To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - odchudzanie auta

grzech - Nie 17 Cze, 2007
Temat postu: odchudzanie auta
Hej,

wyrzucilem dzisiaj tylna kanape i wysciolke z bagaznika, i bylem zaskoczony jak malo to w sumie wazy. Nie wiem w jaki sposob udaje Wam sie zejsc z waga o jakies 50 kg, poradzcie, hilfe !

BaRtO_206GT - Nie 17 Cze, 2007

katalogowo moj pug wazy 1080kg jak bylem na wadze to wyszlo ~950kg (to bylo przed wyjeciem podlogi i wygluszen spod deski rozdzielczej oraz schowka). Tylko ze u mnie w srodku jest tylko kubelek, podsufitka i czesc deski rozdzielczej.. poza tym nie ma nic gola blacha. Poza tym mam lekka maske. W moim samochodzie najwiecej wazyly wygluszenia, maska i fotel pasazera.
Anonymous - Nie 17 Cze, 2007

u mnie w Hondzie nawiecej ważyła wykłądzina na podłodze i wygłuszenia pod nią tgz mata bitumiczna ale nie radze tego zdzierac, bo wyglada potem jakby stado koni przebieglo po podzlodze i wypada ją pomalować :/
BaRtO_206GT - Nie 17 Cze, 2007

ale Twoja Honda pomimo ze jest wybebeszona wazy wiecej niz seryjna :D
Anonymous - Nie 17 Cze, 2007

tylko kiedy Ty jedziesz ze mną ;p
Jesli ktos chce odchudzic auto to zdecydowanie nie polecam wspawania do niego klatki....

106 - Nie 17 Cze, 2007

wyciagaj wszystko co nie potrzebne. caly srodek /seryjne pasy, fotele,
wykladziny, dolna polka przy recznym, przedni schowek, polki w drzwiach/,
boczki mozna zastapic docieta blacha, ja mam pousuwane rurki od
dmuchawy /wieje tylko na szybe i na srodek/, wygluszenia z podlogi i
komory silnika, zamki - zamontuj zapinki, mocowanie kola zapasowego...
takie tam drobiazgi :]

... a dalej to juz tak jak planuje marek, szyby z plexi...

k-mart - Nie 17 Cze, 2007

bede odchudzal gtt, zastanawiam sie nad wycinaniem niepotrzebnej blachy.
nox - Nie 17 Cze, 2007

oglądałem kiedyś fieste mk1 robioną pod track daye ;) chłopaki nawiercali blache wszędzie gdzie się dało robiąc dziorki o średnicy ~8 cm poczynajac od drzwi kończąc na niektórych elementach podłogi :) oczywiście wszystkie wzmocnienia w drzwiach i inne któe niemiały nic wspolnego z sztywnością karoserji poszły out .
dzik - Nie 17 Cze, 2007

k-mart napisał/a:
bede odchudzal gtt, zastanawiam sie nad wycinaniem niepotrzebnej blachy.

Nie rob tego. Jak osiagniesz granice silnika to wtedy bedziesz blache wycinal :D

mi - Nie 17 Cze, 2007

eeee, w tylnej klapie na przykład (zakładając pozostanie przy stali) śmiało można całą konstrukcję wywalić zostawiając tylko zewnętrzną skorupkę, podobnie w prawych drzwiach...
polll - Pon 18 Cze, 2007

kolo zapasowe lewarek glosniki radio dywaniki :D :D :D
k-mart - Pon 18 Cze, 2007

No ja wlasnie sugeruje sie profi R5 (buda Gtt), silnik F7R, 230KM z NA, zrobione wszystko co mozliwe. Samochod wazy ~700kg i nie ma na niego bata w slalomach i gorskich jesli nie trafi sie jakis zawodowowy kierwoca, bo posiadacz R5 nie nalezy do najlepszych.
dzik - Pon 18 Cze, 2007

k-mart napisał/a:
No ja wlasnie sugeruje sie profi R5 (buda Gtt), silnik F7R, 230KM z NA, zrobione wszystko co mozliwe. Samochod wazy ~700kg i nie ma na niego bata w slalomach i gorskich jesli nie trafi sie jakis zawodowowy kierwoca, bo posiadacz R5 nie nalezy do najlepszych.

Ale dowiesz sie jaka byla lista modyfikacji :)

Co do wagi, jesli Ci na niej zalezy to poszukaj budy z campusa, tam na starcie jest 100kg mniej.

CHRZANEK - Pon 18 Cze, 2007

Wywal tylną wycieraczke, troche waży.
W saxo np boczki w drzwiach czy tylne siedzenia są bardzo lekkie.

Żeby odchudzić auto o 50Kg musisz iśc ekstremalnie i wywalić wszystko co nie sluży do kierowania samochodem.

O car audio to nawet nie wspominam ;)

k-mart - Pon 18 Cze, 2007

dzik napisał/a:
Ale dowiesz sie jaka byla lista modyfikacji :)

No widzialem samochod nie raz na roznych wyscigach bo byl to eks-wspolpracownik zioma, wiec mialem okazje pogadac.
Specyfikacja jest w sumie taka jak w A-grupie, czyli silnik zakuty, przepustnice i tyle :)

dzik napisał/a:
budy z campusa

ale campus nie jest zbyt ladny :D