Ze zmian to : Marcus Groenholm zrezygnowal z regularnych startów (ale nie rezygnuje z rajdów wogóle), a w teamach fabrycznych pojawilo sie Suzuki z modelem SX4 WRC
Pomijając fakt że faworyt jest jeden (Seba no bo kto ? ) to jestem bardzo ciekawy jak pójedzie Gigi Galli - skuteczny to on może nie jest, ale szalony to na pewno
Z "emerytów" startuje Francois Delecour - jestem ciekawy jego postawy...
PS: Chcialbym zacząć tego posta: "Ja jade, a Wy?" - moze kiedyś sie uda...kubas - Wto 22 Sty, 2008 a ja jestem ciekawy jak pojedzie jak fabryczny kierowca forda:
Wedlug mnie moze niezle namieszac w tym roku !!CHRZANEK - Wto 22 Sty, 2008 Myśle że w tym roku to nie...
Choc i Hirvonen zanim wsiadl do Forda byl... jaki byl.
Myślę że jeżeli Suzuki dopracuje SX4 tak jak Swifta w 1600 to pod koniec sezonu "Garde" powalczy z Cytrynami i Fiordami...qbus - Wto 22 Sty, 2008
Cytat:
Seba no bo kto ?
Duval... jedyny kierowca ktory moze wygrac z Loebem na Monte a do tego dostal swietny sprzet.k-mart - Śro 23 Sty, 2008 wkurwia mnie juz Loeb, po odejsciu Groenholm'a wogole bedzie nudno
No ale zobaczymy co przyniesie nowy sezon, moze przynajmniej ciekawe walki o 2. i 3. pozycje.CHRZANEK - Śro 23 Sty, 2008
k-mart napisał/a:
motyla noga mnie juz Loeb
Mnie nie, mam ogromny szacun do gościa. To taki Szumacher rajdów...
Natomiast irytuje mnie że w chwili obecnej (przy takich samochodach i elektronice ktroa w nich jest) wymuszony jest taki malo agresywny styl jazdy...
Dlatego kierowcy typu Panizzi, Galli itp niestety nie są w stanie powalczyć.
Nawet sam Groenholm w zeszlym sezonie jeżdzil zupelnie inaczej niz wtedy gdy zdobywal mistrzostwo za kierownica 206WRC.k-mart - Śro 23 Sty, 2008 Niestety, ale to chyba taki generalny rozwoj w motorsporcie: wiecej elektroniki, mniej mechaniki.
Rozumiem, ze chcesz powiedziec, ze zmienil sie styl jazdy kierowcow?CHRZANEK - Śro 23 Sty, 2008
k-mart napisał/a:
Rozumiem, ze chcesz powiedziec, ze zmienil sie styl jazdy kierowcow?
BARDZO.
Trudno porównywać kierowców z róznych okresów np: Rohrl'a, z Kankunnenem i z Loebem, ale wlaśnie na przykladzie "Bosse" widac jak wiele sie zmienilo od początku dekady...
Obecne 4napedówki są "przyjazne" kierowcy jada w kierunku wskazanym przez przednie kola, podcięcie ręcznego rozlącza napędy, nie ma potrzeby "rzucania" samochodu żeby go zmusic do skrętu, a kto pamięta A grupy z lat 90 tych i pierwsze WRC od 1997roku ???Anonymous - Śro 23 Sty, 2008 No, proszę, jest w końcu Honda Civic R3
Dotąd startowała tylko w IRC i słabo jej szło, m.in. awaria w pierwszym starcie.Vlodarsky - Śro 23 Sty, 2008 Temat brzmi WRC MC2008
Ja bym chciał żeby było jak kiedyś... Jak to mówi Gosia Andrzejewicz w reklamie "3 cytryny"qbus - Śro 23 Sty, 2008 terazniejsze wrc i tak juz nie jezdza tak prosto i kwadratowo jak te z aktywnymi dyframi... http://www.youtube.com/wa...hodem,5492.html ewidentnie moj faworyt na Monte qbus - Czw 24 Sty, 2008 WYNIKI ODCINKA TESTOWEGO
Sordo (Citroën) 2.25,2 (3)
Loeb (Citroën) 2.25,5 (2)
P. Solberg (Subaru) 2.26,2 (3)
Duval (Ford) 2.26,3 (4)
Atkinson (Subaru) 2.27,0 (4)
Hirvonen (Ford) 2.27,2 (4)
Latvala (Ford) 2.27,9 (4)
Galli (Ford) 2.28,2 (5)
Wilson (Ford) 2.29,3 (5)
H. Solberg (Ford) 2.30,1 (4)
al-Qassimi (Ford) 2.33,4 (4)
Gardemeister (Suzuki) 2.34,9 (3)
Rautenbach (Citroën) 2.35,6 (4)
Cuoq (Peugeot) 2.40,3 (1)
Andersson (Suzuki) 2.42,5 (3)
Suzuki raczej baty dostaja... Duval dobrze dobrze... od jutra sledzimy rajd prawie sie rozchorowalem wiec w domku przy komputerze wyniki live i hitowo. Zawsze czekam na rozpoczecie sezonu z utesknieniem i nadzieja ze bedzie cos nowego i wielkiego.Vlodarsky - Czw 24 Sty, 2008 Faworyt jeśli chodzi o II miejsce oczywiście zapomniałeś dodać qbus - Czw 24 Sty, 2008 Nie nie... jezeli Duval nie pogoni Loeba na asfaltach to w tym roku nikt tego nie zrobi, w tamtym roku skutecznie na Dojczlandzie przez dlugi czas ładował Loeba Xsara w starszej spec niz fabryczne C4... naprawde licze na niego, kwestia trzymania cisnienia a Francois zawsze mial z tym klopoty.qbus - Pią 25 Sty, 2008 Ok to jestesmy w polowie drugiego etapu... i co? i nic... stara bieda... ten sezon stanie pod znakiem dominacji Loeba... z calym szacunkiem dla reszty stawki ale jesli uda im sie wygrac powiedzmy 3-4 rajdy w Super Sebem to jest max co w tym momencie potrafia. Citroeny... Hirvonen i dlugo dlugo nic...
link do wynikow -> http://www.ewrc-results.c...ategory=&group=