a teraz dla wyjasnienie - nie wiem czy odbrze zrozumialem wypowiedz TT
Bo z tego co napisal to do kazdej felgi i tak musza dawac specjalne dystanseKonradMK - Wto 20 Mar, 2007 no otwór na piastę jest różny i rozstaw śrub, dystanse zawsze się robi dla konkretnego rozmiaruBad-i - Wto 20 Mar, 2007
KonradMK napisał/a:
no otwór na piastę jest różny i rozstaw śrub, dystanse zawsze się robi dla konkretnego rozmiaru
no dokladnie czyli kupujac takie felgi tak czy siak musza mi dac odpowiednie dystanse. Czyli zamiast miec kilka wzorow felg to chlopaki dorzucaja tylko aluminium KonradMK - Wto 20 Mar, 2007 możliwe że ich dystanse przykręca się do piasty płaskimi śrubami natomiast koło przykręcasz do piasty zwykłymi krótkimi śrubami (nie przechodzą na wylot) - miałem takie dystanseBad-i - Wto 20 Mar, 2007 tak jest, dystans przykrecony do piasty a do dystansu doczepione szpilki - ale poprostu TT sie nie jasno wypowiedzial albo ja zle odczytalemdzik - Wto 20 Mar, 2007 OK, tylko ze na szczescie wiekszosc producentow zadaje sobie zbedny trud i jednak robi na rozne wymiary. Nie sluchaj wszystkiego co on pisze. Dystans ma prawo dzialac, i dziala w nie jedneym rozwiazaniu. Ale jesli mialbym do wybory miec lub nie to wolalbym bez. Dlugi dystans to spore obciazenia lozysk itp.Bad-i - Wto 20 Mar, 2007 Dziku ja doskonale to rozumiem bo sam mam 6 cm dystansu - ale gadanie ze na tym sie nie da jezdzic to widac tylko "myth".
Ja sie lozyskami nie przejmuje na 80 PLN jeszcze mnie stac.KonradMK - Wto 20 Mar, 2007 za 80 zeta to masz jakieś gówno chybaAnonymous - Wto 20 Mar, 2007 JA mam takie dystanse zmieniajace rozstaw z 5*100 na 5*112 (Mercedes ,Audi), dystanse około 20-25mm nie działają ubocznie na łozyska itd.
KonradMK napisał/a:
no otwór na piastę jest różny i rozstaw śrub, dystanse zawsze się robi dla konkretnego rozmiaru
tak al enp: Audi Merc itd itp maja taki sam 57.1Peter - Wto 20 Mar, 2007 dobry temat...sam musze zakupic plaskie dystanse (tak z 0,5 cm).patrzalem na allegro, jest tego duzo w roznych cenach. na co zwracac uwage przy zakupie?na pewno na material z ktorego sa zrobione...prosze o mala pomoc Anonymous - Wto 20 Mar, 2007 Peter, Na srednice otworu centrującego wchodzacego na piaste koła (u mnie 57.1mm)chyba ze kupisz płaskie ,ale to znowu moze bicPeter - Wto 20 Mar, 2007 super! zeby ja zmierzyc to wystarczy ze zrzuce kolo i zmierze otwor na feldze tak?czy jest to gdzies wytloczone na niej?Anonymous - Wto 20 Mar, 2007 PSA ma otwór centrujący 65,1.Jak chcesz taki cienki dystans to najtaniej i najłatwiej możesz sobie go wytoczyć ze zużytej tarczy hamulcowej.Anonymous - Wto 20 Mar, 2007 najprosciej podejsc do jakiegos kumatego tokaza i wytoczyc go z duraluminium, nie polecam zabawy z zuzytymi tarczami ,bedą biły jak wsciekłeBad-i - Śro 21 Mar, 2007
KonradMK napisał/a:
za 80 zeta to masz jakieś gówno chyba
takie sa ceny za lozyska w Krakowie np - moge ci podac jeszcze jaki dokladnie model bo ostatnio juz dwa zmienialem