadsterowne i choćby nie wiem jak kontrować to i tak cię majtnie w jedn± lub drug± stronę :D
Technika jazdy na czym¶ takim polega na maksymalnym wyhamowaniu pojazdu przed manewrem sketu / wyminięcia przeszkody (np . jazdna pomiędzy pachołkami ) czyli na prostej gaz, przez skrętem max. wychamowanie i powoli wymijamy...
to się ma nijak do takiego przejazdu po ¶liskiej nawierzchni , tylko fun ;)

nie wiedzialem... mysalem ze to czemus sluzy :)
polll - Wto 28 Lis, 2006

ja uwazam ze troleje ucza... co prawda maja malo wspolnego z prawdziwym poslizgiem... ale... odpowiednio operujac hamulcem i gazem uczymy sie panowania nad autem do tego cwiczymy szybkie krecenie kierownica a jak kazdy wie w czasie prawdziwego poslizgu kontrolowanego lub nie jest to zawaliscie wazne
GOKART - Wto 28 Lis, 2006

do nauki szybkiego krecenia kierownic± nie s± potrzebne troleje... jezeli czego¶ ucz± to szacunku do matki natury bo jezeli w rzeczywisto¶ci auto na trolejach symulowałoby jazdę po ¶liskiej nawierzchni to pewna smierć ;) Ale trzeba przyznać że jako element ćwiczeby mog± być nawet pożyteczne, mog± uzmysłowić i pokazać niekontrolowane zachowanie pojazdu :D tylko niech nie wmawiaj± ludziom że symuluj± zachowanie auta w po¶lizgu....
lepiej sobie potrenować w zimnie na jakim¶ placyku niż na tych trolejach. Auto w po¶lizgu zachowuje się różnie ale bior±c pod uwagę napęd FWD to generalnie albo suniemy przodem albo lecimy bokiem a na trolejach tył jest potwornie nadsterowny a przód trzyma się ¶wietnie podłoża... i w efekcie robimy piruet 720 stopni :P

polll - Wto 28 Lis, 2006

GOKART napisał/a:
jako element ćwiczeby mog± być nawet pożyteczne, mog± uzmysłowić i pokazać niekontrolowane zachowanie pojazdu

amen :D

o to wlasnie chodzi... a ludziom trzeba cos mowic hehe

szymlorek - Wto 28 Lis, 2006

Widać że już wszystcy z utęsknieniem czekaj± na zime :D pomysł z trolejami ciekawy tylko sam tego nie zrobie a jak pan kaziu spawacz to zrobi to troche bym sie bał to na auto zakładac, wkoncu jaki¶ tam ciężar to musi unosić i niefajnie byłoby gdyby się złożyły podczas zabawy :D

P.S znalazłem troleje w promocyjnej wręcz cenie :D :D :D
http://www.carster.pl/troleje/

KonradMK - Wto 28 Lis, 2006

ja bym je założył na przód to jakiego¶ tylnonapędowca i poleciał siekierkowskim hehe