To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - PraWybory HH

206 Gti - Czw 11 Paź, 2007
Temat postu: PraWybory HH
Na kogo oddasz swój głos i dlaczego zgodnie z propozyjca Badiego !!:)
Bad-i - Czw 11 Paź, 2007

PO - ponieważ wole żeby wygrał jeden kaczor bez jaj niż dwie kaczki (dwa pedaly bez jaj). ogolnie rzecz biorac jestem stricte lewicowy ale w tych wyborach glosuje na mniejsz zlo.
FreeMan - Czw 11 Paź, 2007

nie do konca zgadzam sie z tym co prezentuje Tusk, i uwazam ze nasz kraj zaluguje na lepszych politykow, ale cala reszta to juz wogole jakis dramat. Rowniez wybieram mniejsze zlo...

PO

M - Czw 11 Paź, 2007

A ja wybieram koniec agitacji na forum.hothatch.org
saxorulez - Czw 11 Paź, 2007

polityki miało nie być - ale moze spróbujemy na kulturalnym poziomie i bez próby przekonywania kto i co jest lepsze.. ot dyskusja
anjas - Czw 11 Paź, 2007

Nie widzę żadnej partii, której bym zaufał w 100% ale wybieram mniejsze zło, bo uważam, że głosować trzeba.
M - Czw 11 Paź, 2007

Mysle ze wiekszosc z nas naprawde nic nie wie (ja tez) o polityce.
Bo jesli chcemy dyskutowac o serialu ktory leci codziennie wieczorem na kazdym kanale TV i nazywa sie "Polski SEJM" to ja dziekuje.
Przydałaby sie czysto merytoryczna dyskusja,jakies mocne fakty z histori, bron boze plotki,obiegowe niczym nie poparte teorie i przyjete stereotypy.
"Kaczory to ch.je" ja tez potrafie napisać.

Jesli moge zmodeorowac troche ten topic to chcialbym zeby ktos wkleil sylwetke polityka na ktorego chcialby zaglosowac... nie partie a polityka - konkretnie, co zrobil, za czym postulowal itp. Z checia poczytam waszych opinii.

Umowmy sie ze jesli zacznie sie Dym to zamykamy.

Anonymous - Czw 11 Paź, 2007

wyjatkowo oddam głos na LiD - pierwszy raz w zyciu, ale wole ich niz wPiSdu czy PO, bo za duze tak roszady tych samych ludzi ....

Oddam Swój Głos na Platformę Obywatelska albowiem są to ludzie wykształceni inteligentni - posługujący się poprawna polszczyzna - proeuropejscy.
W przeciwieństwie do reszty naszej sceny polityczne nie są w moim odczuciu ani grupa zakompleksionych zaściankowych działaczy opierających swoja władze o Ojca Rydzyka z wizja wszechobecnego układu - nie są to także ludzie w większości w jakimś tam stopniu skażeni piętnem wydarzeń a raczej należności na Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej - co daje tam świadectwo o tzw. kręgosłupie moralnym tych osób.

Program gospodarczy PO również jest mi bliski albowiem podobnie jak PO jestem zwolennikiem liberalizmu gospodarczego i najmniejszych obciążeń obywatela nawet nie tyle opłatami na rzecz Państwa ale Tonami dokumentów czy sprawozdań wymaganych do funkcjonowania – np. prowadzenie działalności gospodarczej.

Zagłosuję na Po również dlatego ze jest ono w tej chwili jedyna partia mająca możliwość odsunięci Kaczyńskich od władzy.

Uważam ze Kaczyński z Ojcem Rydzykiem są dla Polski niebezpieczni. Postępujący upadek wizerunku Polski na arenie międzynarodowej – złe stosunki z sąsiadami oraz pozycja w EU kraju – Problematycznego jest dla mnie sygnałem iż polityka zagraniczna zmierzą w złym kierunku.

Zamiary Kaczyńskich zmierzające do Ograniczania TK – będące ostatnim bastionem nieUpolitycznionym oraz bez pośredni zamiar zniszczenie mojego zawodu – jestem aplikantem adwokackim – zamiar likwidacji korporacji jest dla mnie zamachem na wieloletnią tradycję funkcjonowania wolnych zawodów w Polsce.

Sojusz PIS z antypolskim i antysemickim radiem pana rydzyka jest dla mnie żenującym sojuszem przenoszącym wstyd Polsce.

Nie podoba mi się także polityka szczucia społeczeństwa – Oligarcha wróg narodu ludzie którzy maja więcej pieniędzy są postrzegani jako potencjalni przestępcy zasada domniemania niewinności o czym przekonał nas wielokrotnie Minister Ziobro nie funkcjonuje.
Wspomnę jeszcze tylko ze skald osobowy – zaplecze intelektualne Pisu jest dla mnie kompromitujące. – gardzę nimi.

Mógłbym jeszcze pisać:
1. o zawłaszczeniu Mediów ….
2. O Gafach premiera i prezydenta – jak by nie patrzeć są to Funkcje reprezentacyjne
3. o krytyce PIS przez Ludzi wybitnych
4. O polityce i porażkach Ziobry
5. O Kaczmarku
6. O TYM ZE RZĄD PRZEZ DWA LATA ZAJMOWAŁ SIĘ WYŁACZNIE SOBĄ i SABĄ

- ale pewnie już dawno nikt tego nie czyta …

Podsumowując
NIE MA AGITKI

KonradMK - Czw 11 Paź, 2007

szczerze to nie wiem na kogo oddam swój głos. myślałem że na PO, ale nie, Tusk nie ma jaj i chyba chce coś komuś udowodnić a to nie jest imho powód do uprawiania polityki. PiS odpada w przedbiegach, nie potrafią zorganizować polityki zagranicznej. Korwin mnie przeraża, szczególnie jak palnął o izolacji chorych dzieci - po co to mieszać do polityki? on jest kur.wa filozofem czy politykiem? bo nie da się tego imho połączyć. Roman wydawał mi się kiedyś niezłą alternatywą dla wypaczonych i niewykształconych buraków, ale teraz widzę że chce on budować Polskę ksenofobiczną, idealną dla takich ludzi jak on - bogatych, siedzących na wysokiej gałęzi darwinizmu społecznego. Czuję że będę wybierał między LiD a PSL, wracają fascynacje rewolucją i anarchizmem. Oi!

hehe

Gdybym miał oddać głos na człowieka a nie partię jak sugeruje Maciek, to wybrałbym Waldka Pawlaka bo to równy gość, zdystansowany i niekrzykliwy jak reszta tej hołoty.

Bad-i - Czw 11 Paź, 2007

anjas napisał/a:
Nie widzę żadnej partii, której bym zaufał w 100% ale wybieram mniejsze zło, bo uważam, że głosować trzeba.

tzn. na kogo i dlaczego ??

p.s. widac ze narazie dyskusja jest dosc ciekawa a klubowicze kulturalni ;)

Marek23 - Czw 11 Paź, 2007

Ja chciałem na PO, jak w poprzednich wyborach, ale po tym jak zaprezentowali sie w roli opozycji i obecnej kampani wyborczej ta partia mnie rozczarowala.

PIS tez nie jest moim typem, zbyt duzo populistyki, na nich tez nie oddam glosu. Aczkolwiek ich obraz w mediach, mowienie o panstwie policyjnym czy tez porownywanie do rzadow Pinocheta jest dla mnie smieszne i przekoloryzowane przez nasze media.

LID, sorry, jestem antyczerwony, to nie jest lewica, tylko dalej te same komuchy z makijazem i paroma mlodymi matolami, no i ostatnio wiecznie pijanym(ale wedlug wiekszosci polaków, najbardziej reprezentatywnym prezydentem) Kwaśniewskim.

Innych partii nie komentuje, chyba oddam glos niewazny, po raz pierwszy w zyciu.

KonradMK napisał/a:
myślałem że na PO, ale nie

--- MOD ----
Agitka WON

M - Czw 11 Paź, 2007

Nie ma na kogo głosować.
M - Czw 11 Paź, 2007

206 Gti napisał/a:
KonradMK napisał/a:
myślałem że na PO, ale nie

Kornad Głosuj na PO... Zeby odsując Pis od władzy .. jezeli Ci nie przekonują zaufaj autorytetom popierajcym Platfome jak np.Prof.Bartoszewski ,

206 To nie jest miejsce do agitacji!!!!
pROF Bartoszewski ani nie jest autorytetem (szkaluje Polaków za granicą) ani nie jest nawet profesorem.

Opinie, bez agitki.