KonradMK - Pią 29 Lut, 2008 Temat postu: [Kuchnia] Śniadanie mistrzów vol.1Czasem dopadnie cię głód zaraz po wstaniu z łóżka. Zaglądasz do lodówki a tam jak zwykle nienajlepiej - kilka jajek, resztki wędlin, trochę masła i zdechłe cebule.
Bijesz pianę z jajek mikserem (dodać soli - łatwiej się ubija)
Żółtka memłasz z pieprzem i solą
Na patelni podsmażasz zdechłe cebule i resztki wędlin tak długo aż zabijesz zapach stęchlizny
Bełtasz rozmemłane żółtka z 2-3 łyżkami ubietej piany
Resztka masła posłuży jako lubryfikant przy smażeniu omleta (łatwiej się omlet odlepi)
Się smaży
Po drugiej stronie omletu
Na usmażony omlet lądują cebule i wędliny
Jemy np z szószem
PS. A na deser naleśniki z serem, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
k-mart - Pią 29 Lut, 2008 Kondzio - mistrz patelni qbus - Pią 29 Lut, 2008 Omlet z miesem? w życiu nie ryzykowałem... chyba sprobóje KonradMK - Pią 29 Lut, 2008 Uwaga - można dodać trochę mleka - omlet jest delikatniejszy, można też dodać mąki - mniej się rozpieprza przy smażeniu. jest milion sposobów na omlet, każdy dobry Rudello - Pią 29 Lut, 2008 dobre.. ja dzis doszedlem do perfekcji w robieniu onion ringow KonradMK - Pią 29 Lut, 2008
Rudello napisał/a:
dobre.. ja dzis doszedlem do perfekcji w robieniu onion ringow
to jakaś nowa nazwa w stylu "bawole oczko" ? dupa szczypie po tym? Rudello - Pią 29 Lut, 2008 Onion R888
idealne do maczania w sosie czosnkowym lub jakiejs salsie
narazie nie szczypie CHRZANEK - Pią 29 Lut, 2008
k-mart napisał/a:
Kondzio - mistrz patelni
"Złota wara"
Kurcze Kondziu każdy przepis czytam z nie mniejszym zaciekawieniem...Anonymous - Sob 01 Mar, 2008 kondzio nie bij piany!!! qbus - Sob 01 Mar, 2008 heh... obudzilem sie rano po wieczornym "smażeniu" i postanowiłem wypróbować "recept"... świetny ten recept... polecam i thx Młody Papież - Sob 01 Mar, 2008 ale czy miałeś odpowiednio stare cebule i wędliny?Anonymous - Sob 01 Mar, 2008 Konodziu zrób mi sniadanie i wyslij DHLem na ZiW 1 pokój O037 plizzzzzAnonymous - Sob 01 Mar, 2008 kondek jeszcze jedno apropos sniadan i piany. Byc kurcze napisal jak zrobic dobre jajka po benedyktynsku qrew. to jest to...KonradMK - Sob 01 Mar, 2008 daj mi jakiś tydzień lub dwa na wypróbowanie kilku wariantów. no i najpierw muszę się przejść do Jeffsa żeby mieć jakiś punkt odniesienia Anonymous - Sob 01 Mar, 2008 heh no wlasnie po tej swojej wypowiedzi za 20min juz wcinalem