Techniczne - KOMPUTER w saxo Vts - chyba poszukuje
CHRZANEK - Nie 25 Mar, 2007 Temat postu: KOMPUTER w saxo Vts - chyba poszukuje Witam.
Zanim wrzuce podobny temat do rubryki kupie /sprzedam itp musze zasięgnąć porady:
Mój VTS jest unieruchomiony.
Samochodzik nie odpala pomimo iz wiekszosc podzespołów została sprawdzona na zasadzie (włożenia z drugiego samochodu).
Silnik pewnego dnia przestał pracować w czasie jazdy i od tamtej pory nie daje sie uruchomić.
-Pompa paliwa działa (po pierwsze słychać, po drugie po dłuższym kręceniu czuc paliwo w komorze silnika)
-cewka i doprowadzający do niej prad kabel o raz wtyczka sa OK.
-nie mogę gwarantować za wszystkie czujniki sa w super stanie, ale diagnoza którą otrzymałem to:
AWARIA KOMPUTERA STERUJĄCEGO PRACA SILNIKA.
prawdopodobnie - bo wszystko wskazuje na to że w aucie nawalił immobiliser - a moduł immobilisera chyba takze jest w komputerze.
Czy mozecie polecić jakiegoś fachowca który:
-po pierwsze ma odnotowane sukcesy na takim polu
-po drugie ma czas żeby podjąc się wyzwania
-po trzecie nie skasuje mnie w tysiącach.
Pewnie niektórzy wskazą ADAMANTA - wiec tu moja prosba o ewentualny kontakt.
Prosze o porady, i wszelkie sugestie.
Nie chce kupić gdzieś na allegro samego komputera który tez sie okaże niepotrzebny lub cos w tym stylu.
Możecie to potraktowac jako "apel o pomoc" bo na razie moja fura nie jeździ i jest na razie "Very cold hatch"
saxorulez - Nie 25 Mar, 2007
Adamant - 0501213584
Komputer nowy to koszt jakieś 1000 - 1500 widziałem kiedys na allegro
CHRZANEK - Czw 12 Kwi, 2007
No i sie obeszło
Winny okazał sie jeden z kabli idących z kompa do cewki.
Rzecz absurdalna - drut za 0,50pln unieruchomił samochód.
W każdym razie nie był to komp, nie cewka, nie czujnik położenia wału, a zwykły niebieski kabelek.
Gdyby ktos miał podobne objawy - sugeruje nie polegać na diagnozach tylko WSZYSTKO posprawdzać
|
|
|