KonradMK - Pią 29 Lut, 2008 Temat postu: [Kuchnia] Kuraki pułkownika SandersaDziś bez zbędnych ceregieli i pieprzenia po węgiersku przedstawię jak wspólnie z małżonką przygotowaliśmy sobie twistero-pockety rodem z KFC.
Kurczaki pułkownika Sandersa
Panierka (zmieszane przyprawy z bułką tartą, ja dałem trochę chrupiącej panierki
jakiejś tam firmy)
Placki
Szósz
Wegetanalia
Etapy:
Smażysz wypanierowanego kurczaka pułkownika Sandersa na oleju
Smarujesz placka szószem, dodajesz kurczaka pułkownika Sandersa i wegetanalia
Zawijasz
Żresz - jest smaczne, pożywne i szybkoprzygotowywalne.
PS. na dożerkę polecam pieczony stek z łososia w maśle z czosnkiem
CHRZANEK - Pią 29 Lut, 2008
KonradMK napisał/a:
bez pieprzenia po węgiersku
Fajny przepis, ale wlasnie tego brakowalo...anjas - Pią 29 Lut, 2008 wygląda bardzo apetycznie...
ale jak dla mnie cebula i sos czosnkowy out!
W zamian zero cebuli i jakiś inny sos.106 - Pią 29 Lut, 2008 wszystko super.. tylko sos czosnkowy robimy sa-me-mu... 3 min pracy a o niebo
smaczniejszy niz taki z butelki
a tak BTW kondziu takie przepisy to dawaj po godzinach pracy a nie jak siedzie
przed monitorem i odmierzam czas do 18 to byl cios ponizej pasa KonradMK - Pią 29 Lut, 2008
anjas napisał/a:
wygląda bardzo apetycznie...
ale jak dla mnie cebula i sos czosnkowy out!
W zamian zero cebuli i jakiś inny sos.
fakt, cebula jest w pockecie a to taki niby-twister. generalnie smakuje dobrze i tak i tak, sos czosnkowy uwielbiam ale próbowałem też z tzw. kanapkowym. Nie czepiać się
PS tortille należy wg zaleceń producenta podgrzać żeby się lepiej układałyqbus - Pią 29 Lut, 2008 a przepisik na taka panierke jak u Colonela? lekko pikantna najlepiej. anybody?
Kondziu hitowo... fajnie ze Ci sie chce.anjas - Pią 29 Lut, 2008 106 ma racje
przez ten przepis zrobiłem się mega głodny... A na razie perpektyw na jedzonko nie mama.
To było poniżej pasa Anonymous - Pią 29 Lut, 2008 kondziu ty zajmujesz sie cateringiem na lbl a nie jazda 5tka Rudello - Pią 29 Lut, 2008 Podaje przepis na panierke jak u Colonela:
zamiast bóły tartej mielimy Cornflakes`y na miał.
Żeby było ostro możemy dodać mielonej ostrej papryki (proszek), nie za dużo bo panierka bedzie czerwona (a to nie wygłada zdrowo )
I moczymy kurczaka pułkownika Sandersa w mleku->jajko (całe, zmemłane)->cornflakes`y (sypkie)
Brawo Konradzie!!
wybaczysz mi ze wrzucam tutaj przepis na panierke KonradMK - Pią 29 Lut, 2008 bardzo dobrze. pamiętajmy jednak że pułkownik jest cwany i ma jeszcze jedną tajemnicę: otóż aby panierka faktycznie była identyczna musimy zaopatrzyć się w glutaminian sodu, który jest nieodzownym składnikiem wielu kuchni świata, niestety często pomijany w kuchni domowej.
SMACZNEGO!
Misiek_lbn - Pią 29 Lut, 2008
Rudello napisał/a:
I moczymy kurczaka pułkownika Sandersa w mleku->jajko (całe, zmemłane)->cornflakes`y (sypkie)
ja zaczniesz od mąki, później dopiero jajko, to panierka będzie lepiej się trzymała Rudello - Pią 29 Lut, 2008
KonradMK napisał/a:
otóż aby panierka faktycznie była identyczna musimy zaopatrzyć się w glutaminian sodu
dokladnie tak, ale nie ma potrzeby uzywać go w domu bo jest stosowany prawie wszedzie a w szczegolnosci w kuchni chińskiej. A efekt na zdrowie jest wątpliwy dlatego nie nalezy przesadzać i lepiej unikać jak jest to możliwe
Sharx to są cornflakes`y a nie buła więc jest tak ja mowie, nie znasz sie Misiek_lbn - Pią 29 Lut, 2008 nie śmiem wątpić ze jest tak jak mówisz, ale dzięki mące jajko lepiej "czepia" się kuczaka, co przekłada się na większą powierzchnię jajka na kurze zdolnego przyjąć na siebie cornflakes'y, i jest ich wtedy więcej, i nei mają one styczności z mąką
więcej nie piszę, bo kondzio mnie skarci surowo KonradMK - Pią 29 Lut, 2008 no właśnie, ty znowu się wpieprzasz do czyjejś kuchni OSKAR - Pią 29 Lut, 2008 kondzio ty dziku