To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - OC na dwa auta

KonradMK - Pią 25 Maj, 2007
Temat postu: OC na dwa auta
Czy są jakieś zniżki dla posiadaczy 2 aut? Czy można jakoś coś wykombinować żeby nie bulić 2x za OC?
anjas - Pią 25 Maj, 2007

nie ma...
tez mam 2 samochody na siebie i nie ma zadnych znizek

saxorulez - Pią 25 Maj, 2007

debilizm.. nie jesteś w stanie prowadzić dwóch naraz :D
OC powinno być od kierowcy płacone - masz prawko musisz mieć OC
a samochodów możesz mieć 10 i od każdego AC i tyle

się można wkurwić, dlaczego w Polsce nie ma OC na kierowcę? Przecież jak mam 2 auta i u ubezpieczyciela jest napisane że TYLKO JA jeżdżę autem (jest to jeden z parametrów wyliczania składki) to chyba nie jeżdżę dwoma na raz nie? kurwa zawsze cię wydymają kutafony jedne :D

hehe w tym samym czasie to napisałem :D
anjas - Pią 25 Maj, 2007

no debilizm, debilizm... ale takie prawo, "durex sed latex" czy jakoś tak ;)
Misiek_lbn - Pią 25 Maj, 2007

minute później niż saxorulez :)
ale w sumie dobry pomysł był by że masz prawko=wykupujesz OC...

Anonymous - Pią 25 Maj, 2007

sharxhunter napisał/a:
ale w sumie dobry pomysł był by że masz prawko=wykupujesz OC...

wg. Twojego rozumowania każdy kto ma prawko nawet nie posiadając auta musi płacić OC - niewykonalne i troche nie mądre :P
jest milion innych składek które i tak musisz płacic jak pracujesz.....

Misiek_lbn - Pią 25 Maj, 2007

to że nie posiada auta, to nie znaczy że nie weźmie od mamy/taty/kolegi/dziadka/siostey chłopaka kolegi etc... a wtedy jako że prowadzi pojazd, powinien OC mieć :)
k-mart - Pią 25 Maj, 2007

wlasnie qrwa, nie moge zrozumiec czego nie moga tego wprowadzic w pl :566:
n.p. mam williamsa i pug'a na jednym numerze, ubezpieczenie oraz podatek drogowy place od drozszego. na innych tablicach ciezarowke i bmke.

dokładnie, kto uważa że to zły pomysł to ma albo dziadka w sejmie albo się nie zna i już!
Anonymous - Sob 26 Maj, 2007

w niemczech PODOBNO jak msz youngtimera w ilosci np 2-3 szt to mozesz jezdzic na 1 OC na 2-3 auta
dzik - Sob 26 Maj, 2007

saxorulez napisał/a:
debilizm.. nie jesteś w stanie prowadzić dwóch naraz :D
OC powinno być od kierowcy płacone - masz prawko musisz mieć OC
a samochodów możesz mieć 10 i od każdego AC i tyle

Tez nie do konca.
Nie tylko wlasciciel moze jezdzic samochodem.
A tez bym nie byl szczesliwy jesli mam placic OC a samochodu nie mam.
Ale wymienne blachy z OC jak w CH to dobra opcja.

Anonymous - Sob 26 Maj, 2007

Panowie:

Sejm przyjął ustawę dotyczącą przekazywania części składki OC na leczenie ofiar wypadków. Możliwe, że spowoduje to wzrost stawek komunikacyjnego ubezpieczenia Odpowiedzialności Cywilnej.

Zgodnie z propozycją przygotowaną przez Ministerstwo Zdrowia, firmy ubezpieczeniowe będą odprowadzały do Narodowego Funduszu Zdrowia 12% pobranego OC. Tyle samo przekaże Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny z opłat za niespełnienie obowiązku zawarcia umów ubezpieczenia Odpowiedzialności Cywilnej.

Przepisy te najprawdopodobniej doprowadzą do wzrostu stawek OC. Polska Izba Ubezpieczeń już w trakcie prac nad ustawą sugerowała, że będą one wyższe o ok. 15 – 18 proc.

- Dopóki prezydent nie podpisze ustawy, nie będziemy dywagować na temat możliwości podwyższenia składek OC. Mogę jedynie potwierdzić, że PZU przeprowadzało symulacje dotyczące sytuacji po wprowadzeniu obowiązku odprowadzania do NFZ-u 12 proc. ze składek ubezpieczenia – mówi Michał Witkowski, rzecznik PZU SA.

Przyjęta przez Sejm Ustawa trafi teraz do Sejmu. Ten może dokonać w niej zmian, lub przyjąć ją bez poprawek. W tej drugiej sytuacji wystarczy podpis Prezydenta, aby weszła w życie z dniem 1 lipca.

dziekuje :551:

saxorulez - Nie 27 Maj, 2007

Podziękuj tym co zagłosowali na PiS