OSKAR - Śro 05 Gru, 2007 Temat postu: tarcze i klocki do saxo.jak w tytule.
szukam informacji jakie najlepiej kupic tarcze i klocki do saxofona.
musza byc dobre no i nie za kosmiczna cene.
zastanawialem sie nad power discami i klocki tez konkretne.
moze ktos ma jakies info co jest dobre a co nie.CHRZANEK - Śro 05 Gru, 2007 Ja tam mam brembo ale rózne opinie o brembo slyszalem...
Ja nie narzekam. Odradzam tarcze nacinane bo "zjadaja klocki"
Klocki to ja mam seryjne i takich nie polecam
EBC? czy FERODO?OSKAR - Śro 05 Gru, 2007 czyli tarcza moze byc zwykla i do tego dobry klocek??Niemy - Śro 05 Gru, 2007 ja mam z przodu brembo Max, czyli nacinane i do tego twarde klocki Textar
zrobilem juz na tym kilka tysi km i zestaw trzyma sie i sprawuje bardzo dobrzeAnonymous - Czw 06 Gru, 2007 Ja przewalkowalem troche klockow i tarcz:
tarcze seryjne i klocki seryjne
tarcze Brembo zwykle i klocki EBC GreenStuff
tarcze OMP nawiercane i nacinane i klocki EBC GreenStuff
tarcze OMP nawiercane i nacinane i klocki Ferodo DSPerformance
tarcze OMP nawiercane i nacinane i klocki EBC RedStuff
tarcze OMP nawiercane i nacinane i klocki seryjne
najbardziej zadowolony bylem z zestawu OMP + DSPerformance
a najmniej z OMP RedStuff - hamowaly ok ale klocki szybko zabily tarcze
reszta zestawow hamowala podobnie - w granicach przyzwoitosci
a i jeszcze mialem (zaraz po zakupie auta) zestaw na seryjnych tarczach przod DS2000 tyl DS 3000 - nie dalo sie jezdzic - kazde hamowanie konczylem bokiem
PS. teraz zanabylem BremboMax i klocki DS2000 - jak zaloze i pojezdze bede sie wypowiadalGrzesiek VTS - Śro 19 Gru, 2007
sebson napisał/a:
PS. teraz zanabylem BremboMax i klocki DS2000 - jak zaloze i pojezdze bede sie wypowiadal
ja tak ma i powiem ze jest LUX !!!!!!!!!!! o to właśnie mi chodziło pełna kultura hamowania.Loko - Śro 19 Gru, 2007
Grzesiek VTS napisał/a:
sebson napisał/a:
PS. teraz zanabylem BremboMax i klocki DS2000 - jak zaloze i pojezdze bede sie wypowiadal
ja tak ma i powiem ze jest LUX !!!!!!!!!!! o to właśnie mi chodziło pełna kultura hamowania.
Eeee znów zmieniałeś tarcze i klocki?Anonymous - Czw 20 Gru, 2007 Pierwsze opinie na zestawie DS2000 + Brembo MAX sa bardzo pozytywne - pomimo tego ze na pudelku jest napisane "For race use only" - wcale nie trzeba ich dogrzewac zeby zatrzymaly auto.OSKAR - Czw 20 Gru, 2007 wsumie tak.
ale ja bede szedla teraz w normalne tarcze nie nacinane i nie nawiercane.a do tego beda klocki ferodo z najwyzszej polki.CHRZANEK - Czw 20 Gru, 2007 Ja mam jakieś zwykle klocki (prawie nowe) i nowe tarcze brembo lite i...
wiem ze klocki musze koniecznie zmienic. dziś sie przekonalem ze po lekkim rozgrzaniu sa do chrzanu
Tyl hamuje, a przód nie kubas - Czw 20 Gru, 2007 nie masz litych tarcz masz wentylowane. Nie masz nawieracanych i nacinanych. Zwykle klocki czyli jakie ? Ja do siebie na dniach zakladam ferodo premiera.CHRZANEK - Czw 20 Gru, 2007
kubas napisał/a:
nie masz litych tarcz masz wentylowane
Sorry -mój bląd.
Tak dokladnie, mam "nie nawiercane i nie nacinane", natomiast klocki mam seryjne zamienniki, chyba Jurid'y - ale nie jestem zadowolony.
Też bym wolal FERODO, nawet "seryjne" ...Anonymous - Pon 24 Gru, 2007 pomysl ewentualnie o MICODA nacinana i nawiercana z dobrym kolckiem jakims Ferodo Performence
OMP napewnie bedzie git, ale jaka cena ??!!Anonymous - Pon 24 Gru, 2007
Marcel 08 napisał/a:
OMP napewnie bedzie git, ale jaka cena
akurat w "wyprzedarzy garazowej" udalo mi sie dostac komplet za 150 PLNAnonymous - Pon 24 Gru, 2007
sebson napisał/a:
Marcel 08 napisał/a:
OMP napewnie bedzie git, ale jaka cena
akurat w "wyprzedarzy garazowej" udalo mi sie dostac komplet za 150 PLN
ale nie wszyscy maja TAAAKIE szczescie jak ty wiec ile kosztuje taki nowy zestaw??