HydePark - Moj ex HotHatch - Astra GSI 1.8 16v
Anonymous - Pią 09 Mar, 2007 Temat postu: Moj ex HotHatch - Astra GSI 1.8 16v Chciałem podzielić sie z wami moim smutkiem.... 2 lata temu sprzedałem moją miłość życia. Astre GSI 1.8 16v. Nadszedł jej moment i niestety trzeba było sie pożegnać.... naszczescie dostałem za nią dobrą kaskę.... Ale jezdziła cudownie. Nic mi już jej nie zastąpi....
Specyfikacja:
silnik : C18XE 125 KM
wyposazenie: Klimatyzacja, elek. ster. szyby,spryskiwacze reflektorów, ABS i elementy charakterystyczne dla GSI - kubły i tapicerka welurowa
modyfikacje: OZ superturizmo Corsa 15 x 7, Amortyzatory KAYABA Ultra SR, sprężyny OMP, tarcze hamulcowe wiercone Zimmerman, klocki Mintex Racin M1166 przód, M1144 tył, wydech kwasowy, podwójny, przygotowany pod własnej roboty kolektor, dolot własnego pomysłu + stozek OMP, z podwójnym nawiewem, Kierownica OMP (WRC) , gałka metalowa OMP, pedały OMP, własny sterownik, skrzynia biegów ze skróconym przełozeniem od Kadeta GSI 8v
moc zhamowana: 138 KM i 198 NM
przyspieszenie w ostatniej specyfikacji: ok, 7,8 sek do 100 km/h
Tak wygladała:
Smutek pozostał.....
Dariano - Pią 09 Mar, 2007
Bardzo Ładna sztuka nie dziwie ci sie ze za nia teskisz :564:
Misiek_lbn - Pią 09 Mar, 2007
piękna, zadbana, kultowa... i oczywiście na świetnych alu... każdy ma tylko nie ja
a odrazu miałeś przesiadkę GSi--> VTR czy coś pomiędzy
Bo chciałbym się dowiedzieć o odczucia jak zmieniłeś i próbowałeś szaleć(o ile wogóle) tak jak asterką
Anonymous - Pią 09 Mar, 2007
Po drodze zabrałem sie za handel wozami i był miedzy innymi Golf III Gti 2.0 8v. Bardzo fajny wózek.
Natomiast tuż przed VTR'em a po zabawie w handlarza (nie próbujcie tego w domu) kupiłem sobie "hobby car'a" , odrestaurowałem i trzymam go nadal (już ze 1.5 roku). Wyglada tak:
[img] [/img]
Natomiast porównanie GSI -> VTR to jakaś porażka. Astra była pancerna, przeżyła nie jeden KJS.... Świetnie się jezdziło, bardzo komfortowo, dużo miejsca w środku, pakowny bagażnik. Ikonka normalnie Hothatcha....
Przed Astrą było:
Kadett 1.3 S 90KM, Kadett GSI 2.0 8v, CC Sporting po modach na 80 KM......
Niemy - Pią 09 Mar, 2007
bardzo ladna sztuka
czemu sprzedales?
Niemy napisał/a: | bardzo ladna sztuka
czemu sprzedales? |
Była sprowadzona jako rozbitek, przód prawy, razem z kołem. Mimo moich usilnych starań, i wymiany nawet sanek zawieszenia, nie udało sie przywrócic idealnej geometrii. Poza tym, podczas wiosennego przegladu, znalazłem pekniecia podłóznicy.
No i weszliśmy do UNI i autka zaczeły tanieć. Miała już 11 lat...... (1994)
Kubuś trzeba Ci przyznac ze i asterke i C2 miales i masz doprowadzone do perfekcji
zowa napisał/a: | Kubuś trzeba Ci przyznac ze i asterke i C2 miales i masz doprowadzone do perfekcji |
Musiałbyś zobaczyć CC Sportinga ..... Klata, kubły .......
Misiek_lbn - Pią 09 Mar, 2007
z chęcią go tutaj zobaczymy
jak na Asteroida ,całkiem przyjemne autko,sam miałek kiedys podobną tylko z mulastym silnikiem
Niemy - Pią 09 Mar, 2007
lagadula napisał/a: | Niemy napisał/a: | bardzo ladna sztuka
czemu sprzedales? |
Była sprowadzona jako rozbitek, przód prawy, razem z kołem. Mimo moich usilnych starań, i wymiany nawet sanek zawieszenia, nie udało sie przywrócic idealnej geometrii. Poza tym, podczas wiosennego przegladu, znalazłem pekniecia podłóznicy.
No i weszliśmy do UNI i autka zaczeły tanieć. Miała już 11 lat...... (1994) |
rozsadna decyzja
tak to juz jest z bitymi autami
kiedys zawsze to wychodzi niestety
michool_vt - Pią 09 Mar, 2007
astra gsi meczyła mnie kiedys po nocach,
szkoda ze nie miales c20xe, bo to ponoc dobra jednostka i wspominalbys jeszcze lepiej astre
po zmianie kolektorow w c20xe, mozna ponoc uzyskac duuuze przyrosty
o C20XE to troszke wiem bo wlasnie jest jedna w trakcie budowy do PPZM w jednym z krakowskich warsztacie
michool_vt - Pią 09 Mar, 2007
fajnie, fajnie
już jakis czas składa się tez corsa z c20xe w projekcie
[ Dodano: Pią 09 Mar, 2007 ]
a i wojtek z doubleb dociera golfa juz
chyba zdążyli mu juz dowód rejestracyjny zabrać
Anonymous - Sob 10 Mar, 2007
michool_vt napisał/a: | fajnie, fajnie
już jakis czas składa się tez corsa z c20xe w projekcie
[ Dodano: Pią 09 Mar, 2007 ]
a i wojtek z doubleb dociera golfa juz
chyba zdążyli mu juz dowód rejestracyjny zabrać |
tyle ze auto z projectu nigdy nie bedzie jzdzilo tak jak powinno co do wojtka to widzialem sie z nim jakies 2 tygodnie temu to mial dzwonic do mnie o pompe wysokiego cisnienia VP37
|
|
|