To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Ochrona lakieru - Diamondbrite. Działa?

Greg - Wto 16 Paź, 2007
Temat postu: Ochrona lakieru - Diamondbrite. Działa?
Może słabo pasuje do działu technicznego, ale lepszego nie ma. :D OD razu uprzedzam, nikt mi za to nie płaci, nic nie reklamuję. :) Dużo moich znajomych zrobiło sobie tą ochrone lakieru na 6 lat i są ponoć zadowoleni. Macie z tym jakieś doświadczenia? 890zł za hatch'a... :547:

www.ochronalakieru.pl

206 Gti - Wto 16 Paź, 2007

Sciema !!

Jaki jest sens płacenia 890 złotych ... jak mozesz kupic preparat za 80 zł???

i samemu wetrzec.

A cała tajemnica polega nie na magicznośi środka tylko na tym ze oni robia Polerke lakieru przed aplikacja.Dlatego znikaja rysy i inne niedokonałosci... sam środek tego nie robi..oczywiście maskuje rysy ale nie ma cudów.

Środek nie chroni takze przed zarysowaniami.. to tak jak byś chciał wetrzec w lakier jakis środek a ja rzucajac kamienami nie mógłbym go zarysowac .. no ludziE!!

Naprawde nie polecam DiomondBrida nakładałem na swojego z 8 razy.... ale to po prostu wosk .... taki sam jak inne Tyle ze drogi i nakładny na dwa razy ... .. a cała reszta to MARKETING...

DrogieAuta .. Wizerunek firmy .... itp itd... Ochronalakieru WOWOWWOWOWOW>

Moge Ci zrobic błotnik na spotkaniu w Warszawie mam jeszcze troche tego "hiper Mega" środka :)

Sam zobaczysz :569:

Greg - Wto 16 Paź, 2007

Hehe... No tak myślałem, że więcej tu otoczki niż działania. :) Będę musiał zakupić jakieś fajne preparaty... jak juz znajdę auto. :DD D
szymlorek - Wto 16 Paź, 2007

Uważam że efekt uzyskany w firmie bedzie napwno różny od tego co można zrobić w domu, jakiś czas temu była konkurencyjna firma robiąca renowacje tymi samymi produktami a efekt był różny od tego co prezentuje www.ochronalakieru.pl
Nie mniej jednak moim zdaniem cena za tą usługę jest mocno na wyrost i chyba lepiej pojechać do dobrego lakiernika na polerke i ew poprosić o woskowanie tym środkiem po polerowaniu. Myśle że można się zmieścić w połowie tej ceny ;)

Maciek - Wto 16 Paź, 2007

Dariano miał chyba kosmetyki od Vłodzia i mu się saxofon świecił jak psu jajca :D
Nię pamiętam dokładnie ale to chyba "SONAX" czy coś w ten deseń.

Anonymous - Śro 17 Paź, 2007

206 Gti napisał/a:
Sciema !!

Jaki jest sens płacenia 890 złotych ... jak mozesz kupic preparat za 80 zł???

a i sie nie zgodze z toba Adam ....

wydaje mi sie i nawet moge to potwierdzic na swoim i 2 innych przykladach,ze SAM nigdy sobie jednak nie zrobisz tego zabezieczenia srodkiem za 80zł jak robia to miedzy innymi w OCHRONIE LAKIERU ...

znam shiftiego i obecnie pracuje tam tobie tez znany PUGI :)

2 auta były robione podobna technika w innej firmie BMW e46 mojego kumpla i efekt jest SUPER, moje auto było robione w firmie MAXIMOTO ktora jest tańsza i dysponuje innymi preparatami i efekt jest był zadziwajacy ... nawet sobie nie zdajemy sprawu ile gówna jest na naszym lakierze i sam bys tego nie zrobil, operacja na moim aucie trawał blisko 6,5h

Osobiscie polecam taki zabieg PRZED i PO zimie!!!!!!!!!!!!

Michał - Śro 17 Paź, 2007

tez mi sie wydaje ze to cos daje, ale mimo wszystko jest to za drogo
Dariano - Czw 18 Paź, 2007

Maciek napisał/a:
Dariano miał chyba kosmetyki od Vłodzia i mu się saxofon świecił jak psu jajca :D
Nię pamiętam dokładnie ale to chyba "SONAX" czy coś w ten deseń.

Dokładnie Maciek.

Politura Sonax robiła robote efekty widac w pimpie mojego ex saxo polerowalem ręcznie sztuke 2-3 razy na rok efekt był zaje.bisty .

A wiem co mowie bo wieloma srodkami czyscilem fury i sonax naprawde polecam zaplacilem za to cudo ok50 zl

Diomondbride nie znam nie mam zdania