Techniczne - Co to za przepustnica?
dzik - Czw 08 Mar, 2007 Temat postu: Co to za przepustnica? Witam
Na szrocie zapuscilem sie w dzial z przepustnicami, jedna byla idealna i zamontowalem ja u siebie.
Srednica ok 35mm wiec pojemnosc mala, cos w okolicach 1,2 pewnie.
Jest super bo ma idealnie montowania, tps, iat, krokowy w jednym opakowaniu.
Od czego to jest?
Na 99% jakis francuz, duzo bylo takich calych platikowych, a jedna byla aluminiowa.
michool_vt - Czw 08 Mar, 2007
jakos mi to znajomo wyglada
u mnie tak wyglada prawie identycznie
dzik - Czw 08 Mar, 2007
To wiemy ze citroen
Ale pewnie gdzies jeszcze wystepowaly, nie wierze by na szrocie mieli akurat 10 przepustnic od vts'a. Bylo ich pelno, ale plastikowych
Pytam bo chce kupic wiazke od wlasciwego samochodu aby nie miec klopotow z wtyczkami
P.S. Gdybym zrobil liste plac to byloby ciekawie.
Wtryski - felicia, niebawem nissan
Przepustnica - jakis citroen
Zlaczki z do przewodow paliwowych, gardena, sa super, znacznie lepsze od "wlasciwych"
Mocowanie do AFR - pocieta lopata fiskars + nakretki daewoo
P.S2. Mocowanie ktore widac: spawacz aluminium co samochodami sie zajmuje chcial 60zeta po negocjajach, spawalem w serwisie... jachtow, zaplacilem 10zeta i chcieli jeszcze fakture wystawiac :570:
michool_vt - Czw 08 Mar, 2007
lista płac wyglada ciekawie
te gniazda, co widac na fotce, w saxo sa identyczne nie wiem w czym to moze jeszcze byc ale pewnie wszystkie tu5j.. maja takie
Vlodarsky - Czw 08 Mar, 2007
prawie na 100% TU3JP czyli np Xsara 1,4 albo saxo 1,4 albo 106 albo 306 albo berlingo albo partner ale mimo wszystko obstawiam, że to TU3JP
M - Czw 08 Mar, 2007
Dziku na takiej przepustnicy 38mm to bedzie wydawac dzwiek jak puzon
Rozumem ze taka mala to tylko do testów right?
Vlodarsky - Czw 08 Mar, 2007
nie - taka mała musi być... Dzik ma 1,4 turbo a nie 6,0 V12...
M - Czw 08 Mar, 2007
Zaraz... ja mam 1.6 i 60mm.
Moze czegos nie ogarniam to oswieccie mnie
dzik - Pią 09 Mar, 2007
Seryjny kolektor dolotowy ktory mam teraz ma taka srednice wejscia i nie ma mozliwosci rozwiercenia. Gdybym dal wieksza to mialbym WOT przy czesciowym otwarciu.
Ale to testy, dokladnie.
Docelowo ma byc inna glowica, a tam inny lepszy kolektor. Tutaj na kolektor szkoda mi kasy a z drugiej strony technicznie trudna sprawa.
Obecny zestaw sluzy do nauki strojenia, szkoda sie uczyc na docelowym silniku
P.S. Przy gazniku mialem zwezke 24mm wiec i tak jest lepiej
Vlodarsky - Pią 09 Mar, 2007
dzik napisał/a: | Seryjny kolektor dolotowy ktory mam teraz ma taka srednice wejscia i nie ma mozliwosci rozwiercenia. Gdybym dal wieksza to mialbym WOT przy czesciowym otwarciu.
Ale to testy, dokladnie.
Docelowo ma byc inna glowica, a tam inny lepszy kolektor. Tutaj na kolektor szkoda mi kasy a z drugiej strony technicznie trudna sprawa.
Obecny zestaw sluzy do nauki strojenia, szkoda sie uczyc na docelowym silniku
P.S. Przy gazniku mialem zwezke 24mm wiec i tak jest lepiej |
Wracając do tematu to jeszcze zajrze jak będe miał auto z takim silnikiem czy się nie pomyliłem.
nox - Pią 09 Mar, 2007
ja mam 4x 40 mm a była opcja nawet 4x45
|
|
|