Techniczne - odcięcie zapłony w układzie zasilanym gaźnikami
nox - Wto 17 Lip, 2007 Temat postu: odcięcie zapłony w układzie zasilanym gaźnikami Interesuje mnie taka kwestia , w fieście mam bardzo prosty układ zapłonu Aparat plus prosty moduł elektroniczny jak w polonezie. Teraz mam pytanie czy jest jakiś sprytny sposób zeby auto miało by konkretnych obrotach odcięcie zapłonu ?? Boje się ze przy ostrzejszej akcji moge się zapomnieć i "przekręcic" silnik.
dzik - Wto 17 Lip, 2007
Sposobow kilka, swinka, prosty shiftlight kotry zamiast swiecic lampka odcina sygnal z czujnika polozenia walu.
nox - Wto 17 Lip, 2007
świnka?? ale z czym ona ma współpracować ? ten moduł wygląda na taki jak od miksera:)
shiftlight - jak to zrobić co kupiić itp ?:)
M - Wto 17 Lip, 2007
Dzik dobrze pisze.
Naprostszy układ elektroniczny z przekaznikiem.
nox - Wto 17 Lip, 2007
dobra to kto mi to zrobi ??:D
dzik - Wto 17 Lip, 2007
nox napisał/a: | świnka?? ale z czym ona ma współpracować ? ten moduł wygląda na taki jak od miksera:)
|
Moment, modul elektroniczny to wyglada jak modul elektroniczny.
Tzn jest tam troche elektrniki i korzysta to cudo z czujnika polozenia walu i z tego co zrozumialem steruje jedna cewka a pozniej jest rozdzielacz.
Na stronie focus klub polska kiedys byl banalny uklad na jednym tranzystorze ktory dziala jak shiftlight. Kiedys widzialem gotowe urzadzenia, ale kosztowaly sporo.
Uderz do jakiegos elektronika amatora i zrobi Ci taki uklad.
|
|
|