Kulturka - Niekomercyjny house, jego pochodne, chill,itd. Porozmawiajmy
Marek23 - Czw 17 Maj, 2007 Temat postu: Niekomercyjny house, jego pochodne, chill,itd. PorozmawiajmyJaram się taką różną muzyką, ale jakoś nie za bardzo się na razie w niej orientuję.
Dla przykładu czasem w radiu słyszę audycję House Pacific "24 tracks arund the world"
Co tydzień świeże utwory z całego świata, czasem szybko, czasem spokojnie, dużo vokalu, bardzo fajnie.
Piszcie, wrzucajcie, chętnie sie czegos dowiem.Misiek_lbn - Czw 17 Maj, 2007 zarzuć coś przykładne, co to za rytmy, i na jakim rajdu słuchasz... ogólnopolskie jakieś czy odbiór zawężony dla mieszkańców danej osady Marek23 - Czw 17 Maj, 2007 www,housepacific.com
U mnie na Planeta-lokalne śląskie, grają samą rzeźnie, syf, ale w niedziele o 20 i w środę o 22,yeah.
Poza tym Helax, czeskie radio Helax, z Ostravy nadają, fajnie... W Ostravie jest Stodolna, parę uliczek, same kluby, naprawdę zajebiście, panny przednie i dobra muzyka w klubach. Dlatego tam duże tradycje klubowe...
Jak coś wyniucham to wrzucę, bo widzę, że poza Sharxem to wszyscy tylko Erica Prydza zapodają...qbus - Czw 17 Maj, 2007 eric prydz ericiem prydzem ale nie warto jest szufladkowac muzy planeta krakowska tez miala w ktorys dzien tygodnia dobra nute wieczorami, teraz juz nie pamietam bo czasy siedzenia w lesie wieczorami w samochodzie z kumplami sie skonczyly, gejowskie zabawy staja sie coraz mniej modne, przynajmniej na tym forum napewno jest przesyt.Michał - Czw 17 Maj, 2007 ja raczej zdania nie mam do housu bo poprostu go słucham na przemian z HH . Ogólnie lubie ale tylko do słuchania, do zabawy nie, juz przesyt tego , w kazdym klubie leci. Pozatym jak bylismy w lublinie to 3/4 klubu poleciało i tak na sale z HH
tutaj shoutcast do winapma
francuskie radio z housem, moim zdaniem poprostu mistrz, nie słuchałem lepszych kawałków. Fajnie bo jest duzo nieznanych oklepanych.
http://www.shoutcast.com/...le=filename.plsps - Czw 17 Maj, 2007 tak na szybko:
Z reguły komercyjnie, ale często ciekawie produkują wytwórnie:
:564:szymlorek - Czw 17 Maj, 2007 Jeżeli chodzi o płyty to składaki Hed Kandi są całkiem fajne( szczególnie fajne są ślicznie rysowane okładki Jasona Brooksa ) - ich wadą jest stopniowo zwiększająca się moim zdaniem komercjalizacja i częste powtarzanie się niektórych utworów na różnych składankach ale ogólnie bardzo przyjemnie się tego słucha.
jeżeli o radio chodzi to polecam soma fm
http://www.shoutcast.com/...le=filename.plsAnonymous - Pią 18 Maj, 2007 ja slucham internetowego radia z itunsa , jest mnostwo roznych kategorii i bardzo dobre strumienie po 128kb i nie zacinajace sie
czesem jak sa fajne sety to ripuje je w mp3 programem streamripper Marek23 - Pią 18 Maj, 2007
Cytat:
czesem jak sa fajne sety to ripuje je w mp3 programem streamripper
A skąd taki programik, wogóle o czyms takim nie słyszałem... Jak potem z jakością takich mp3?Michał - Pią 18 Maj, 2007 jak masz winampa, to zgrywasz ten program. Instaliren.
Odpal winapma i jakas stacje radiową i w nowym oknie klikni reap albo cos takiego i będzie ci zgrywał na dysior
jakośc taka sama jak z mp3 , czyli marnaMarek23 - Pią 18 Maj, 2007 Ok, ogarnę to... Dzięki wielkie. Muszę się w tej ambitnej klubówce połapać, bo niektórzy roią naprawdę dobrą muzykę.Anonymous - Pią 18 Maj, 2007 jakosc bedzie taka jaka idzie w strumieniu czyli jak masz dobry serwer strumieni ktory bedzie serwowal np 128kb i nie przytykal sie to takiej jakosci bedziesz mial mp3
ja polecam itunsa sa super stacje w roznych kategoriach jest prosty, mozna szybko nim robic mp3 z cd audio itd ale nie mozna ripowac nim ze strumienia ja na maku uzywam streamrippera na winde tez tego jest sporo
pozdrMichał - Pią 18 Maj, 2007 www.shoutcast.com
tutaj masz w pyte stacji
marku zapodaj tego linka do winapma którefgo wcześniej podałem. Smaczna muzaMarek23 - Pią 18 Maj, 2007 Clubowy sezon sie rozpoczął,hehe. Wybiera się ktoś na Sunrise?Michał - Pią 18 Maj, 2007 ja jak już napisałem nie , ile mozna tych housów słuchać. Są poprostu wszędzie u nas , w polsce jest za mało urozmaicenia niestety ...