Techniczne - CITROEN XSARA potrzebna pomoc
carlose - Pon 10 Mar, 2008 Temat postu: CITROEN XSARA potrzebna pomoc tylko nie pisać bo nic nie znalazłem
mój znajomy kupił sobie france.. no cóż a tak na poważnie, szukamy informacji na temat wymiany rozrządu, znaki, blokady itd
XSARA I 1,4 1998
jakieś manuale czy coś można gdzieś znaleść ?
Anonymous - Wto 11 Mar, 2008
To slabo szukales
Co do samej wymiany to nic prostszego. Blokujesz specjalnym kolkiem lub odpowiednim wiertlem kolko walka rozrzadu. Podobne postepujesz z walem (kolo pasowe). Zakladasz nowy pasek, naciagasz pasek obracasz i sprawdzasz ponownie ustawienie.
Mozesz sobie zobaczyc w Etzoldzie lub Haynesie do 205 - szukaj silnikow typu TU
http://peugeot205.pl/index.php?modul=poradnik
Vlodarsky - Wto 11 Mar, 2008
Wg mnie blokujesz koło rozrządu na znaku a do tego jakimś kluczykiem ampulowym blokujesz koło ale zamachowe. Jest otwór przy tabliczce po prawej stronie jak patrzysz na silnik. Napinacz napinasz kwadratem i dokręcasz śrubę. Cała filozofia.
carlose - Wto 11 Mar, 2008
stux napisał/a: | Mozesz sobie zobaczyc w Etzoldzie lub Haynesie do 205 - szukaj silnikow typu TU |
ok, faktycznie to tosamo, piękna specyifkacja
POMÓGŁ się należy
Anonymous - Śro 12 Mar, 2008
jak cos to auto data polecam.. tam wszystko opisane jest.. nie to zebym namawial do zlego ..
ale auto data niezastapiona jest... ( to taki program jak by ktos pytal )
carlose - Śro 12 Mar, 2008
to fakt, ale jakoś ostatnio gdzieś mi się podziała, dlatego był ten temacik
Anonymous - Śro 12 Mar, 2008
Vlodarsky napisał/a: | Wg mnie blokujesz koło rozrządu na znaku a do tego jakimś kluczykiem ampulowym blokujesz koło ale zamachowe. Jest otwór przy tabliczce po prawej stronie jak patrzysz na silnik. Napinacz napinasz kwadratem i dokręcasz śrubę. Cała filozofia. |
Dobrze mowi wodki mu dac
Vlodarsky - Czw 13 Mar, 2008
ale ja pomógł nie dostałem... lepsi są Ci co mówią w jakiej książce znaleźć - czuje się niedoceniany a wręcz obrażony
carlose - Pon 17 Mar, 2008
a masz
Vlodarsky - Pon 17 Mar, 2008
jak nic poczułem się jak królewna
|
|
|