To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - wykres do oceny help!

BaRtO_206GT - Pią 02 Lis, 2007
Temat postu: wykres do oceny help!
Wlasnie wrocilem od graboszczaka... Oto wynik.. 158,6 KM przy 6687obr i 203,5 (!!!) Nm prz 5127rpm.. Czyli odpowiedni 9 koni mnie i 10Nm wiecej, wtf??? za chwile wrzuce wykres, czekam az ziom mi go zeskanuje.. bo jest on mega dziwny, od 4.5tys jest jedna wielka harmonijka... Maciek powiedzial ze widzial cos takiego tylko w samochodach z turbo..

Jeszcze nie ma wykresu to napisze kilka faktow:

Przy pomiarze gdzie mialem 167 koni byla temp powietrza 26 stopni, dzisiaj na termometrze w samochodzie 16 na wykresie u Macka 9 stopni. Temp silnika 100 stopni i chodzacy wiatrak.. Znowu rozjebal mi sie wydech, tzn poszla jedna sruba z flanszy laczacej kolektor z wydechem, delikatnie tam przepuszcza..

Jak wracalem to go troche przekatowalem i mam wrazenie jakby odrobine wolniej jechal.. ale nie wiem moze teraz mam tylko takie wrazenie.. Zauwazylem jeszcze jedna rzecz, od zawsze przy redukcjach biegow strzelalo mi z wydechu, na kazdym biegu a teraz tego nie ma nigdy!!

Aaaa i jeszcze jedno jak Maciek zlapal odcinke to z wydechu poszla wielka chmura bialo-niebieskiego dymu. Maciek stwierdzil ze to uszczelniacze zaworowe..

zaraz wrzuce wykres..

FreeMan - Pią 02 Lis, 2007

Barto wrzuc oba wykresy do porownania.

Tak jak gadalismy to dosc dziwna akcja, ja nie za bardzo ja rozumiem i chetnie poslucha wytlumaczenia kogos madrego...

Anonymous - Pią 02 Lis, 2007

ziom a co za paliwo zalazłes??

nie dobrze,z ta chmurka!!

wydech nie pownien miec wpływu na takie zmiany , no chyba ze mocno sie rozszczelnił .... temp winna byc twoim małym przyjacielem ....

przed hamowaniem zalalem vpowera racinga tak jak zawsze, na tej samej stacji z tego samego dystrubutora co zawsze..
Anonymous - Pią 02 Lis, 2007

ale to był 1 pomiar u macka dla porównania , tak?

pojechalem do Macka zeby miec porownanie z ta hamownia Maha na ktorej bylem wczesniej. Zrobilismy 2 pomiary bo Maciek sam byl mocno zdziwiony wygladem tego wykresu.. Czekam caly czas az kumpel mi go przesle..

Stary wykres:

caly czas czekam na nowy..

BaRtO_206GT - Sob 03 Lis, 2007

nowy wykres..

saxorulez - Sob 03 Lis, 2007

up
Maciek, dzik?

Vlodarsky - Sob 03 Lis, 2007

to brak paliwa jakiś na górze? o co kaman ? niech ktoś mądry coś powie :(
FreeMan - Sob 03 Lis, 2007

jak juz Ci napisalem na gg. Ja w zyciu czegos takiego nie widzialem.... :559:
106 - Sob 03 Lis, 2007

pojade na bogato.. slizgajace sie sprzeglo?

vtec sie zapina :)

a tak serio ten wykres wygląda lepiej niz poprzednie.. gdyby uśrednić wartości to moc rośnie aż po odcięcie

Vlodarsky - Sob 03 Lis, 2007

czy możliwe, że pompa paliwa nie jest w stanie "obsłużyć" tego co jest zaprogramowane ? to takie moje proste myślenie...

możliwe.. ale wcześniej była.
Mogą spreżynki pływać.. tak teraz pomyślałem...