Techniczne - Szybki temat, jaki olej do skrzyni zalac?
Anonymous - Czw 23 Sie, 2007 Temat postu: Szybki temat, jaki olej do skrzyni zalac?Jaki mam zalac olej do skrzyni? Bo dzisiaj wyciagalem amora i wyjolem niechcacy polos wiec wymienie juz olej na nowy. Jaki olej do puga i jakiej marki polecacie?Anonymous - Czw 23 Sie, 2007 Może być shel 75W80. 50pln za 2l.Vlodarsky - Czw 23 Sie, 2007 a może nalej to co producent sprzedaje ? podjedź do peugeot i po sprawie. Cena nie jest napewno jakaś specjalnie dużasaxorulez - Czw 23 Sie, 2007 Pug pewnie leje TOTAL a to są dobre oleje moim zdaniemqbus - Czw 23 Sie, 2007 total... 70 zł za dwa litry w ASO. przynajmniej ja tyle zaplacilem do swojego.Niemy - Czw 23 Sie, 2007 ja lalem TRANSelf tylko nie wiem o jakim oznaczeniuVlodarsky - Czw 23 Sie, 2007
saxorulez napisał/a:
Pug pewnie leje TOTAL a to są dobre oleje moim zdaniem
jesteś w błędzie. przez długi czas był esso a teraz nawet nie wiadomo co jest w tych opakowaniach więc nigdy nie wiadomo co i jak. chociaż total też jest ale zalecenia się zmieniają jak chorągiewka na wietrze. zależy też czy to minerał czy syntetyk. różne firmy są pod opakowaniami producentaVlodarsky - Czw 23 Sie, 2007 sprawdziłem - w opakowaniu PSA Citroen Peugeot znajduje się olej Esso. Total także ma taki olej ale Citroen Peugeot zaleca Esso najwidoczniej.Anonymous - Czw 23 Sie, 2007 Jako ze czasem sa problemy z 2 i wstecznym to moze zalac olej 75w-80 motula gear napisane jest: ulatwia zmiane biegoe zalecany do skrzyn peugeot citroen reault. Co wy na to? 2l 89zl w IC (jeszcze mi przywioza)Michał - Czw 23 Sie, 2007 niedawno mi saxorulez opowiadał że dymek miał problemy ze skrzynią. Wlał jakiś magiczny preparat i przeszło.KonradMK - Czw 23 Sie, 2007 motodoktor rulez saxorulez - Czw 23 Sie, 2007 to był prdukt GM z US and A
rewkomendowany do starych skrzyń - i pomogło Anonymous - Czw 23 Sie, 2007 Teraz wpdlem na pomysl zeby to zalac http://www.allegro.pl/ite...ear_75w_90.html
Narazie uzupelnie olej seryjnym esso bo mam jeszcze resztke z wymiany w 2 pugu i na spokojnie kupie i wymienie na jakis przyzwoitszysaxorulez - Czw 23 Sie, 2007 wez pod uwagę że kończy się lato.. za gęsty olej w zimę się nie sprawdza i niszczy skrzynię bo nie ma smarowania.
Pzdr
ŁukaszAnonymous - Czw 23 Sie, 2007 To co dokladnie proponujecie? JEstem otwary na sugestie:D