To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Przeskakujacy tył w C2

Anonymous - Sob 10 Mar, 2007
Temat postu: Przeskakujacy tył w C2
Mam wkur.... ten no problem w moim VTR. Otóz kiedy tylnie koło wpada w dziurę , lubi przestawic cały tył w lewo lub prawo. Amorki nowe, sprężyny sztywniejsze, gumka profil 45, wszystko na nic. Ta akcja wystepowała od poczatku, ale po obnizeniu troszkę sie poprawiło. Natomiast jest no nadal maksymalnie wkurw..... szczególnie że pamietam Astrę jak idealnie prosto jechała, do tego mam jeszcze BMW na Bilsteinach , które smieje sie z dziur.
Otóz pytam czy:

- Zmienic tuleje tylniej belki na VTS-owe (podobno sztywniejesze)
- Dorobic Powerflexy (i wtedy wymieniac je raz w roku)
- Nic nie robić - ten typ tak ma (mały rozstaw osi)
- Przemęczyc sie do jesieni i wkoncu kupić normalny samochód typu HotHatch

moj vts czegos takiego nie robi, wiec to chyba nie kwestia malego rozstawu osi... :566:

ten typ tak ma
szczególnie wyczuwalne jest to na lekko wyboistych zakretach. Jesli przy tym odezwie sie dość "szarpliwe" ESP to zaczyna byc nie ciekawie. Autko jest robione na normalne drogi...nie na polskie ;)

VTR nie ma ESP :)
Jaco707 - Sob 10 Mar, 2007

106 s16 też lekko przeskakiwało na nierównych zakrętach. Adamant mówił, że cieńszy stabilizator lekko to poprawia.
Marek23 - Sob 10 Mar, 2007

Te autka lubią skakać,tylna belka,itd... Mi się to podobało.
Anonymous - Nie 11 Mar, 2007

ja mam to samo u siebie Kubuś.powiem szczerze ze tez to lubie :D niby staje sie tyl mniej przewidywalny i ktos kto jezdzil zawsze autami o niebo lepszymi powiedzialby ze mam cos z zawieszeniem... a taka natura tego auta.u ojca w Megance tez tak jest a auto ma 40tys przebiegu
saxorulez - Nie 11 Mar, 2007

tak jest typowe zachowanie dla belki...
polecam saxo na kilka dni :) to zapewne docenisz swoje C2

a odnośnie tego co z tym zrobić.. ja założyłem Billsteina B6 i wcale się nie poprawiło wiec napewno nie w amortyzatorze leży sukces. Sądze że jest to kwestia typu zawieszenia.

Loko - Nie 11 Mar, 2007

zowa napisał/a:
ja mam to samo u siebie Kubuś.powiem szczerze ze tez to lubie :D niby staje sie tyl mniej przewidywalny i ktos kto jezdzil zawsze autami o niebo lepszymi powiedzialby ze mam cos z zawieszeniem... a taka natura tego auta.u ojca w Megance tez tak jest a auto ma 40tys przebiegu

Ty meganki nie katuj lepiej :D

qbus - Nie 11 Mar, 2007

Kup sobie Honde... ;)
Anonymous - Nie 11 Mar, 2007

saxorulez napisał/a:
tak jest typowe zachowanie dla belki...
polecam saxo na kilka dni :) to zapewne docenisz swoje C2

a odnośnie tego co z tym zrobić.. ja założyłem Billsteina B6 i wcale się nie poprawiło wiec napewno nie w amortyzatorze leży sukces. Sądze że jest to kwestia typu zawieszenia.

Ja mam amory koni i jak wlozylem ustaione na max twardo to skaklo strasznie teraz mam ustawione na srednio i efekt jest taki ze mniej skacze, ale na szybkich zakretach tyl bardziej chce uciekac ale to jest fajne wiec na razie nic nie kombinuje :]

Anonymous - Śro 14 Mar, 2007

Sprawdziłem z tyłu tuleje - są dobre. Olewam temat.
KonradMK - Śro 14 Mar, 2007

mam to samo w swojej 19 i zawsze tak było