To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - 2009 Nissan GT-R vs. 2008 Porsche 911 Turbo

Michał - Czw 27 Gru, 2007
Temat postu: 2009 Nissan GT-R vs. 2008 Porsche 911 Turbo
dobry szajs.
Poczytajcie.
http://www.edmunds.com/in...cleId=123940#30

najlepszy motyw
But its supreme Nürburgring lap time of 7:38, a full 2 seconds faster than the Turbo (and on a partly wet track) is solely down to its completely planted feel, its awesome grip and traction, and the natural way it goes about maintaining speed through corners.

i koncowka
For all-round ability, I have no doubt the Nissan is the best car I've ever driven. It is almost as fast as the Porsche — which means it's almost as fast as any car on earth — and inspires more confidence through corners, yet it's also more roomy and practical and has a proper modern gearbox. It's a big, solid car you can rely on when the going gets tricky, that you can thrash around a track, then set the suspension to soft, the transmission to auto, the Bose audio to full bass and putter into town without a trace of angst.

dziekuje, będzie nowy mistrz ...

dzik - Czw 27 Gru, 2007

ja emigruje za ocean, tam za 30k USD maja rozdawac, nowy GTR jest wypasny, zajebisty ma komputer pokladowy na ktorym mozna dowolne wskazniki sobie poukladac
CHRZANEK - Pią 28 Gru, 2007

"stary" skajlajn też był niczego sobie :D :D :D
Michał - Pią 28 Gru, 2007

wole nowego ....
CHRZANEK - Pią 28 Gru, 2007

No jacha - to nie podlega dyskusji...

Swoją drogą szkoda że inne marki japońskie nie wskrzeszają swoich super samochodów.
Chyba że sie mylę, ale słyszał ktoś o nowej:
-Hondzie NSX
-Mitsu 3000
-Toyocie Suprze

Oczywiście myślę o rynkach innych niż japonia, bo u siebie to oni mają takie wynalazki ...

( ?? ?? ?? )

Misiek_lbn - Pią 28 Gru, 2007

CHRZANEK napisał/a:
Hondzie NSX

gdzies widziałem, że ma się pojawić nowa, i wyglad(mimo kultu jedynej prawdziwej NSX)podoba mi się ;)

ale to moze być tak jak z zapowiedziami Supry od jakiegoś czasu :\

dzik - Pią 28 Gru, 2007

CHRZANEK napisał/a:

Swoją drogą szkoda że inne marki japońskie nie wskrzeszają swoich super samochodów.
Chyba że sie mylę, ale słyszał ktoś o nowej:
-Hondzie NSX
-Mitsu 3000
-Toyocie Suprze

Poza Mitsu reszta ma podobno byc reanimowana.
Z tych firm najbardzej stracila toyota, ksiegowi popsuli jakosc i obcieli sportowe samochody. Co ciekawego maja teraz w ofercie?

Pamietajmy jeszcze o jednym szczegole, te samochody z jednej strony byly dobre fabrycznie ale wiadomo bylo ze drzemie w nich potencjal. Jak sie nie myle silnik supry turbo wytrzymywal 300% mocy seryjnej, chociaz w ktoryms tam roku zrobili "upgrade" silnika i rumakowanie sie skonczylo.

Poczekamy co bedzie z GT-R'em.

P.S. Nowy NSX http://www.topspeed.com/c...sx-ar16009.html
Supra http://www.2008toyotasupr...ra-and-article/

r26rulez - Pią 28 Gru, 2007

dzik napisał/a:
ja emigruje za ocean, tam za 30k USD maja rozdawac

ja slyszalem ze za conajmniej 70k. To i tak niezle, bo pewnie jakbys chcial kupic w Polsce to musialbys wydac z 450tys zl.

http://autokult.pl/2007/1...t-r-w-liczbach/

"Znawcy porównują go do Porsche 911 Turbo, które kosztuje ok. 126,000$, natomiast najnowszy GT-R ma mieć metkę z ceną +/- 70,000$!"

70k + 35k (wszystkie dodatkowe oplaty) =ok 250 tys zl
i tak sie oplaca

kto kupuje :) )

M - Pią 28 Gru, 2007

Temat o muscle JDM;ach, jestem pod wrazeniem :)
OSKAR - Pią 28 Gru, 2007

piekne te gt-r.ale najbardziej mi sie podoba nowy NSX. :D starszy byl kozak i nowy w niczym mu nie odstaje.

OSKAR napisał/a:
piekne te gt-r.ale najbardziej mi sie podoba nowy NSX. starszy byl kozak i nowy w niczym mu nie odstaje.

Dobrze Oskar ze sie nie znasz na samochodach :D hehe

OSKAR - Pią 28 Gru, 2007

HA
HA
HA
:(

k-mart - Pią 28 Gru, 2007

Minelo pare lat okad Nissan podlaczyl sie do Renault,
a kradziez wiedzy o budowie samochodow w koncu owocuje w GT-R'ze. :D

M - Pią 28 Gru, 2007

k-mart napisał/a:
Minelo pare lat okad Nissan podlaczyl sie do Renault,