To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Safrane BiTurbo Alpine(?)

Anonymous - Pon 11 Gru, 2006
Temat postu: Safrane BiTurbo Alpine(?)
Witam!
dowiedzialem sie wczoraj ze znajomy w DE zakupil sobie Renault Safrane BiTurbo Alpine Baccara (niby taka jest pelna nazwa), i niby jest inna oz zwyklej BT i wyszlo ich 500 szt. wiadomo cos komu na ten temat?? postaram sie w tym tygodniu zmontowac fotki tego auta.

Generalnie chodzi o to ze auto ma byc wzmocnione na 500KM o ile oczywiscie ma to uzasadnienie w kosztach i silnik to strzyma. Obecnie siedza tam dwie seryjne KKK K04. Moze ktos orientuje sie jak wyglada tuning tego silnika?? do ilu wytrzymuja seryjne graty?? Jakie sprezarki bylyby najlepsze do docelowej mocy? Dobrze gdyby narazie pasowaly na flansze K04, chociaz nie jest to wymagane, bo kolektory zawsze mozna dorobic, kwestia tylko jak tam wyglada z miejscem (bo z tym w Renault zawsze jest problem).

Jakies pomysly?

BaRtO_206GT - Pon 11 Gru, 2006

wiecej info na stronce : http://www.automobile-spo...ranebiturbo.php

Tekst jest po francusku ale za to sa fotki :P

saxorulez - Pon 11 Gru, 2006

widziałem Baccarę w Wilanowie...
stała sobie filetowa ze złotymi napisami - i właśnie sie zastanwiałem co to za wersja..
kurde mogłem podejść blizej i oblukać

dzik - Pon 11 Gru, 2006

To jest dopiero sleeper. Podobno 400KM latwo, pozniej brak danych.
Fajny woz ale z czesciami ogromny problem.
Ale coz, 400KM i 4x4 nawet w takim autobusie robi niezly odjazd.

wlasnie, potrzebowalbym jakies informacje... te 400KM to na ori turbinach?? jakie wersje tego wychodzily?? jakies limitowane?? braly udzial w jakis wyscigach?? bo to ponoc wlasnie jakas wersja przystosowana do sportu czy cos... czekam na fotki, mysle ze jutro beda zeby rozwiac watpiliwosc... mam nadzieje ze na sr.pl ktos pomoze... chyba ze wiecie cos jeszcze? licze na K... ;)
dzik - Pon 11 Gru, 2006

Na sr zobacz w szukajce, pisali o tym.
O zadnej wersji do sportu nie slyszalem i bardzo by mnie zaskoczyla.
R21 robili do sportu, ale zeby safrane?

k-mart - Pon 11 Gru, 2006

Zadko spotykany samochod, nic o nim nie wiem. Slyszalem od uzytkownikow ze skrzynie sie psuja. Z gratami ciezko a nowe maja zaporowe ceny.

czyli jedna wielka niewiadoma...

poczekam na fotki i konkretne info... moze uda sie cos zdzialac...

a z tymi turbinami to jakis pomysl macie? co mozna by wsadzic?

saxorulez - Pon 11 Gru, 2006

A ile ma przebiegu.. bo mozę warto zacząć od remontu silnika? A zawieszenie w jakim stanie?? Bo co z tego ze ma mieć 400KM jak zawias zużyty?? Zacząłbym od przygotowania auta do tego zę ma mieć dużą moc a nie odrazu od duzej mocy.