Bad-i - Wto 29 Maj, 2007 Temat postu: MoTechttp://www.motec.com.au/sdl.htm czy ktos wie ile cos takiego moze kosztowac i jak to zainstalowac do mojego clio?szymlorek - Wto 29 Maj, 2007 Kiedyś na forum sr pamiętam był topic na temat systemów stan-alone i nowy motec kosztował wówczas około 10k pln bo z tego co pamiętam do tego kontrolera porzebny jest także komp Moteca.
Alternatywą jest dla niego taki system który współdziałą też z fabrycznymi Ecu:
http://www.tomson.com.pl/x_C_I__P_20233860.htmlAnonymous - Wto 29 Maj, 2007 Zeby to założyc powinieneś mieć sterownik silnika MoTec i parę innych gadżetów. Ktoś to powinien podłaczyć, zestroic itp... Potrzebny bedzie program do laptopa, żeby łaczyć sie i sciagać logi - znaczy historię tego co sie w silniku dzieje. Całość moze kosztowac kilkanaście tysi, jeśli nie wiecej (sam sterwnik kosztuje ok 9000 PLN, z wiazkami i tp, wyswietlacz pewnie drugie tyle). Przy okzaji sie dowiem.
P.S. Kiedyś Tom miał Moteca w Lancerze, i chciał sie z kimś rozliczyć za niego wymieniająć na .... VW Caravelle :570:CHRZANEK - Wto 29 Maj, 2007 Tanio nie jest :570:106 - Wto 29 Maj, 2007 ale jaki lans... ;)CHRZANEK - Wto 29 Maj, 2007 za takiego motec'a mialbyś Beemek rekinów że do końca zycia byś ich nie zajeździl.
Jeszcze by starczylo na kolpaki ze spinerami.
To dopiero jest lans
A na poważnie to interesowalo mnie czy majac kompletny zestaw tak jak pisal Lagadula mozna takiego moteca zainstalowac do dowolnego samochodu czy jest motec do subaru, motec do evo, motec do bmw itdsaxorulez - Wto 29 Maj, 2007
szymlorek napisał/a:
A na poważnie to interesowalo mnie czy majac kompletny zestaw tak jak pisal Lagadula mozna takiego moteca zainstalowac do dowolnego samochodu czy jest motec do subaru, motec do evo, motec do bmw itd
Ja widziałem MOTECI pod dany typ auta, ale pewnie też robią uniwersalne.
Natomiast moim zdaniem na ulice, poewtarzam na ULICE MOTEC nie jest najlepszy, wynika to z tego ze nie jest aż tak rozbudowany jak normalne ECU i nie mozna wysterować zimnego startu dokładnie (tylko poprzez porocentowe wydłużenie cyklu wtrysków), oczywiście ma takie zalety jak strojenie kazego cylindra odzielnie
Na ulice lepiej brac AUTRONICA ma wiecej opcji z zimnym startem, w tych miejscach napewno Ci pomogą:
W UK:
www.abbeymotorsport.co.uk
W Austr:
Steve Cox z firmy www.quickfitmotorsport.com.au oraz Ray Hall z www.turbofast.com.auszymlorek - Wto 29 Maj, 2007 Ziom zacytowałeś Chrzanka a podpisałeś Szymlor
Motec jest tworzony pod dany typ auta ale napewno mozna dopasc jakąś wersje bardziej uniwersalną robioną pod T lub NA
Imho lepszą inwestycją byłoby to co pokazałem w pierwszym poscie z racji że można podpiąć nie tylko pod komp moteca ale takze kazde inne ustrojstwo A jeżeli do tego Saxo twierdzi że autronic lepszy na ulice to lepsze zestawienie imho to Autronic+AiM niż MoTec+MoTec za worek kasy
Adminie adminie staram się o pomógł mam nadzieje że to widać Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 Chyba mi sie bardziej należy pomógł A żeby OT nie było to uważam że na ulicę to MoTec faktycznie za drogi....szymlorek - Wto 29 Maj, 2007
lagadula napisał/a:
Chyba mi sie bardziej należy pomógł A żeby OT nie było to uważam że na ulicę to MoTec faktycznie za drogi....
Ty już masz jedno pomógł, nie bądź taki zachłanny saxorulez - Wto 29 Maj, 2007
Cytat:
Ziom zacytowałeś Chrzanka a podpisałeś Szymlor
ja nic nie zmieniałem nie wiem jak to się stało ????CHRZANEK - Wto 29 Maj, 2007 Szymlor - nie mam pretensji szymlorek - Wto 29 Maj, 2007
CHRZANEK napisał/a:
Szymlor - nie mam pretensji
Dobry dobry żart gejku
To ja tu powinienem byc wzbuzony że wykożystuje się mój autorytet do szerzenia jakiś banialuków saxorulez - Wto 29 Maj, 2007