To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydech Peugeot Sport

Vlodarsky - Czw 15 Mar, 2007
Temat postu: Wydech Peugeot Sport
To co tu pokazuje to czysta teoria dopóki nie mam pieniędzy ale powiedzcie co myślicie, żeby zrobił rurę prostą od samego kolektora do końcowego i końcowy założył od Peugeot S
port ?? czy to jest sens ? czy będzie bardzo głośno i wogóle co myślicie ? :) Wasz Kochający Marek :)

Jakarti - Czw 15 Mar, 2007

i ja sie podlaczam pod to pytanie bo o tym mysle.. wlasnie spytalem o to Poll'a.. co to za dzwiek??
Maciek - Czw 15 Mar, 2007

oooooo ktoś tu chyba chce straszyć małe dziewczynki i siać postrach w tunelach :D
moim skromnym zdaniem bedzie zajebiście głośno. Zdaje mi się, że one są tak samo przelotowe jak w pucharówkach :D

saxorulez - Czw 15 Mar, 2007

tak.. ale vłodarski chce zostać na seryjnym kolektorze wydechowym - który mam wrażenei też wycisza cały system. Jednak ja osobiście uważam że będzie głośno - plus dzwięk nie koniecznie musi być "ładny".. może rezonować poprostu...
Loko - Czw 15 Mar, 2007

To wszystko zalezy od auta i tego jaki ma wydech, np. w saxo/106 na seryjnym koncowym jest cichoo bo srodkowy to i tak przelot wic z wiele nie robi.
Anonymous - Czw 15 Mar, 2007

każde n/a na jednym tłumiku przelocie rezonuje, będzie bardzo głośno i wcale nie musi być dużo szybciej, jaka jest tego średnica?
Vlodarsky - Pią 16 Mar, 2007

saxorulez napisał/a:
tak.. ale vłodarski chce zostać na seryjnym kolektorze wydechowym - który mam wrażenei też wycisza cały system.

I taki kolektor jak ja mam oferuje też Peugeot Sport Łukasz więc to akurat pasuje.

Proti napisał/a:
każde n/a na jednym tłumiku przelocie rezonuje, będzie bardzo głośno i wcale nie musi być dużo szybciej

Czyli lepiej założyć w miejscu katalizatora przelotowy niż zrobić rurę ? Jak dobrać przelotowy ? w sensie wielkość.

saxorulez napisał/a:
Jednak ja osobiście uważam że będzie głośno - plus dzwięk nie koniecznie musi być "ładny".. może rezonować poprostu...
Proti napisał/a:
będzie bardzo głośno
Maciek napisał/a:
bedzie zajebiście głośno

Chodzi mi o to, żeby można było jeździć na co dzień tym autem i nie chce wkładać stoperów do uszu. Zależy mi na tym, żeby poprawiać osiągi a nie straszyć dziewczynki i zastanawiam sie co zrobić teraz kiedy nie chce dużego nakładu kasy. Bo taki wydech jak prezentuje Peugeot Sport czyli przelotowy na seryjnym kolektorze i z takim końcowym by dla mnie nie był drogi... a wręcz przeciwnie musiałbym kupić sam końcowy. A więc czy cokolwiek to pomoże ? Czy nie będzie to tylko hałas ? bo tego bym nie chciał. Podobał mi się wydech Dzika jak wracaliśmy z Lublina. Na niskich obrotach bez rewelacji ale jak podchodził pod wysokie obroty to robiło się głośno i szybko...

Bad-i - Pią 16 Mar, 2007

kurcze nie mam mozliwosci nagrania tego dzwieku teraz. Ale postaram sie zeby kolega to dla ciebie zrobil i wtedy uslyszysz jak to gada.

Bad-i napisał/a:
kurcze nie mam mozliwosci nagrania tego dzwieku teraz. Ale postaram sie zeby kolega to dla ciebie zrobil i wtedy uslyszysz jak to gada.

Masz kogoś z takim wydechem ??

Bad-i - Pią 16 Mar, 2007

tak mam, bo sam nawet myslalem zeby zalozyc wydech od pucharowej 206 (wlasciwie jego czesc ze sportowym katem) do clio. Ale jak to odpalili to sie k.u.r.w.a zalamalem :D

aż tak głośno ?? opowiedz coś :) bo ciekawy jestem :)
Jakarti - Pią 16 Mar, 2007

Bad-i , opisz ten dzwiek slowami..

sluza do tego slowa dzwiekonasladowcze :D szyyyy, szum, brrrr, wrrr, bum itd :D

Bad-i - Pią 16 Mar, 2007

Jakarti napisał/a:
Bad-i , opisz ten dzwiek slowami..

sluza do tego slowa dzwiekonasladowcze :D szyyyy, szum, brrrr, wrrr, bum itd :D

e e e e e pach wrum wrum wrum wrum wrum żżz wrum wrum wrum żż wrum wrum wrum..... (tutaj odpalenie i wolne obroty, na ostrych walkach)

a pozniej:

wrreemm wrreemmm wreemmm (bardzo ciezko opisac typowo blaszany oddzwiek tego wydechu).

Powiem tak, taki wydech BARDZO ALE TO BARDZO mi sie podoba. Ja kocham rajdy i rajdowe dzwieki. Aczkolwiek do cabrio i na miasto nie bedzie on chyba pasowal.

Czyli nawet na niskich obrotach głośno... :(
M - Pią 16 Mar, 2007

Jestescie mistrzami co :D :D