To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Fiat Grande Punto T-Jet

saxorulez - Sob 09 Gru, 2006
Temat postu: Fiat Grande Punto T-Jet
Wraz z pojawieniem się w 2007 roku następcy Fiata Stilo modelu Bravo

Fiat zaprezentuje nową gamę silników T-JET, w epocje downsizingu wszystko co małę ma być fajne... (przykład VW Golf 1.4 GT Twincharger)

Silniki serii T-JET mają pojemność 1.4l oraz turbosprężarkę, będą wystepowały w dwóch wersjach mocy 120KM oraz 150KM. We Włoszech już odbyły się pierwsze jazdy Grande Punto z nowym silnikiem. Wersja 120KM poza bardzo elastycznym silnikiem rozczarowywała właściwosciami jezdnymi, zbyt miękkim wspomaganiem i nie precyzyjną skrzynią biegów - ogólne wrażenie niedopracowanego modelu.

Wersja 150KM posiada nowe zawieszenie, opszerzone błotniki oraz felgi speedline oraz hamulce brembo. Pomimo 5 biegowej skrzyni samochód dostarcza sporej dawki wrażeń...
Szykuje sie nowy HotHatch z włoskim rodowodem

Jakarti - Sob 09 Gru, 2006

Radosc :D

150 koni to juz cos.. skoro Stilo ze 130 robilo niecale 10s.. to po jakims chipie takie Punto moze zrobi jakies 8,5..
mankamentem Stilo (jesli chodzi o dynamiczniejsza jazde) wlasnie zawieszenie, ktore jest super komfortowe ale czasem jednak zbyt miekkie.. ogolnie fajna propozycja :)
zobaczymy co sie z tego wykluje..
Bravo bedzie duzo drozsze.. od Punto bo to tak jakby Leon i Ibiza..

Anonymous - Sob 09 Gru, 2006

150 km i ponad 1200 kg...? :(

znajac fiata - wersja "sportowa" bedzie przy okazji wersja z najbogatszym wyposazeniem. a dwustrefowa klima, milion poduszek bezpieczenstwa i innych bajerow niestety musi swoje wazyc... ;)

Loko - Sob 09 Gru, 2006

Widze Łukaszu że kupujesz auto technike co miesiąc :D

przysylaja mi nawet.. :)
Michał - Sob 09 Gru, 2006

heh, ja mam za darmo bo ziomek z działu tam pisze artykuły ... sie ma kumpli co !! :D
Loko - Sob 09 Gru, 2006

Heh to załatw większą ilośc :D adres prześle Ci na PW :D :D
anjas - Sob 09 Gru, 2006

Loko napisał/a:
adres prześle Ci na PW :D

a po co mu dres?

Michał - Sob 09 Gru, 2006

a to mozna paczki wysyłać na PW ??

Michał napisał/a:
ja mam za darmo

ja też :P