Techniczne - CZUJNIK POZIOMU PALIWA
CHRZANEK - Wto 22 Maj, 2007 Temat postu: CZUJNIK POZIOMU PALIWA Sie mi zepsul w saxo VTS
Da sie naprawić czy kupić od razu nowy.
Czy mozliwe ze rozlączyl sie jakis styk?
Jakie koszty w związku z tym ?
Dostęp do czujnika jest od góry pod kanapą trzeba podwazyc taką okrąglą zaślepkę - dobrze kombinuje???
Anonymous - Wto 22 Maj, 2007
Pływak jest razem z pompą w baku czyli tak jak się domyślasz pod tylnym siedzeniem.Można kupić sam pływak.Problem polega na tym i ja tak miałem,że kupiłem nowy pływak,wymieniłem i się okazało,że to wskażnik paliwa w liczniku sie zdupczył.
CHRZANEK - Wto 22 Maj, 2007
O wskaźnik sie nie martwie, bo "dyga"
Jaki jest koszt plywaka ???
Anonymous - Wto 22 Maj, 2007
Niestety nie pamiętam,bo było to już z 3 lata temu.
Anonymous - Śro 13 Cze, 2007
witam ja mam coś takiego u siebie:
jak non stop jest gaz w podłodze to wskaźnik pokazuje, że mało paliwa czasem przechyla się na tyle, że pali się rezerwa. A przy hamowaniu nagle pełen bak. Strasznie mnie to denerwuje, ale to podobno kwestia pływaka.
Jakarti - Śro 13 Cze, 2007
czyli wiosek z tego taki, ze jakbys hamowal caly czas to bys mial caly czas pelny bak.. i wez tu poweidz, ze nie mam racji
Anonymous - Czw 14 Cze, 2007
dokładnie tak humor też się poprawia jak się jedzie z górki
taka pierdoła, ale strasznie denerwuje. Ostatnio jak jeździłem po torze w kielcach miałem ok. pół baku. Jak tylko jechałem próbę zaraz paliła się rezerwa Stop i znowu pół baku
Maciusiowy - Czw 14 Cze, 2007
Mam dokładnie ten sam problem...i od zakupu Saxo, obserwacja wskaźnika poziomu paliwa to moje nowe Hobby:D ...a hamować cały czas? Hmmm....przemyśle to:D
CHRZANEK - Czw 14 Cze, 2007
Panowie mysle ze powinniśmy uderzyć we trzech do Vlodarsky'ego. Przy zakupach hurtowych może jakiś większy rabat dostaniemy
Plywak to chyba nie kosztuje 500zeta ?
Grzesiek VTS - Czw 14 Cze, 2007
Trzeba zdemontować i sprawdzić co jest grane wszystko jest pod siedzeniem z tylu tylko trzeb się trochę pobawić w mechaniora podobno w saxo to jest w Standardzie z powodu wieku :562: a Pływak od wersji 1.1 nie podejdzie ???
CHRZANEK - Czw 14 Cze, 2007
Chyba to nie ma znaczenia - bo bak paliwa jest ten sam.
Anonymous - Sob 16 Cze, 2007
Ja jutro odbieram autko od mechanika... przy okazji zrobili pływak jak będzie ok to napisze ile kosztuje taka przyjemność
Anonymous - Śro 20 Cze, 2007
jednak dupa trzeba kupić nowy pływak... sprawdzał ktoś ile coś takiego kosztuje??
CHRZANEK - Śro 20 Cze, 2007
Na klopoty... Vlodarsky
Jakarti - Śro 20 Cze, 2007
spytajcie Gozdzikowej!! ona to potwierdzi!
|
|
|