Techniczne - help, urwana sruba od stabilizatora
michool_vt - Sob 20 Paź, 2007 Temat postu: help, urwana sruba od stabilizatora hejka
mam problem dzis sciagam lewe tylnie kolo, patrze, nie ma tej sruby (to na zółto)
po chwili wkurwienia zauwazam ze nie ma tylko głowki sruby... wszystko zostalo w srodku.. jeszcze nie wiem co z tym zrobie :566:
mam takie pytanko, jak sciagnac to? (nie chce nic na sile wiec pytam )
wie ktos jak sie to ustrojstwo rozbiera, sa tam jakies gumy, łozyska albo inne chuje muje? co wymienic?
pozdro
Greg - Sob 20 Paź, 2007
Jesli nie ma tylko główki, to może jakąś dospawaj i odkręć. Nie wiem jak to dokładnie wygląda i co to za śruba, więc ciężko mi powiedzieć.
Anonymous - Sob 20 Paź, 2007
a) nawiercic dziurke lub naciac diaxem i sprobowac wykrecic np śrubokretem
b) cos przypawac i sprobowac odkrecic
Anonymous - Sob 20 Paź, 2007
To jest stabilizator.Teraz jak pociągniesz za tą blaszkę to powinien ci wyjść.On jest na wieloklinie.Mi się w rejlaku stało to samo.Najpierw wwierciłem się w tą śrubę ,a później nagwintowałem.Foto z gwintowania -
dzik - Sob 20 Paź, 2007
sa wykretaki do srub, sam uzywam
to sa takie ustrojstwa z lewym gwintem, wiercisz dziure i wykrecasz
michool_vt - Nie 21 Paź, 2007
dziekiowac panowie za szybką odpowiedz
p106rallye napisał/a: | To jest stabilizator.Teraz jak pociągniesz za tą blaszkę to powinien ci wyjść.On jest na wieloklinie |
targalem tą blaszke i nie chciala zejsc, targac do skutku czy jest jakas metoda?
tam pod nia są jakies łozyska / gumy? bo troche to luzu mau mnie i pewnie dlatego scieło srube
Młody Papież - Nie 21 Paź, 2007
michool_vt napisał/a: | targalem tą blaszke i nie chciala zejsc, targac do skutku czy jest jakas metoda? |
teoretycznie powinno się wkręcać śrube (między "2" a "to" na Twoim zdjeciu)...
...śruba ta wtedy wypcha łape stabilizatora z wieloklinu na samym stabilizatorze...
aha, żeby wkrecić tam śrube, musisz najpierw wykręcić plastikową zaślepke
najlepiej jednocześnie wkrecać na środku śrube wyciskającą łape i podważać ją jakimś konkretnym śrubokrętem czy czyms podobnym...
michool_vt napisał/a: | tam pod nia są jakies łozyska / gumy? bo troche to luzu mau mnie i pewnie dlatego scieło srube |
tam jest guma... normalne że jest troche luzu...
michool_vt - Nie 21 Paź, 2007
Dżon napisał/a: | teoretycznie powinno się wkręcać śrube (między "2" a "to" na Twoim zdjeciu)...
...śruba ta wtedy wypcha łape stabilizatora z wieloklinu na samym stabilizatorze...
aha, żeby wkrecić tam śrube, musisz najpierw wykręcić plastikową zaślepke |
Dżon master tak myslelem ale wolalem sie upewnic dziekowac bardzo
|
|
|