To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - help, urwana sruba od stabilizatora

michool_vt - Sob 20 Paź, 2007
Temat postu: help, urwana sruba od stabilizatora
hejka

mam problem :) dzis sciagam lewe tylnie kolo, patrze, nie ma tej sruby (to na zółto)

po chwili wkurwienia zauwazam ze nie ma tylko głowki sruby... wszystko zostalo w srodku.. jeszcze nie wiem co z tym zrobie :566:

mam takie pytanko, jak sciagnac to? (nie chce nic na sile wiec pytam :D )

wie ktos jak sie to ustrojstwo rozbiera, sa tam jakies gumy, łozyska albo inne chuje muje? co wymienic?

pozdro

Greg - Sob 20 Paź, 2007

Jesli nie ma tylko główki, to może jakąś dospawaj i odkręć. Nie wiem jak to dokładnie wygląda i co to za śruba, więc ciężko mi powiedzieć. ;)
Anonymous - Sob 20 Paź, 2007

a) nawiercic dziurke lub naciac diaxem i sprobowac wykrecic np śrubokretem

b) cos przypawac i sprobowac odkrecic

Anonymous - Sob 20 Paź, 2007

To jest stabilizator.Teraz jak pociągniesz za tą blaszkę to powinien ci wyjść.On jest na wieloklinie.Mi się w rejlaku stało to samo.Najpierw wwierciłem się w tą śrubę ,a później nagwintowałem.Foto z gwintowania -
dzik - Sob 20 Paź, 2007

sa wykretaki do srub, sam uzywam
to sa takie ustrojstwa z lewym gwintem, wiercisz dziure i wykrecasz

michool_vt - Nie 21 Paź, 2007

dziekiowac panowie za szybką odpowiedz :D

p106rallye napisał/a:
To jest stabilizator.Teraz jak pociągniesz za tą blaszkę to powinien ci wyjść.On jest na wieloklinie

targalem tą blaszke i nie chciala zejsc, targac do skutku czy jest jakas metoda? :)

tam pod nia są jakies łozyska / gumy? bo troche to luzu mau mnie i pewnie dlatego scieło srube

Młody Papież - Nie 21 Paź, 2007

michool_vt napisał/a:
targalem tą blaszke i nie chciala zejsc, targac do skutku czy jest jakas metoda?

teoretycznie powinno się wkręcać śrube (między "2" a "to" na Twoim zdjeciu)...
...śruba ta wtedy wypcha łape stabilizatora z wieloklinu na samym stabilizatorze...
aha, żeby wkrecić tam śrube, musisz najpierw wykręcić plastikową zaślepke

najlepiej jednocześnie wkrecać na środku śrube wyciskającą łape i podważać ją jakimś konkretnym śrubokrętem czy czyms podobnym...

michool_vt napisał/a:
tam pod nia są jakies łozyska / gumy? bo troche to luzu mau mnie i pewnie dlatego scieło srube

tam jest guma... normalne że jest troche luzu...

michool_vt - Nie 21 Paź, 2007

Dżon napisał/a:
teoretycznie powinno się wkręcać śrube (między "2" a "to" na Twoim zdjeciu)...
...śruba ta wtedy wypcha łape stabilizatora z wieloklinu na samym stabilizatorze...
aha, żeby wkrecić tam śrube, musisz najpierw wykręcić plastikową zaślepke

Dżon master :) tak myslelem ale wolalem sie upewnic :P dziekowac bardzo :)