MotorSport - FIAT GRANDE PUNTO R3 ale...
CHRZANEK - Pią 26 Sty, 2007 Temat postu: FIAT GRANDE PUNTO R3 ale... Ale w dieslu... Koniec świata...
http://www.rallyonline.pl...x=pnews&&s=9400
Jakarti - Pią 26 Sty, 2007
Fiat ma dobre diesle ale do rajdow to jakos tak dziwnie
CHRZANEK - Pią 26 Sty, 2007
Wiedziałem że Ciebie to zainteresuje
saxorulez - Pią 26 Sty, 2007
to nie pierwszy gnojowóz w rajdach. Kiedyś też VW Golfem coś uskuteczniał.
CHRZANEK - Pią 26 Sty, 2007
No nawet na polskich OSach był taki golf.
A jeździł nim Groblewski Senior.
Diesle w rajdach, diesle w 24 la manche, diesle w wyścigach (puchar golfa V), tylko czekać jak w F1 będzie diesel...
saxorulez - Pią 26 Sty, 2007
w F1 raczej zobaczymy hybrydy albo auta napędzane wodorem
Maciek - Pią 26 Sty, 2007
U nas w kraju była fabia TDi ujeżdzana (jakies 4 lata temu) przez tego pana ze Śzkoły Auto na TVNT ale bez rewelacji. Jakoś do mnie Dyzel w rajdach nie przemawia. Wątpie aby miał podejscie do reszty R3.
strick - Pią 26 Sty, 2007
Znajomy ostatnio sprzedawał golfa 4 TDI i kupiec coś mówił że do rajdów pojdzie :566:
polll - Pią 26 Sty, 2007
wydaje mi sie ze w czechach smigaja fabie tdi i nawet wmaire wysoko jezdza i ile mozna na benzynie zaoszczedzic heheheh
szymlorek - Sob 27 Sty, 2007
Diesel to fajne auto dla taksówkarza albo dla statecznego ojca rodziny dojezdzającego do pracy...
W polsce fabią TDi jezdzil w rajdach Płaczek ale na szcęście bez rewelacji i nikt nie poszedł w jego ślady co mnie osobiscie bardzo cieszy bo ogladanie wyscigu o kropelce to nie zbyt emocjonujące zajęcie.
CHRZANEK - Pon 29 Sty, 2007
NIe do końca się z Tobą zgodze.
Otóż tak naprawdę w rajdach chodzi o rywalizację, i jeżeli walczy grupa zawodników w jednakowych (no dobra w podobnych ) samochodach to jest to juz interesujące, niezaleznie od tego jakie to sa samochody.
Myslę ze właśnie dlatego ze na polskich oesach był jeden samochód i nie bardzo było go z czym porównac stad tak kiepska medialnosc tego pomysłu.
Gdyby w rajdach miła jeżdzić puchar Pandy JTD, to wyglądało by to inaczej, mysle że lepiej.
Jakarti - Pią 23 Lut, 2007
wczoraj w serwisie widzialem Grande Punto s1600 jesli sie nie myle..
fajna rzecz 272KM
ale jakis pokazowy chyba bo wszystkie szyby mial czarne
zrobilem pare zdjec ale nie przestawilem wielkosci zdjecia (zrobily sie w rozmiarze naszych avatarow) zrobie lepsze next time.
fajnie wygladal, zielono czerwony, spojlerek nad tylna szyba.. czarne fele ladnie ladnie.
CHRZANEK - Pią 23 Lut, 2007
Myślę że losy klasy S1600 sa przesądzone.
Docelowo FIA dąży do wprowadzenia klas R (R1, R2, R3, S2000) oraz WRC - choć w innej specyfikacji niz obecnie.
Jakarti - Pią 23 Lut, 2007
sprawdzilem juz i widze, ze to bylo s2000
wygladalo jak to i zgadza sie moc czyli: dotate di motore aspirato di 2000 cc, in grado di raggiunge una potenza di circa 270 CV.
|
|
|