dzik - Pon 18 Lut, 2008 Temat postu: [exp]dzikWitam
Kilka osob wrzucilo foty, zaczne moze i ja wrzucac.
Sporo fotek czeka na skaner, mam je na slajdach, a z cyfry malo.
Wiec zaczne od takich:
Vlodarsky - Pon 18 Lut, 2008 Dziku wariat !! ładnemi - Pon 18 Lut, 2008 gdyby nie ostrość troszkę z dupy, spadłbym z krzesła, a tak - tylko zakręciło mi się lekko w głowie
Z kompresją przesadziłeś chyba nieco...Anonymous - Pon 18 Lut, 2008 a przyznaj sie jak to robiliscie? ile szotow na milisekunde/ na trzy-cztery...? dzik - Pon 18 Lut, 2008 Poszukam oryginalow.
Z ostroscia bywa problem przy takich fotkach, AF nie chce dzialac podczas robienia zdjecia a objekt potrafi sie poruszyc
Jimmy, to co lecialo to mialo na liczniku 500km/h a strzal byl jeden na fotke
P.S. To bylo pierwsze podejscie do tematu, musze ogarnac kilka spraw w technologii i nastepne beda lepsze.Vlodarsky - Pon 18 Lut, 2008 do broni był podłączony spust aparatu ?dzik - Pon 18 Lut, 2008 Nie, reakcja spustu aparatu jest zbyt wolna i zmienna.
Czas wyzwolenia aparatu nie mial znaczenia.Vlodarsky - Pon 18 Lut, 2008 hmm ciekawe ale wiedziałem, że Ty zamiast kwiatków i drzewek wolisz takie foty robić !CHRZANEK - Pon 18 Lut, 2008 Extra - coś innego niż sie spodziewałem ...Anonymous - Pon 18 Lut, 2008 czyli robiliscie na czy-czte-ry i musicie potrenowac dzik - Pon 18 Lut, 2008 Aby jeszcze dodac powiem ze precyzja do zrobienia takiej fotki jednak jest lekko wymagana, pocisk lecial przez kadr przez okolo 1/3000s, do tego dodajmy aby uchwycic moment "tuz za" i wychodzi nam okolo 1/20000s wymaganej precyzji i powtarzalnosci 106 - Pon 18 Lut, 2008 fajne temat nie latwy prawie jak z piorunami z tym ze tu troche latwiej bo obiekt
masz na zawolanie ;)
dzik napisał/a:
i wychodzi nam okolo 1/20000s wymaganej precyzji i powtarzalnosci :)
hmmm ;)Anonymous - Pon 18 Lut, 2008 WOW ziom, no musze powiedziec,ze jestm podwrazeniem .... moim marzeniem zawsze było zrobic zdjecie pieknej blyskawicy, ale to co pokazales jest piekne - na zarówka kozak - brawo k-mart - Pon 18 Lut, 2008 dzik lubi wyzwania a nie krajobrazy, to tlumaczy dlaczego w jego pimpach nie ma zdjec dzik - Wto 19 Lut, 2008 Jestescie w bledzie, tutaj bulb i cierpliwosc nie wystarczy
Mi, specjalnie dla Ciebie wrzucilem w lepszej jakosci