HydePark - jak to jest?
Anonymous - Śro 22 Sie, 2007 Temat postu: jak to jest? jak to jest z mozliwoscia rejestracji auta z kierownica z prawej strony :566:
czy jest to wogole mozliwe w PL :566:
bo przeciez jezdza anglicy po naszych drogach .... :566:
strick - Śro 22 Sie, 2007
Z tego co wiem, zeby zarejestrować auto w PL musi mieś kiere po lewej stronie i musi przejśc badanie techniczne.
A czy miało wcześniej po prawej to nie ważne, ważne aby jeździło dobrze:)
Vlodarsky - Śro 22 Sie, 2007
ja bym nie mógł... jeździłem saxo vts z kierą po prawej... mało nie zwymiotowałem - wszystko odwrotnie
Misiek_lbn - Śro 22 Sie, 2007
można zarejestrować takie auto, jako mienie przesiedleńcze(jak się myle, niech ktoś poprawi)...
również jeździłem RHD, ale kwestia przyzwyczajenia...
pierwsze wrażenie... WTF :550:
Anonymous - Śro 22 Sie, 2007
nie ma mozliwosci zarejestrowanie w PL rhd :567: znam tylko jedno auto co sie udalo ale to kwestia znajomosci i chodzenia pol roku po urzedach. Jest to skyline pinga. Jemu jednemu dano dostapienia takiej mozliwosci :573: Jezeli nie masz zabytkowego auta to pogodz sie z tym ze nie da rady a Anglicy smigaja na swoich blachach :562:. Mozna sprowadzic samochod rhd ale musi byc zarejestrowany w np. UK, tam musi byc takze ubezpieczony itp. Ilu jest maniakow ek9, dc2 jdm, sky'ow, silvi s15? Wszystko to przekladki jezeli widzieliscie je na polskich blachach. Jedynym wyjatkiem jest ww samochod pinga :564: Gdzies, kiedys nawet cos czytalem o tym jak koles chcial zarejestowac jakas limitowana wersje ale jeszcze nie historyka i nie przeszlo. Oczywiscie fajnie bylo by jakby coraz wiecej osob przecieralo te szlaki
Anonymous - Czw 23 Sie, 2007
Ja widziałem w Lęborku stare mondeo na polskich blachach z kierownicą po prawej stronie ,więc chyba się da.
Niemy - Czw 23 Sie, 2007
napewno sie da!
ale nielegalnie
auto nie zostanie zarejestrowane, bo w swietle prawa auto nie posiadajace kierownicy po wlasciwej stronie nie jest w pelni sprawne by poruszac sie po naszych drogach.
mozna oczywiscie wystapic do jakiegos tam urzedu w wawie, ktory moze wyrazic zgode na uzytkowanie danego auta w kraju, jednak to tylko teoria poniewaz nie zdarza sie by wydali takowa zgode. zdarza sie to tylko w przypadku aut zabytkowych, kolekcjonerskich jak rowniez maszyn typu zamiatarki etc.
sa za to 2 sposoby
- auto moze bys sprowadzone do kraju jako mienie przesiedlencze (w tych procedurach ja sie nie orientuje)
- jezeli jest sprowadzone z Anglii to mozna zrobic myk, ze samochod bedzie zarejestrowany na Ciebie w Anglii (tam dowody rejestracyjne nie dosc, ze sa wydawane za darmo to jeszcze mozna to wszystko zalatwic listownie )
w drugim wypadku problemem moze byc jednak przeglad auta (podobno jest jedna firma w wawie, ktorej wolno to robic) ale ogolnie to przeglady trza robic na wyspach (nie jestem tego pewien ale tak mi ktos kiedys pisal)
co do ubezpieczenia to zarowno pzu jak i warta ubezpiecza ci to auto
no więc tak też mi sie wydawało tylko szukałem potwierdzenia
dzieki
michool_vt - Czw 23 Sie, 2007
mozna zarejestrowac jako zabytek
znajomy ma tak zarejstrowane cos podobnego
|
|
|