HydePark - Niepodlegle Kosowo a kosowska scena tuningowa
ps - Nie 17 Lut, 2008 Temat postu: Niepodlegle Kosowo a kosowska scena tuningowaSzwajcaria wsrod wielu charakterystycznych cech ma ta, ze w czasie wojen, na przyklad tej na Balkanach, przygarnia wielu uchodzcow, np tych z Kosowa.
Dzis, z okaji proklamacji niepodleglosci Kosowa, Genewa wygladala troche jak Pristina (jakkolwiek sie to pisze..)
Zwrocicie uwage, ze francuskie ani japonskie auta nie maja respektu wsrod znawcow tematu
A dlaczego tu na dole jest tyle pustego?????k-mart - Nie 17 Lut, 2008 ogolnie dzisiaj cale popoludnie do wieczora bylem w lesie na spacerze i zastanawialem sie dlaczego ludzie tak trabia. Dowiedzialem sie jak wrocilem.
A albanczykow to szczerze mowiac nie znosze: puste agresywne lby, zawsze jakies awantury z nimi.ps - Nie 17 Lut, 2008
k-mart napisał/a:
A albanczykow to szczerze mowiac nie znosze: puste agresywne lby, zawsze jakies awantury z nimi.
Nie wiem, nie mialem do czynienia bezposrednio. Dzis zachowywali sie przyjaznie, ale musze przyznac, ze po samym wygladzie pasuja do twojego opisu..k-mart - Pon 18 Lut, 2008 Oczywiscie ze sa i wyjatki, w wielu miejscach pracowalem z albanczykami ktorzy potrafia byc przyjazni, mimo ze sa tepakami. W gronie moich znajomych tez jest pare albanczykow.
Nie mam pojecia jak jest w Genewie, ale w CH wschodniej jest ich mnostwo. Piatkowe i sobotnie wieczory roja sie od nich szukajcych rozpierduchy.
Nie zrozumcie mnie zle:
jestem bardzo spokojnym ziomem, ale zachowanie tych pojebow w CH doprowadza mnie do konsekwentnych reakcji. Wychodzisz sie wyluzowac w weekend, wypiles pare drinkow a tu z krzakow albo z pod lawki wyskakuje Ci pare brudnych szyji szukajacych akcji w weekend tylko dlatego, bo kobiety nie chca ich znac. Czasem zle trafiaja Anonymous - Pon 18 Lut, 2008
k-mart napisał/a:
A albanczykow to szczerze mowiac nie znosze: puste agresywne lby, zawsze jakies awantury z nimi.
To samo może powiedzieć np. Niemiec o Polakach. Ale wtedy oczywiście się święcie oburzysz nox - Pon 18 Lut, 2008
mAbZ napisał/a:
To samo może powiedzieć np. Niemiec o Polakach. Ale wtedy oczywiście się święcie oburzysz
Gdzie kolwiek byłem na wakacjach największe kłopoty były z Niemcami i Angolami jakoś mi nigy za polaków nie było wstyd ... choć jestem świadom że nie zawsze tak jest...carlose - Pon 18 Lut, 2008 ładnie sie chłopaki lansują u Was tym furami k-mart - Pon 18 Lut, 2008
mAbZ napisał/a:
To samo może powiedzieć np. Niemiec o Polakach. Ale wtedy oczywiście się święcie oburzysz
Ale miales takie doswiadczenia czy to tylko Twoje odczucie?
Niemcy raczej maja problemy z Turkami.Anonymous - Pon 18 Lut, 2008
k-mart napisał/a:
Ale miales takie doswiadczenia czy to tylko Twoje odczucie?
Niemcy raczej maja problemy z Turkami.
A znaczy to że każdy Turek jest godny potępienia i nic nie wart?
Moje odczucie ogólnie jest takie, że nie można uogólniać tak jak to zrobiłeś:
k-mart napisał/a:
Albańczycy: puste agresywne lby, zawsze jakies awantury z nimi.
Zastanów się, czy cały naród nie może być głupi/leniwy/śmierdzący/ - niepotrzebne skreślić?
Akurat z Albańczykami nie mam żadnych doświadczeń, ale mam na codzień
do czynienia z tyloma różnymi narodowościami, że wiem że nie można tak uogólniać.
Najważniejsze w tym jest, że Albańczykom z Kosova należy się wreszcie koniec zaboru serbskiego.
Analogia do Polski z początku XX wieku jest oczywista.k-mart - Pon 18 Lut, 2008
mAbZ napisał/a:
że nie można uogólniać tak jak to zrobiłeś
Oczywiscie ze sie nie powinno. Ale w ich przypadku zrobie ten wyjatek.
A dobrego slowa o tym narodzie nie powiem, wole w tym wypadku uogolnic niz podejsc z tolerancja, takie do tej pory zrobilem doswiadczenia.
Sorry ze tak powiem, ale oprocz Chorwacji i Slowenii, pozostale kraje eks-Jugoslawii sa poprostu pojebane. Swoj ze swoim nie moze sie dogadac.
I tak najlepsza jest Polska, nie ma innego narodu o porownywalnej tolerancji i integracji innych kultur etnicznych. Anonymous - Pon 18 Lut, 2008 ..bo jak się nie zintegrują - to wpierdol KonradMK - Pon 18 Lut, 2008
k-mart napisał/a:
ogolnie dzisiaj cale popoludnie do wieczora bylem w lesie na spacerze i zastanawialem sie dlaczego ludzie tak trabia. Dowiedzialem sie jak wrocilem.
to samo powie irlandczyk o polakach. nie uogólniaj ziąAnonymous - Pon 18 Lut, 2008 dokladnie.k-mart - Wto 19 Lut, 2008 Nie wiem co powie irlandzyck o polakach a co niemiec o turkach i srednio mnie to interesuje.
Mam zdanie na temat albanczykow a ono sie nie zmieni.Anonymous - Wto 19 Lut, 2008 spoko, nikt ci nie broni ale warto sie zastanowic czy WSZYSTKICH?
ja tak mam z ruskimi ale sa wyjatki. jest ich duzo.