To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - "CHOINKA" - w elektryce saxo

CHRZANEK - Pią 19 Sty, 2007
Temat postu: "CHOINKA" - w elektryce saxo
Ponieważ widze że temat nie był wcześniej poruszany, to sobie pozwoliłem...
Mam problem natury elektrycznej.
"Ucieka" mi prad z lewego mijania - prawdopodobnie do lewego kierunku bo ten też się świci (na stałe razem z mijania).
Ponadto na desce świeci się na pół gwizdka kontrolka od halogenów (również się zapala ze światłami mijania), a same halogeny po włączeniu ich świeca jak by miały 5watowe żarówki.

Reszta odbiorników i kontrolek działa poprawnie. Domyslam się że to coś z masą, albo coś nie tak z wiązką.
Czy uważacie ze można ten problem rozwiązać samemu (np śledząc ze schematem wszystkie łaczenia) czy też powierzyć to zadanie jakiemuś wprawionemu w boju elektrykowi ???

saxorulez - Pią 19 Sty, 2007

ja to oddaje do adamanta - on ma schemat elektryki saxo w głowie więc szybko to ogarnia,
a jak jeszcze dodatko zetknął sie z czymś taki to już wogóle zrobi to szybciutko

Vlodarsky - Pią 19 Sty, 2007

Chrzanek poprowadź sobie mase na krótko tak dla sprawdzenia i będziesz miał sprawe jasną...
CHRZANEK - Pią 19 Sty, 2007

Qrcze ten Adaś to lekarstwo na wzystkie schorzenia ;-)
DObrze że mieszkam w wawce, bo i naczej to tylko w łeb sobie strzelić...

saxorulez - Nie 21 Sty, 2007

Nic innego nie pozostaje.. :)
Grzesiek VTS - Nie 21 Sty, 2007

Wiesz co ja miałem kiedyś cos takiego jak wyciągałem tylnia Lampe, to mi kabelek od masy albo nie wiem od czego nie wszedł idealnie we wtyczkę i święcił mi się migacz lewy ze stopem jak hamowałem. Na desce kontrolka od przeciw mgieł wiec po primo ,sprawdź sobie kable w lampach czy wszystkie sa na swoim miejscu.
CHRZANEK - Pon 22 Sty, 2007

NO właśnie , może faktycznie zaczne od rzeczy najprostszych ;-)
W weekend nie poswięciłem zbyt wiele czasu na "zabawe z samochodem" więc może dzisiaj...

Grzesiek VTS - Wto 23 Sty, 2007

kiedy trzeba sie zabrac do roboty :564:
strick - Wto 23 Sty, 2007

Grzesiu jak to zrobiłeś że 3 razy? :D
Grzesiek VTS - Wto 23 Sty, 2007

widzisz :D sprytnym trzeba byc :564: