Anonymous - Nie 24 Cze, 2007 Temat postu: Szukam Saxo VTS 16vJestem nowym użytkownikiem tego forum i na wstępie pragnę wszystkich serdecznie przywitać
Przygodę z samochodami dopiero rozpoczynam (czyt. mam 18 lat, czteroletni staż na skuterze, prawo jazdy od marca, zajawkę rajdami oraz samochodami mające koneksje z tym właśnie sportem, a także upragnioną możliość dzięki rodzicom kupna pierwszego samochodu ). Suma jaką dysponuje wynosi ok. 13-15 koła (kwestia ugadania taty).
Myślać o pierwszym aucie w zasadzie z przykrością (?) stwierdzam, że moje pole wyboru przy tej kwocie kończy się na dwóch pojazdach: Saxo VTS lub 106 s16 (ewentualnie Rejlak). Mam ciche plany, aby startować w KJS'ach i wydaję mi się, że wyżej wymienione auta nadają się zarówno doskonale do jazdy po mieście jak i rozpoczęcia rajdowej "kariery"
Przeglądając oferty dzień w dzień ciężko trafić mi na dość sensowną pozycję.. I tu zwracam się z pierwszą prośbą do Waszego elitarnego klubu fanów hot-hatchów
o pomoc w wyszukaniu godnego Saxo VTS'a 16v, z nowym ryjkiem (od 2000 produkowane?), (ze 106 już zrezygnowałem, chyba, że w dobrej cyfrze coś się trafi). Jak najbardziej liczę również na ewentualne wskazówki czy takie Saxo będzię odpowiednie czy jednak proponujecie coś innego. W jakich cenach oscyluje Saxo z 2000-2002 rok?
Myślę, że autko dobrze Wam znane (dzięki naklejce na jego szybie znalałem się na tym forum). Prosiłbym o kilka słów apropo tego pojazdu.
Prosiłbym też o objaśnieje kwestii eksploatacji takiego pojazdu. Ile pali, co się psuję/czy się psuję w ogóle , na co zwracać uwagę przy zakupie i ogólną opinie użytkowników
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi, wskazówki (mam nadzieję, że nie jestem męczący..)
Pozdrawiam
Rado Anonymous - Nie 24 Cze, 2007 to auto takiego pana ktory stworzyl to miejsce dobrze zaczynasz Vlodarsky - Nie 24 Cze, 2007 Saxo VTS - swietny początek. To saxo które sobie upatrzyłeś to jeden z takich samochodów który jest wart więcej niż właściciel za niego weźmie. Wiem po sobie... grube tysiące żeby auto było jak marzenie a nigdy ich nie wycofasz. To niebieskie saxo jest piekielnie szybkie i prowadzone przez osobę która jedzie szybko jak silnik się dogrzeje i gasi kiedy wentylator schłodzi silnik. Samochód zdrowy i eksploatowany z głową. Myślę, że czołówka saxofonów jakie są w Polsce. Będziesz napewno zadowolony.Loko - Nie 24 Cze, 2007 Saxofon którego masz na oku nalezy do pana i wladcy tego forum , wiec zapewne od niego dowiesz sie co nieco o aucie.
Co do kupna saxofona na nowym przodzie w przedziale 13-15 k to bedzie ciezko, bardzo ciezko, to chyba niemzliwe zeby dostac w takich pieniadzach nadajace sie do czegos saxo na nowym przodzie.106 - Nie 24 Cze, 2007 czesc. do kjsow ja zdecydowanie bardziej polecam ci zakup vtsa niz rejlaka.
saxo ma wspomaganie, czesci sa w nim wymienne z s16 - przez to bardziej
dostepne. nowsza konstrukcja w przyszlosci /np. ppzm/ wieksze mozliwosci
homologowanych zmian.... tak wiec pozostaje ci tylko...... :)
co do saxo... gdybym nie mial swojego puga za takie pieniadze jak chce
lukasz na pewno wzial bym go dla siebie :)saxorulez - Nie 24 Cze, 2007
aż się zaczerwieniłem
Rado jak masz jakieś pytania to numer już Ci podesłałem, dzwoń, opowiem Ci na wszystkie pytania.Jakarti - Nie 24 Cze, 2007 z ciekawostek Rado - Lukasz praktycznie nie jezdzi w czasie zimy autem..Anonymous - Nie 24 Cze, 2007 czesc witam i czolem.Wal do uzytkownika tego forum o nicku Warwi.ma do sprzedania saxo na nowym przodzie,chyba 2001r cos za ok 15 tys zl.Grzesiek VTS - Nie 24 Cze, 2007 SAXORULES to jego VTS Zowa co siejesz zamęt !!!!!Anonymous - Pon 25 Cze, 2007
Grzesiek VTS napisał/a:
SAXORULES to jego VTS Zowa co siejesz zamęt !!!!!
heeee?????? bo troche nie rozumie twojej wypowiedzi...
myslalem ze kazdy ma prawo wypowiadac sie w tym temacie...
bo temat brzmi"szukam saxo vts 16v"Grzesiek VTS - Pon 25 Cze, 2007 Czy ja ci bronie gościu pisze ze ma na oku niebieskie saxo.
A saxo było i jest traktowane jak członek rodziny a nie katowane !! Wiec o to mi chodzi jak kupić vts to tylko od osoby która o niego dba !Anonymous - Pon 25 Cze, 2007
Grzesiek VTS napisał/a:
Czy ja ci bronie gościu pisze ze ma na oku niebieskie saxo.
A saxo było i jest traktowane jak członek rodziny a nie katowane !! Wiec o to mi chodzi jak kupić vts to tylko od osoby która o niego dba !
a czy w ktoryms momencie mojej wypowiedzi napisalem ze bylo katowane????Michał - Pon 25 Cze, 2007 już ??
skończyliście ??
hehehhe, dobra
Warwi sprzedaje i ojciec dyrektor łukasz.Anonymous - Pon 25 Cze, 2007 Dzięki za odpowiedzi. Powiedzcie mi coś na temat eksploatacji samochodu..