To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - CZUJNIK POZIOMU PALIWA

CHRZANEK - Wto 22 Maj, 2007
Temat postu: CZUJNIK POZIOMU PALIWA
Sie mi zepsul w saxo VTS :(

Da sie naprawić czy kupić od razu nowy.
Czy mozliwe ze rozlączyl sie jakis styk?

Jakie koszty w związku z tym ?

Dostęp do czujnika jest od góry pod kanapą trzeba podwazyc taką okrąglą zaślepkę - dobrze kombinuje???

Anonymous - Wto 22 Maj, 2007

Pływak jest razem z pompą w baku czyli tak jak się domyślasz pod tylnym siedzeniem.Można kupić sam pływak.Problem polega na tym i ja tak miałem,że kupiłem nowy pływak,wymieniłem i się okazało,że to wskażnik paliwa w liczniku sie zdupczył.
CHRZANEK - Wto 22 Maj, 2007

O wskaźnik sie nie martwie, bo "dyga" ;)

Jaki jest koszt plywaka ???

Anonymous - Wto 22 Maj, 2007

Niestety nie pamiętam,bo było to już z 3 lata temu.
Anonymous - Śro 13 Cze, 2007

witam ja mam coś takiego u siebie:

jak non stop jest gaz w podłodze to wskaźnik pokazuje, że mało paliwa czasem przechyla się na tyle, że pali się rezerwa. A przy hamowaniu nagle pełen bak. Strasznie mnie to denerwuje, ale to podobno kwestia pływaka.

Jakarti - Śro 13 Cze, 2007

czyli wiosek z tego taki, ze jakbys hamowal caly czas to bys mial caly czas pelny bak.. i wez tu poweidz, ze nie mam racji :)
Anonymous - Czw 14 Cze, 2007

dokładnie tak :) humor też się poprawia jak się jedzie z górki :)
taka pierdoła, ale strasznie denerwuje. Ostatnio jak jeździłem po torze w kielcach miałem ok. pół baku. Jak tylko jechałem próbę zaraz paliła się rezerwa :) Stop i znowu pół baku

Maciusiowy - Czw 14 Cze, 2007

Mam dokładnie ten sam problem...i od zakupu Saxo, obserwacja wskaźnika poziomu paliwa to moje nowe Hobby:D ...a hamować cały czas? Hmmm....przemyśle to:D
CHRZANEK - Czw 14 Cze, 2007

Panowie mysle ze powinniśmy uderzyć we trzech do Vlodarsky'ego. Przy zakupach hurtowych może jakiś większy rabat dostaniemy ;)

Plywak to chyba nie kosztuje 500zeta ?

Grzesiek VTS - Czw 14 Cze, 2007

Trzeba zdemontować i sprawdzić co jest grane wszystko jest pod siedzeniem z tylu tylko trzeb się trochę pobawić w mechaniora :) podobno w saxo to jest w Standardzie z powodu wieku :562: a Pływak od wersji 1.1 nie podejdzie ???
CHRZANEK - Czw 14 Cze, 2007

Chyba to nie ma znaczenia - bo bak paliwa jest ten sam.
Anonymous - Sob 16 Cze, 2007

Ja jutro odbieram autko od mechanika... przy okazji zrobili pływak jak będzie ok to napisze ile kosztuje taka przyjemność
Anonymous - Śro 20 Cze, 2007

jednak dupa trzeba kupić nowy pływak... sprawdzał ktoś ile coś takiego kosztuje??
CHRZANEK - Śro 20 Cze, 2007

Na klopoty... Vlodarsky
Jakarti - Śro 20 Cze, 2007

spytajcie Gozdzikowej!! :D ona to potwierdzi!