To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Sposob na wgniecenia

The Mc - Pon 25 Cze, 2007
Temat postu: Sposob na wgniecenia
Natrafilem na taki filmik, ludzie mowia ze to dziala. Sprezone CO2 do kupienia na allegro.
ktos wyprobuje? :)

link

Anonymous - Pon 25 Cze, 2007

stary co Ty o tej porze robisz?

najbardziej do mnie przemawia to...

tylko autor nie do konca opanowal umiejetnosc porozumiewania sie w jezyku angielskim i nie wiadomo czy to wlasnie mial na mysli...

Pewnie nie jeden z was ma pare wgniotów mniejszych lub wiekszych na swoim autku i zastanawia sie ile bedzie kosztowala naprawa tego i czy warto, bo przeciez nie da sie tego wyklepac a jedynie zaszpachlowac i pomalowac caly element. Nic bardziej mylnego!!!
Wystarczy miec tylko troche SUCHEGO LODU Smile Suchy lód to dwutlenek węgla w postaci stałej. Ma on temperature okolo -80 C i rozpuszczajac sie zamienia sie calkowicie w gaz nie powodujac mokrych plam. Reszte doczytajcie sobie w wikipedii.
Przejdzmy do rzeczy.
Bierzemy bryłke suchego lodu, ZAKLADAMY REKAWICZKI przed wzieciem tego do rąk bo jak wiadomo mozna sie przymrozic.
Przykładamy kostke lodu do wgniota na jakies 20-30 sekund (bedzie troszke dymilo ale bez obaw to tylko gaz ktory przede wszyskim jest obojetny, czyli nie jest trujący). Po ok. 30 sekundach odstawiamy i nie dotykamy karoserii az do momentu odparowania z karoserii resztek oszronienia. Powtarzamy czynnosc w zaleznosci od wielkosci wgniota od 3 do 10 razy. Proste nie ? Sam sie zdziwilem jak po godzince takich robót mialem idealna blaszke na bmce bez zadnego wgniota z niemieckich gradobić Very Happy
Zasada dzialania tego jest prosta... po przylozeniu lodu o temp. -80C blacha naszego auta kurczy sie i NACIAGA. Przez co automatycznie sie prostuje...
Cena suchego lodu to ok. 30zł za 10kg. Taniocha

The Mc - Pon 25 Cze, 2007

JIMEK napisał/a:
stary co Ty o tej porze robisz?

no jak to ostatni w biurze, jak umyje juz podloge, gasze swiatlo i zamykam na klucz :P

Jest jeszcze metoda na przysawki, tylko to musza byc te takie do przenoszenia szyb. Ale metoda z CO2 jest efektowniejsza.

pcs - Pon 25 Cze, 2007

na allegro to proponuje jednak kupowac sprezone n20, zdecydowanie poprawia samopoczucie i wgnioty nie beda nas juz stresowac :)
carlose - Pon 25 Cze, 2007

nie wiem czy to napewno działa, ale do mojej firmy czasami przyjeżda tzw dzięcioł :D który malutkim młtokiem i jakimiś tam przyrządami prostuje wgniotki na drzwiach, dachu :)

The Mc napisał/a:
metoda z CO2 jest efektowniejsza
no a to w swiecie blacharskim to podstawa :)
Peter - Wto 26 Cze, 2007

gdzie mozna kupic to cudo?dajta jakis link to moze ja sprobuje...
KonradMK - Wto 26 Cze, 2007

o suchym lodzie już kiedyś rozmawialiśmy. z lodów najbardziej lubię z cumshotem :D
Peter - Wto 26 Cze, 2007

hehehehe :D kocham Konrada :D
Maciek - Wto 26 Cze, 2007

Kondziu zachlapałem cały monitor kawą przezz Ciebie :D
Padłem...

Anonymous - Wto 26 Cze, 2007

KonradMK napisał/a:
o suchym lodzie już kiedyś rozmawialiśmy. w lodów najbardziej lubię z cumshotem :D

I z deeeeep throatem :P

A propos wgniotków.. musze sie do magików od przyssawek i patyczków umówić bo mi ludzie pod firma obtłukli tak Tostera że aż mi przykro... :549:

Janusz - Wto 26 Cze, 2007

Lagadula Ty lepiej przyznaj ze cały serwis Kuchara mu klepie samochód po dzwonach tymi przyssawkami patyczkami i lodem... :D
Anonymous - Śro 27 Cze, 2007

NO to bedzie hit jak po szwedzkim dzwonie, z blacharni wyjedzie N11 przerobione na N12, a chłopaki wyjdą z pustym wiadrem, przyssawkami i patykami :D A na ziemi bedzie plama wody :570: