Rudello - Wto 04 Gru, 2007 Temat postu: [kuchnia] Małe DaniaBędę tutaj wrzucał proste i szybkie przepisy z fotami jak robic appetaizery/zakąski które idealnie sprawuja sie na biofora lub na codzien, na kolacje
1.Mex-Maki
-Placki tortilla
-Krewetki koktajlowe
-Serek philadelphia
-Cukinia/ Baklażan
Cukinie/baklazan krojimi na cieniusie podluzne plastry. ja uzylem cukinie
i wrzucamy na grill do lekkiego zarumienienia
krewetki wrzucamy na patelnię z masełkiem żeby ciut podgrzać. Mozna rowniez obtoczyć w mące żeby nadać im zlocistego koloru.
na placku rownomiernie rozprowadzamy serek philadelphia. grubo
Sposob ulozenia:
mozemy rolzozyc nasze zlociste krewtki na calej powierzni i przykryc je cukinia o tak
Albo można ułozyć najpierw rząd krewetek, potem plaster cukini i od nowa aż po brzeg. Niestety foto nie mam bo wpadłem na to dopiero po zjedzeniu (Sposob ułozenia bedzie miał wpływ na inny efekty wizualany po przekrojeniu)
I zawijamy, w poprzek plastrow cukini. Łapiemy za koniec i kladziemy na warstwie cukini-krewetki, łapiemy za zwiniety koniec i tak samo (tak jak bysmy zwijali kartke papieru w trąbkę ) az do konca.
Powbijać wykałaczki, zeby nasz zwiniety placek sie nie rozwinoł. I krojimy w poprzek na 3 cm części.
każdy kawałek można nadziać na wykałaczke i gotowe.
Bardzo dobrze pasuje do piwa, ze wzgledu na delikatna słoność krewetek.
Oczywiscie można zawijać wszytsko.saxorulez - Wto 04 Gru, 2007 nie podsmażamy po zawinieciu?
to tak na chłodno...Rudello - Wto 04 Gru, 2007 Nie jest chłodne bo cukiniai krewetki są ciepłe.
EDIT:
Na ciepło zaproponuje hiszpańską kiełbase (chorizo) w sosie z czerwonego wina i pare innych przysmaków. Ale to wkrotce bo ostanio robiłem ale fot nie mam Anonymous - Wto 04 Gru, 2007 prawie jak Gotuj z Pascalem
super!Anonymous - Wto 04 Gru, 2007 Rudello na parapetówke prosze przygotowac LOL Rudello - Wto 04 Gru, 2007 nic nie wiem o parapetowce
ale no-problemoRudello - Wto 04 Gru, 2007
Kasia napisał/a:
prawie jak Gotuj z Pascalem
super!
nieeeee.. poprostu samochody, kultura i jedzenie to sprawy bardzo wazne dla hothaczaków Anonymous - Wto 04 Gru, 2007
Rudello napisał/a:
nic nie wiem o parapetowce
ale no-problemo
ja jeszcze tez nie, ale % rosna w podpisie LOL BaRtO_206GT - Wto 04 Gru, 2007 niedlugo zniose kompa do kuchni!! i beda siedzial na forum gotujac!! Ale dobrze Rudy dajesz dajesz dalej!! tym razem moze jakies danie glowne a nie przystawka?? FreeMan - Wto 04 Gru, 2007 WoooooooooooW Rudello, super sprawa... jutro sobie zrobie saxorulez - Wto 04 Gru, 2007 ja jeszcze dzisiaj!!!Rudello - Wto 04 Gru, 2007 jak kupiecie tortille i bedzie twarda to zwilzcie lekko woda i do mikrofalowki zeby byla plastyczna i miękka
BaRtO_206GT napisał/a:
ym razem moze jakies danie glowne a nie przystawka
to jest seria z apetajzerami.
Konrrado zajmuje sie daniami glownymi Anonymous - Wto 04 Gru, 2007
Rudello napisał/a:
poprostu samochody, kultura i jedzenie to sprawy bardzo wazne dla hothaczaków