Techniczne - Usztywnienie targi - long
Anonymous - Wto 06 Lut, 2007 Temat postu: Usztywnienie targi - long Jak wiadomo targa supar sprawa szczegolnie gdy do niewielkiej masy dorzucic 170KM, ale nawet ferrari ktore jest wyznacznikiem dla wielu innych firm ostrzega ze targa w ich wykonaniu prowadzi sie gorzej niz wersja ze stalym dachem; a ze solowi daleko do ferrari brak gornego usztywnienia budy jest bardziej odczuwalny; skoro nie moge nic zrobic gora postanowilem skupic sie na dole i jedyny pomysl jaki mi przychodzi do glowy to rama z rurek stosowanych na wzmocnienia czolowe czy tez drzwi; material tak twardy ze predzej sie mlotek sklepie niz rurka z tego wynalazku; i teraz pytanko czy prostokatna rama plaska z przekatnymi jest w stanie odczuwalnie usztywnic nadwozie gdy bedzie mocowana w punktach kotwienia wahaczy oraz srodkiem do tunelu? co o tym sadzicie?
pozdrawiam
Artur
Loko - Wto 06 Lut, 2007
Jest na to sposób, zmień bude na civica , będzie z porzytkiem dla prowadzenia i osiagów, bo chyba buda cifa jest lżejsza niż solniczki. Ile waży del sol?
saxorulez - Wto 06 Lut, 2007
tu przydatne okazę sie Francuskie dzieło czyli 206 CC
musze poszukać info o wzmocnieniach w tym aucie.. i dam CI znać
jkak oglądałem je od sporu to miało wzdłuż całęj karoserji coś w stylu kratownicy...
Loko - Wto 06 Lut, 2007
O kurwa znalazłem 1340 kg tego to się nie spodziewałem to jest lekka buda? Zmienaij odrazu na cifa V gen 300 kilo róznicyy to spoooro.
Anonymous - Wto 06 Lut, 2007
Loko napisał/a: | O motyla noga znalazłem 1340 kg tego to się nie spodziewałem to jest lekka buda? Zmienaij odrazu na cifa V gen 300 kilo róznicyy to spoooro. |
spokojnie;) na www.hondapl.org zamieniona jest DMC z masa wlasna;) moj sol z B16A wazy 1130kg;) a co do cifa.. wiesz... chyba nie jezdziles bez dachu;) polecam, szczegolnie jak masz tempomat - na stojaco;D
pozdrawiam
Artur
[ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 ]
saxorulez napisał/a: | tu przydatne okazę sie Francuskie dzieło czyli 206 CC
musze poszukać info o wzmocnieniach w tym aucie.. i dam CI znać
jkak oglądałem je od sporu to miało wzdłuż całęj karoserji coś w stylu kratownicy... |
niby konstrukcja nowsza o ponad 10 lat, ale rozwiazanie identyczne - tunel usztywniajacy podloge;| chyba jedynym rozwiazaniem (fabrycznym) bylo by zrobienie podlogi alu plastra miodu o grubosci kilkudziesieciu mm; niestety teraz musze poprawic fabryke w tradycyjnym wykonaniu;)
pozdrawiam
Artur
Loko - Wto 06 Lut, 2007
To juz lepiej, bo tamta wartość mnie przeraziła mocno i mocno też zaczeło mnie dziwić 8,1 do setki, no ale przy masie którą napisałęś wszystko ok
Bez dachu jezdziłem kabrioklocem, ale przeziębiam się szybko i to nie dla mnie
Anonymous - Śro 07 Lut, 2007
Loko napisał/a: | To juz lepiej, bo tamta wartość mnie przeraziła mocno i mocno też zaczeło mnie dziwić 8,1 do setki
|
a nawet sporo lepiej;) u mnie na stockowym JDM sa to okolice 7s;)
Loko napisał/a: |
Bez dachu jezdziłem kabrioklocem, ale przeziębiam się szybko i to nie dla mnie |
to trza Panie zamieszkac troche bardziej na poludnie;) tam lepszejszy klimat;D
pozdrawiam
Artur
Vlodarsky - Czw 08 Lut, 2007
u mnie są szerokie progi bardzo i wzmocnienia w drzwiach o grubej ramie szyby nie wspominając ale mam wrazenie , ze karoseria strasznie pracuje...
|
|
|