Techniczne - skoki w rpm
k-mart - Czw 20 Gru, 2007 Temat postu: skoki w rpm Koledzy, mam od 3 tygodni drobny problem w williamsie, mianowicie nierowne obroty.
Wyglada to tak:
Gdy upalam przy pelnym obciazeniu (czyli albo max-gaz albo max-hamulec albo lewa ), samochod czasem nie chce jechac, zaczyna sie "dlawic" lub rpm szaleja, prawie gasnie albo wskakuje na 2000rpm i sam sobie tak trzyma, po czasie spada i wraca do normy.
Podobne sytuacje bywaly po zimnych nocach > -7°C, odpalal normalnie, ale obroty wariowaly. Po rozgrzaniu silnika powrot do normy.
Dodam, ze czesto smierdzi benzyna.
Moje podejrzenie:
pompa paliwa.
A Wasze??
KonradMK - Czw 20 Gru, 2007
a skąd śmierdzi?
k-mart - Czw 20 Gru, 2007
ze srodka
Anonymous - Czw 20 Gru, 2007
moze cos z silniczkiem krokowym sie dzieje .... wyczysc go = obroty
a benzyna to zalej elfa i bedzie lepiej smierdziało
dzik - Czw 20 Gru, 2007
Od pompy paliwa nie beda skakaly obroty w gore.
Krokowy mozna sprawdzic jak Marcel napisal i dolot czy jakis wezyk nie jest przetarty, byc moze to lewe powietrze.
k-mart - Czw 20 Gru, 2007
Skakanie rpm w gore irytuje.
Na poczatku myslalem o krokowym, ale skad ten zapach benzyny oraz odcinki przy pelnym obciazeniu?
Mam wrazenie jakby benzyna nie dochodzila.
Zanim wyjme pompe, sprawdze krokowy.
CHRZANEK - Pią 21 Gru, 2007
Proponuje sprawdzic wężyk paliwowy który jest zalożony na listwe paliwową.
Mnie w 106 się minimalnie zsunąl, efelty byly podobne.
Nierówne obroty jalowe, auto sie krztusilo, a wacha sie lala prosto na kolektor (na szczęście dolotowy).
Wystarczylo wepchnąć wężyk zeby zrobil "klik" i po problemie.
k-mart - Pią 21 Gru, 2007
sprawdzilem przewody paliwowe, listwe, wyglada ze nie ma wyciekow, dokrecilem obejmy na wezykach, przeczyscilem krokowy. Zobaczymy czy to cos da.
k-mart - Pon 24 Gru, 2007
znalazlem wczoraj usterke:
zaworek na listwie. Przelozylem z 306xt, wejscie ma troche inne, ale pasuje i dziala.
|
|
|