lenny - Pią 01 Lut, 2008 Temat postu: sprzęgłoelo,
jak slusznie na ostatnim naszym spotkaniu zauważył nasz szczfany lis w postaci dzika kończy mi się powoli sprzęgło...
po katacji pachnie spieczonym borsukiem... heh... tak mi się skojazyło...
pytanie: docisk exedy - dobry pomysł na zamiennik serii??
jakie są szanse, że tarcza tez jest do wymiany??M - Pią 01 Lut, 2008 Lenny wymieniaj cały komplet.
Moze być kit exedy, porzadne sprzegla robi tez act.
Zalezy jakie masz widoki - jesli marzy Ci sie jakis kompresor to od razu załóż coś mocnego.CHRZANEK - Pią 01 Lut, 2008 Ja mam serie więc mnie wystarczy Valeo ...
W sportowy docisk ze zwykla tarczą bym sie nie bawil, bierz komplet, albo seryjny, albo spiekowy.dzik - Pią 01 Lut, 2008 Ja w wolnossakach uparcie jestem zwolennikiem seryjnych. Chyba ze seria jakas lipna jest.
Z zuzyciem rozumiem ze miales na mysli ze docisk nie wymaga wymiany.lenny - Pią 01 Lut, 2008
dzik napisał/a:
uparcie
why?? uzasadnienie jakiś dziku poprosze...dzik - Pią 01 Lut, 2008 Przynajmniej na podworku renault powiem dlaczego oryginalne
- dziala, podstawowa zaleta
- dziala dlugo
- jest tanie
- mile w obsludze
- dostepne od reki
- potrafi zniesc duzo wiecej nawet niz trzeba (w R5 2x wiecej mocy)
W seryjnym lub troche podkreconym silniku wolnossacym wynalazki maja sens w sporcie kiedy sprzeglo pracuje duzo aktywniej niz podczas nawet naszych dynamicznych sprintow.
Mocne sprzeglo daje po dupie skrzyni itd. Silnik tez swoje obrywa.Anonymous - Pią 01 Lut, 2008 Dzik dobrze gada Podobnie wyglada rzecz w koncernie PSA, seryjne sprzegla maja duzy zapas wytrzymalosci. Proponowalbym jakis dobry komplecik np. ValeoM - Pią 01 Lut, 2008 Do hondy jest spora oferta aftermarketow ktore sa w cenie seri w aso, do tego sa duzo wytrzymalsze - nie pogarszaja tez komfortu jazdy.
Z drugiej strony jesli nie planujesz jakis wielkich modyfikacji to seryjne bedzie tez dobre.lenny - Pią 01 Lut, 2008 fidanza- zna ktoś...??Anonymous - Pią 01 Lut, 2008 fidanza to dosc znana firma, robi np. lekkie kola zamachowe ze stopow o wadze cos ok. 3,5 kglenny - Nie 03 Lut, 2008 ha!!! wlasnie doczytalem w papierach od poprzedniego wlasciciela, ze docisk i lozysko oporowe robione byly w grudniu 2006... zlozene na starej tarczy...
chwala poprzedniemu wlascicielowi!!! oszczedzil mi 2 tysie...
robie tarcze w przyszlym tygodniu... serie wkladam zgodnie z sugestiami waszymi..lenny - Pon 04 Lut, 2008 motul v300
słyszał ktoś....? pewien osobnik siedzacy mocno w sporcie motorowym ostro sie zgrzal jak mi o nim opowiadal...Bad-i - Pon 04 Lut, 2008 he he oj ten Leszek
- jezeli chodzi o sprzeglo i renaury, to ciekawy jestem ile moje seryjne (nowe) wytrzyma M - Pon 04 Lut, 2008 do pierwszej awarii Anonymous - Wto 05 Lut, 2008 A co myślicie o podobno niezniszczalnych sprzęgłach karbonowych?