Kumpel chce to kupić - totalnie nie zna się na furach, jako pierwsze autko, a ma rodzinę 4 osobową. Ogólnie nie ma wymagań żadnych, bo to pierwszy samochód, ze bdzie obijany i zafaajdaja go dzieciaki w środku.
Mam sie z nim przejechać - powiedzcie czy na coś szczególnei zwrócić uwagę?Bad-i - Pią 08 Lut, 2008 Temat postu: Re: Opela Astra - na co mam zerknąć
saxorulez napisał/a:
Mam sie z nim przejechać - powiedzcie czy na coś szczególnei zwrócić uwagę?
- jaki ma zawias, czy gwint czy nie, czy ma regulacje twardosci, skoku
- tarcze hamulcowy czy nacinane czy nie, zaciski, klocki
- pod maska, czy ma trabki, jakie walki, doprezajace tloki itd...
- opony, tylko slick n20
- wydech, najlepiej przelot na ostatnim otwartym
- fotele z homologacja,pasy tak samo
tam jest od groma informacji, nie trzeba się logowaćAnonymous - Pią 08 Lut, 2008 albo na www.opelklub.pl
slabe punkty to nadkola z tylu i ogolnie blacha ... reszta hmmm jak nie był walony to pojezdzi.Bart - Pią 08 Lut, 2008 astra to jeden z popularniejszych samochodów firmowych, ta z linku ma jeszcze taki "firmowy" (kiepski) kolor, więc i podany przebieg może być mocno zaniżony.KonradMK - Pią 08 Lut, 2008 moja ma 9 lat i 300 tys przebiegu (prawdziwy udokumentowany) - auto firmowe 2/3 miasto 1/3 trasy, ale była w całej europie. 100 tys km to jakiś żartCHRZANEK - Pią 08 Lut, 2008
saxorulez napisał/a:
czy na coś szczególnei zwrócić uwagę?
Czy mieli kapcia na przepięciu z 1 na 2
A na poważnie to autko wyglada na "poflotowe" więc przebieg, przebieg i książka serwisowa...
Zawias czy nie tlucze, czy nie puka...
Silnik i skrzynia w takim samochodzie powinny jeszcze polatać.
Co do blachy to to nie ford fokus więc chyba nie bedzie źle...Michał - Pią 08 Lut, 2008 Łukaszek, wez jeszcze pogadaj z kumplem o japończyku.
Łatwiejsza odsprzedaż pozniej. Corolla kombi moze , albo honda civ .... a nie, civic'a nie ma w kombi Bart - Pią 08 Lut, 2008
saxorulez - Pią 08 Lut, 2008 on chce po 2000r..
Almery z tego okresu się psują..
Jak bede z nim w komisie jutro będę go przekonywał.
On koniecznie chce sedana...
Poza tym jest wielki jak Bad-i wiec nie moge sie kłucicKonradMK - Pią 08 Lut, 2008 civic aerodeck - bardzo fajne kombianjas - Pią 08 Lut, 2008 jak sedan to może taki civ:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4320986
1.5 - malutko pali a jedzie w miarę, dużo lepiej niż 1.4saxorulez - Pią 08 Lut, 2008 próbuję go przekonać...
ale ubzdurał sobie auto 2001 rok..Janusz - Pią 08 Lut, 2008
saxorulez napisał/a:
Co do blachy to to nie ford fokus więc chyba nie bedzie źle...
CO... o co kaman:D focus nie gniją ale wiadomo "opel i ford....." Anonymous - Pią 08 Lut, 2008 Jako wlasciciel astry czuje sie wezwany do tablicy - pierwsza rzecza jaka bym sprawdzil to przekladnia kierownicza... lubi sie sypac.
Poza tym pod nakladkami na progach czy nie gnije oraz tylne nadkola. Jesli chodzi o egzmeplarze to te robione w gliwicach niestety sa gorzej wykonane pod wzgledem zabezpiczenia antykorozyjnego. U mnie problemem sa poduszki silnika bo sie urywaja
Na pewno na plus sa mega tanie czesci zamienne. Za kompletna wymiane rozrzadu w OPC zaplacilem niecale 450 zlotych... (z pompa wody)