Techniczne - Fiat Grande Punto T-Jet
saxorulez - Sob 09 Gru, 2006 Temat postu: Fiat Grande Punto T-Jet Wraz z pojawieniem się w 2007 roku następcy Fiata Stilo modelu Bravo
Fiat zaprezentuje nową gamę silników T-JET, w epocje downsizingu wszystko co małę ma być fajne... (przykład VW Golf 1.4 GT Twincharger)
Silniki serii T-JET mają pojemność 1.4l oraz turbosprężarkę, będą wystepowały w dwóch wersjach mocy 120KM oraz 150KM. We Włoszech już odbyły się pierwsze jazdy Grande Punto z nowym silnikiem. Wersja 120KM poza bardzo elastycznym silnikiem rozczarowywała właściwosciami jezdnymi, zbyt miękkim wspomaganiem i nie precyzyjną skrzynią biegów - ogólne wrażenie niedopracowanego modelu.
Wersja 150KM posiada nowe zawieszenie, opszerzone błotniki oraz felgi speedline oraz hamulce brembo. Pomimo 5 biegowej skrzyni samochód dostarcza sporej dawki wrażeń...
Szykuje sie nowy HotHatch z włoskim rodowodem
Jakarti - Sob 09 Gru, 2006
Radosc
150 koni to juz cos.. skoro Stilo ze 130 robilo niecale 10s.. to po jakims chipie takie Punto moze zrobi jakies 8,5..
mankamentem Stilo (jesli chodzi o dynamiczniejsza jazde) wlasnie zawieszenie, ktore jest super komfortowe ale czasem jednak zbyt miekkie.. ogolnie fajna propozycja
zobaczymy co sie z tego wykluje..
Bravo bedzie duzo drozsze.. od Punto bo to tak jakby Leon i Ibiza..
Anonymous - Sob 09 Gru, 2006
150 km i ponad 1200 kg...?
znajac fiata - wersja "sportowa" bedzie przy okazji wersja z najbogatszym wyposazeniem. a dwustrefowa klima, milion poduszek bezpieczenstwa i innych bajerow niestety musi swoje wazyc...
Loko - Sob 09 Gru, 2006
Widze Łukaszu że kupujesz auto technike co miesiąc
saxorulez - Sob 09 Gru, 2006
przysylaja mi nawet..
Michał - Sob 09 Gru, 2006
heh, ja mam za darmo bo ziomek z działu tam pisze artykuły ... sie ma kumpli co !!
Loko - Sob 09 Gru, 2006
Heh to załatw większą ilośc adres prześle Ci na PW :D
anjas - Sob 09 Gru, 2006
Loko napisał/a: | adres prześle Ci na PW |
a po co mu dres?
a to mozna paczki wysyłać na PW ??
saxorulez - Sob 09 Gru, 2006
Michał napisał/a: | ja mam za darmo |
ja też
oż ty