BaRtO_206GT - Śro 28 Lut, 2007 Temat postu: SlickiPanie i Panowie
Krotka pilka z mojej strony Mam mozliwosc zakupu w dobrej cenie slickow Michelin model S9B (2szt) i Dunlop SP Sport (2szt) (gladkie), sa to opony uzywane.. i wygladaja tak:
Przeznaczeniem tych opon byloby glownie latanie na 1/4 i moze od czasu do czasu na tor.. nie na ulice.. Jest sens je brac??
A moze sobie darowac i kupic nowe Markgum N-Rally (nacinane):
Wiem ze jedne slicki sa rajdowe a inne wyscigowe.. ale nic wiecej.. czym sie roznia gladkie od nacinanych??
Jako ze jestem nie obyty w tym temacie prosze o pomoc qbus - Śro 28 Lut, 2007 gladkie -> wyscigowe
nacinane -> rajdowe
Markgum jest miekki, gnie sie na boki, ciezko wyczuc jego granice, no ale mozna z niego zrobic podobno calkiem niezla deszczowke odpowiednio go docinajac. Jedna z zalet Markguma jest to ze ma homologacje drogowa... wiec dowodu Ci nie zabiora w razie czego jak w przypadku innych slickow.Marek23 - Śro 28 Lut, 2007 Markguma odradzam, chyba, że zadowalają Cię pół środki...
[ Dodano: Sro 28 Lut, 2007 ]
Te ze zdjęć wyglądają na dość zużyte i do tego full wyścigowe... Jak będziesz jeździł tylko na suchym i niebrudnym, to w razie spoko ceny może bym wziął. K-mart wrzucił parę fajnych opon do sprzedania, ja biorę od niego 15stki, może zastanów się tez nad czymś. W temacie opony...Anonymous - Śro 28 Lut, 2007 te micheliny odradzam chyba ze masz koce do grzania opon, mysle ze lepsze od nich beda juz markgumy jesli chodzi o 1/4 mili
tym bardziej jezeli te michaly maja na boku wygrzany napis PRM bo to starocie straszne
a dunlopy to nie wiem
a w jakich to rozmiarach masz i w jakich cenach?Dariano - Śro 28 Lut, 2007 Moje zdanie jest takie ze nie oplaca ci sie tego kupowac na 1/4 mili ?? I ile na tym pojezdzisz raz dwa razy w roku?? nawet na ulice na tym nie wyjedziesz bo ci dowod zabiora od reki jak cie psy capna.
Na lublinie ciezko ci to bedzie nawet rozgrzac do temp. w ktorej bedzie klejla dobrze.
Kupilbym cos z tego co k-mart pokazal w/g mnie duzo lepsze rozwiazanie. Ja bede szukal takiego czegos wlasnie.Loko - Śro 28 Lut, 2007 No to zdrowo, ja widze że w lublinei wszyscy będą jechali na slickach , ja kombinuje skąd wziac za baardzo mała kase jakieś stare ztyrane opony, a całą reszta bedzie na slicku to pojezdziłem Dariano - Śro 28 Lut, 2007 Loko jak chcesz to w przyszlym tygodniu bede wiedzial co i za ile ceny napewno beda ok. nie napinam sie tez chce tania i dobra opone wiem ze ceny maja byc w przedziale 50-150zeta w zaleznosci od stanu i rodzaju opony jak cos to pisz pwFreeMan - Śro 28 Lut, 2007 Temat postu: Re: Slicki
BaRtO_206GT napisał/a:
Panie i Panowie
Przeznaczeniem tych opon byloby glownie latanie na 1/4 i moze od czasu do czasu na tor.. nie na ulice..
a czym bedziesz sie scigał ? :diabel2: :701:
ps. strasznie zjechane te slicki... mysle ze one Ci wogole nie pomoga a swoje czasy swietnosci maja juz dawno za soba.
mysl o Toyo R888 :580:Michał - Śro 28 Lut, 2007 gdzie mozna dostac r888 ??FreeMan - Śro 28 Lut, 2007
Michał napisał/a:
gdzie mozna dostac r888 ??
nadal szukam.... Niestety zadna ze znanych mi firm nie chce sprowadzic nawet na zamowienie.BaRtO_206GT - Czw 01 Mar, 2007 hehe te slicki co wkleilem sa po 100zl sztuka.. W sumie tak pytalem z ciekawosci bo chcialem sie co nieco dowiedziec o tego typu oponach
Czym bede sie scigal? hehe moim Pedziem ale liczylem po cichu na to ze dzieki slickom bede mial zamiast 10s do 100 jakies 9.5s michool_vt - Czw 01 Mar, 2007
FreeMan napisał/a:
nadal szukam.... Niestety zadna ze znanych mi firm nie chce sprowadzic nawet na zamowienie.